Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 10 /07:41

Signalas? Domantas Sabonis prarado vietą starto sudėtyje, o „Thunder“ nubloškė „Spurs“

Tai, apie ką buvo daug kalbėta pastarosiomis savaitėmis, įvyko praėjusią naktį. Domantas Sabonis prarado vietą startiniame penkete, bet tai „Oklahoma City Thunder“ (36-29) ekipai nesutrukdė namuose iškovoti puikios pergalės 102:92 (29:28, 27:21, 26:22, 20:21) prieš vieną Vakarų konferencijos lyderių „San Antonio Spurs“ (50-14).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Net ir neleisdamas lietuvio į aikštę nuo pirmųjų minučių, treneris Billy Donovanas savo naujoku pasitikėjo.

D.Sabonis gavo 20 minučių, t.y vos viena mažiau nei šio sezono vidurkis. Per šį laiką krepšinio legendos sūnus pelnė 6 taškus (3/7 dvitaškių, 0/1 tritaškių), atkovojo 2 kamuolius, blokavo metimą, bet kartą suklydo ir 5 sykius prasižengė.

D.Sabonį startiniame penketuke pakeitęs sunkusis puolėjas Tajus Gibsonas nebuvo kažkuo geresnis – per 22 minutes įmetė 7 taškus.

Įdomu, jog iki susitikimo su „Spurs“ D.Sabonis buvo vienintelis šio sezono lygos naujokas, visas rungtynes pradėjęs starto penkete. Ši serija nutrūko ties 65-uoju maču, bet dėl to puolėjas galvos pernelyg nekvaršino.

VIDEO: „Thunder“ – „Spurs“

Lietuvis sukūrė ir vieną gražiausių epizodų, kai antrajame kėlinyje galingai sugrūdo kamuolį į krepšį per „Spurs“ puolėją Dewayne‘ą Dedmoną.

Jis pradėjo savo ekipos spurtą 11:2, po kurio šeimininkai susikūrė dviženklę persvarą. Kad tai buvo vienas kertinių epizodų, po mačo pripažino ir „Thunder“ strategas.

„Tai buvo nuostabus epizodas, po kurio krepšininkas tikrai džiaugėsi“, – po mačo pasakojo B.Donovanas.

Nuo šios akimirkos „Spurs“ jau nebepirmavo, o rungtynių pabaigoje visos prožektorių šviesos vėl nukrypo į Oklahomos ekipos žvaigždę Russellą Westbrooką.

Amerikietis atliko jau 31-ąjį sezono trigubą dublį ir pakartojo 1967–1968 metų Wilto Chamberlaino rekordą.

Jis pelnė 23 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

Oklahomoje nutrūko devynių „Spurs“ pergalių serija. Reikėtų pastebėti, kad rungtynėse Teksaso komandai nepadėjo nugaros skausmus jaučiantis Tony Parkeris, Manu Ginobili ir Kyle‘as Andersonas.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 23 (13 atk. kam., 13 rez. perd.), Victoras Oladipo 20, Enesas Kanteris 14, Dougas McDermottas ir Stevenas Adamsas po 11.

„Spurs“: Kawhi Leonardas 19, Pau Gasolis 18, LaMarcusas Aldridge‘as 17, Danny Greenas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius