Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 18

Šaras prieš R.Pitino: 0:1. Po 24 metų laikas revanšui

Didžių krepšinio asmenybių atmintyje nutūpia tūkstančiai rungtynių. Ar įmanoma prisiminti mačą, įvykusį prieš 24 metus? 24sek truputį padės Šarūnui Jasikevičiui ir Rickui Pitino – dviem garsiems treneriams, kurie po 24 metų pertraukos susitiks krepšinio aikštėje penktadienio vakarą Kaune.
Šarūnas Jasikevičius ir Rickas Pitino
Šarūnas Jasikevičius ir Rickas Pitino / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ rungtynes Eurolygoje penktadienį puoš ir skirtingų planetų trenerių dvikova – Eurolygos legenda tapęs Š.Jasikevičius prieš JAV studentų krepšinio simbolį R.Pitino.

Jie yra pažįstami, bet prisiminti susitikimą nėra paprasta, nes į atminties archyvus reikia lįsti labai giliai.

„Jis nebuvo man daug žinomas. Koledže esu prieš jį žaidęs, bet tai buvo gal prieš 25 metus“, – Eurolygos rungtynių išvakarėse sakė Š.Jasikevičius apie R.Pitino.

VIDEO: „Panathinaikos“ treneris Rickas Pitino: „Jei turėčiau 13 tokių žaidėjų kaip Lukas Lekavičius būčiau labai laimingas“

„Kiek pamenu, jis žaidė nedaug, nes buvo naujokas. Jeigu būtų žaidęs daugiau, gal ir būtų mus įveikę. Turbūt žaidė kokias 5-6 minutes”, – sakė R.Pitino, kuriam, 24sek žiniomis, apie Merilande žaidusį Š.Jasikevičių per kelionę į Kauną priminė Graikijos žurnalistai.

Iki šiol vienintelė Š.Jasikevičiaus ir R.Pitino akistata vyko 1995 metų lapkričio 24 dieną, kai NCAA rungtynėse lietuvio atstovaujamas Merilando universitetas kovojo su Kentukio studentais, kuriuos treniravo tuomet jau garsus R.Pitino.

Favoritu buvęs Kentukis nugalėjo 96:84, o Š.Jasikevičius pralaimėjusios komandos gretose žaidė 9 minutes. Tuomet Šaras buvo panašaus amžiaus, kaip dabar Rokas Jokubaitis – žaisdamas prieš Kentukį būdamas 19-os, jis pelnė 2 taškus bei atkovojo 4 kamuolius.

Įveikti Kentukį tais metais buvo labai sunku, nes tą sezoną jis tapo NCAA čempionu, turėjęs visą būrį būsimų NBA žaidėjų: prieš Š.Jasikevičių žaidė Antoine'as Walkeris, Ronas Merceris, Tony Delkas, Markas Pope'as, Derekas Andersonas. Garsiausias iš jų A.Walkeris, netrukus tapo NBA žvaigžde, per trylika metų uždirbo 108 mln. dolerių, bet sugebėjo juos iššvaistyti ir bankrutuoti.

„Scanpix“/AP nuotr./Antoine'as Walkeris
„Scanpix“/AP nuotr./Antoine'as Walkeris

Š.Jasikevičius tame mače žaidė nedaug, nes per pirmuosius du sezonus Merilande jam teko atsarginio vaidmuo.

1994-1995 m. jis pelnė po 3,1 taško ir atliko po 0,8 rezultatyvaus perdavimo. Per antrąjį, kai įvyko vienintelis mačas su R.Pitino treniruojamu Kentukiu, – po 3,9 taško ir 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Š.Jasikevičiaus vaidmuo išaugo trečiajame sezone, kai 1996-1997 metais NCAA jis pelnė po 10,6 taško ir atliko po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Sėkmingiausias buvo ketvirtasis sezonas, per kurį Šaro taškų vidurkis siekė 12,4, rezultatyvių perdavimų – 3,6.

VIDEO: Š.Jasikevičius Merilando universitete

Po studijų Merilando universitete prasidėjo ilga ir titulais paženklinta Š.Jasikevičiaus karjera profesionaliame krepšinyje.

Daug nutiko ir R.Pitino gyvenime – nuo darbo NBA iki sekso istorijų bei 43 metus trukusios karjeros NCAA liūdnos pabaigos.

Penktadienį nuo 20 val. Kaune laukia antrasis lietuvio ir amerikiečio pasimatymas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: ar tritaškiai turi traukti „Žalgirį“ iš duobės? (1/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“: ypatingas treneris Kaune – NCAA legenda, nudegusi sekso skandale (2/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“: kaip Skywalkeriu pramintas L.Lekavičius virsta svarbiu PAO ginklu (3/4)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius