Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 13

Prognozė Domantui Saboniui – atsarginių suolas ir stažuotės į Plėtojimosi lygą

Domanto Sabonio laukia sunki kova dėl minučių. „CBS Sports“ žurnalistas Zachas Harperis prognozuoja, kad 20-metis lietuvis šį sezoną užsisėdės ant „Oklahoma City Thunder“ suolo. Kai kuriems NBA naujokams į aikštę bus nutiestas raudonas kilimas, tačiau D.Saboniui gali prireikti kantrybės.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Sabonis į NBA pateko 11-uoju šaukimu. Geriausiu pastarojo dešimtmečio 11-uoju šaukimu laikomas vienas „Golden State Warriors“ lyderių Klay'us Thompsonas.

Buvo ir kitų neblogų žaidėjų kaip J.J.Redickas, Mylesas Turneris ar Dougas McDermottas, bet pasitaikė ir tokių kaip Acie Law ar Terrence'as Williamsas, kurie taip ir neįsitvirtino NBA.

11-uoju numeriu į NBA patekę krepšininkai pirmąjį sezoną vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 18 minučių, o sužaisdavo 55 rungtynes iš 82.

Daugiausiai žaidė Michaelas Carteris-Williamsas, kuris 2013-2014 metų sezoną „Philadelphia 76ers“ gretose debiutiniais metais aikštėje praleisdavo po 35 minutes ir tapo geriausiu NBA naujoku.

Bet nepanašu, kad toks kelias laukia D.Sabonio. Tam yra daug kliūčių.

Z.Harperis: „Domantui prognozuoju 50 rungtynių NBA ir 12 minučių per rungtynes“.

Pirmiausia, „Thunder“ treneris Billy Donovanas kol kas dar nerodo pasitikėjimo naujokais. Antrus metus NBA dirbantis specialistas pernai iš pradžių pasitikėjo naujoku Cameronu Payne'u, bet kai „Thunder“ įsigijo labiau patyrusį gynėją Randy Foye, C.Payne'o minutės aikštėje buvo gerokai apkarpytos.

Kita nepalanki aplinkybė – grūstis „Thunder“ priekinėje linijoje. Stevenas Adamsas ir Enesas Kanteris susigriebs didžiausią minučių dalį. Oklahoma po krepšiu dar turi Ersaną Ilyasovą, nedaug žaisiantį Mitchą McGary ir Nicką Collisoną.

„Tai nereiškia, kad D.Sabonis negaus žaidimo laiko, bet realiau, kad „Thunder“ į lietuvį pirmąjį sezoną žiūrės kaip į ateities žaidėją, – rašo Z.Harperis. – Nesitikiu, kad Domantas gaus daug žaidimo laiko. Nebent jis iš pradžių parodys, kad gerai ginasi. Tikėkitės daug rungtynių Plėtojimosi lygoje. Prognozuoju 50 rungtynių NBA ir 12 minučių per rungtynes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius