Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 13

Rimas Kurtinaitis – apie pokyčius „Lietuvos ryte“, norą treniruoti „Žalgirį“ ir Lietuvos rinktinę

Rimas Kurtinaitis į Vilnių grįžta po 7 metų pertraukos, bet lieka ištikimas sau. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ į sostinės klubą sugrįžęs 56-erių specialistas atviravo apie viską: norą treniruoti Kauno „Žalgirį“, Tel Avivo „Maccabi“ pasiūlymą, Lietuvos krepšinio rinktinę ir laukiančius iššūkius „Lietuvos ryte“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“ nuotr.

„Man teko dirbti su aukščiausio lygio žvaigždėmis Chimkuose, bet maloniausia ir geriausia dirbti su lietuviais, – apie sugrįžimą pasakojo R.Kurtinaitis. – Jie žino mano reiklumą. Tik teko girdėti, kad kažkas nenori, jog būčiau rinktinėje, nes galiu reikalauti laimėti olimpiadą (juokiasi.).

Labai džiaugiuosi grįžęs į Lietuvą. Šis klubas man davė gyvenimo impulsą kaip treneriui. Laimėjęs Europos taurę tapau žinomesniu Europoje.

Nesakau, kad sugrįžimas garantuoja sėkmę. Bet pabandysiu. Malonu grįžti. Norėjau treniruoti Lietuvos komandą. Kažkada labai norėjau... Ir dabar noriu treniruoti „Žalgirį“. Bet taip gyvenimas klostosi... Kas žino, kaip čia viskas bus. Bet esu laimingas, kad grįžau į Lietuvą.“

Jis žino, ką norėtų taisyti „Lietuvos ryto“ žaidime, bet laidoje apie tai pernelyg nedetalizavo.

Tik pridūrė, kad iš Tomo Pačėso perima labai gerai fiziškai paruoštą komandą, o „Lietuvos ryto“ pralaimėjimai Europos taurėje ir LKL atėjo ne iš tik blogo žaidimo.

Jei nematau komandos, tai ir nenoriu. Matau perspektyvą.

„Buvo daugiau nesėkmės nei blogo žaidimo. Matau perspektyvą. Komandą reikia sutvarkyti psichologiškai. Paprastai naujos idėjos duoda impulsą“, – „24/7“ pasakojo R.Kurtinaitis.

Jis teigė, kad trys pralaimėjimai „Žalgiriui“ šį sezoną „Lietuvos ryto“ žaidėjams galėjo sudaryti kompleksą, bet komandai būtinai reikės jį nugalėti.

Tiesa, kaip apie pavojingus varžovus R.Kurtinaitis dar užsiminė ir apie „Lietkabelio“, „Neptūno“ bei „Vytauto“ klubus.

Jis tik pasikartojo, kad nebūtų perėmęs „Lietuvos ryto“, jei komandoje nematytų perspektyvos.

„Jei nematau komandos, tai ir nenoriu. Vyko derybos su „Maccabi“, bet mačiau, kas ten vyksta – ne krepšinis, o žaidėjų netvarka, norai nenorai, trenerių pakeitimai, Sonny Weemsas... Nelabai noriai į tai žiūrėjau. Agentui palikau visus reikalus ir jis nesusiderėjo.“

R.Kurtinaičiui patiko vadovų sprendimas iš „Neptūno“ įsigyti snaiperį Jimmy Baroną ir jeigu pavyks, treneris norėtų dar kiek pakoreguoti sudėtį.

Pirmosiose rungtynėse prie „Lietuvos ryto“ vairo R.Kurtinaitis šeštadienį džiaugėsi sunkia pergale prieš „Šiaulius“ 82:81.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius