-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

„Sports Illustrated“ verdiktas: 10 geriausių NBA krepšininkų

Šią savaitę po truputėlį vardindami 100 geriausių NBA krepšininkų „Sports Illustrated“ pagaliau paskelbė ir pirmąjį dešimtuką. Šio sporto naujienų giganto favoritu ketvirtus metus iš eilės tapo tris kart NBA čempionas LeBronas Jamesas. Pateikiame jums pilną dešimtuką su ekspertų komentarais.
LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP
LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

10. Blake'as Griffinas

USA Today Sports/Jonas Valančiūnas ir Blake'as Griffinas
USA Today Sports/Jonas Valančiūnas ir Blake'as Griffinas

Praėjusiais metais: 8

„Clippers“ sunkusis krašto puolėjas vis dar yra NBA elite, tačiau praėjusį sezoną jis praleido net 47 rungtynes, o dar vieną traumą patyrė atkrintamosiose varžybose. Įdomu tai, kad jo komandos draugas Chrisas Paulas susižeidė tame pačiame mače prieš „Trail Blazers“, todėl Los Andželo klubo sezonas baigėsi akimirksniu.

B.Griffinui 2017 metų vasarą baigsis dabartinė sutartis su „Clippers“, todėl jis bus vienas geidžiamiausių laisvųjų agentų.

Krepšininkas nuolat krepšį drebina savo įspūdingais dėjimais, gali puikiai varytis kamuolį ir atlikti protingus perdavimus. Pastaruosius kelis sezonus jis smarkiai patobulino savo metimą iš vidutinio nuotolio, tačiau iš toli mesti dar nerizikuoja, o gynyboje retai blokuoja varžovo metimą.

Tačiau tai yra vienas geriausių sunkiųjų krašto puolėjų NBA, o artėjantį sezoną jis sieks įrodyti, kad vis dar priklauso lygos elitui.

9. Paulas George'as

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Praėjusiais metais: 20

Retai pasitaiko, tačiau „Pacers“ puolėjas yra savo komandos puolimo bei gynybos lyderis. Vienintelis žaidėjas, kuris turi panašius sugebėjimus yra Kawhi Leonardas, o jį šiame sąraše sutiksime vėliau.

P.George'as yra neįtikėtinai universalus, todėl gali padėti komandai viskuo: apsiginti po krepšiu arba ties perimetru, pataikyti iš toli, prasiveržti po krepšiu bei įžaisti kamuolį ir vadovauti komandos atakoms.

„Pacers“ žvaigždė niekada netaupo savo jėgų, o komandos pergalei yra pasiryžęs atiduoti viską. Krepšininkas bet kada gali įsijungti superžvaigždės bėgį ir nušluoti varžovus sau iš kelio.

8. Anthony Davisas

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Anthony Davisas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Anthony Davisas

Praėjusiais metais: 3

„Pelicans“ lyderio augimas praėjusiais metais buvo kaip reikiant pristabdytas traumų, tačiau šiemet krepšininkas turėtų atsigauti. A.Davisas yra elitinis aukštaūgis, kuris gali pataikyti iš vidutinio nuotolio, gerai varytis kamuolį bei apsiginti.

Retai aukštaūgiai gali taip grakščiai judėti aikšte kaip A.Davisas, o tai sukelia nemažai problemų varžovų gynybai. Krepšininkui dar vos 23-eji, todėl paties geriausio jo žaidimo mes dar tikrai nematėme.

Geriausiai puolėjas rungtyniauja, kai aikštėje yra ir Jrue Holiday. Tai nestebina, nes įžaidėjas praėjusį sezoną puikiai vadovavo komandai, o tai padėjo krepšininkui dažniau atakuoti iš lengvesnių padėčių.

7. Jamesas Hardenas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

Praėjusiais metais: 5

„Rockets“ praėjęs sezonas buvo labai nuviliantis, tačiau J.Hardenas jame rinko daugiausiai minučių, taškų, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų savo karjeroje.

Tačiau tiek daug pastangų puolime atidavęs gynėjas visai pamiršo gynybą. Atkrintamosiose „Warriors“ lengvai nugalėjo Hjustono klubą, o vėliau komandą paliko Dwightas Howardas.

J.Hardenas yra vienas geriausių krepšininkų puolime. Jis gali prasiveržti po krepšiu, išprovokuoti pražangas ir pataikyti iš toli. Todėl nieko nenustebino, kad žaidėjas vasarą pratęsė sutartį su ekipa, o Darylas Morey į Hjustoną kvietė vien puolimu garsėjančius žaidėjus.

6. Kawhi Leonardas

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

Praėjusiais metais: 11

Du kartus iš eilės geriausiai besiginančio NBA krepšininko apdovanojimą laimėjęs K.Leonardas vis dar tobulėja, o labiausiai pasijautė geresnis jo žaidimas puolime.

25-erių metų puolėjas kasmet stebina savo sportine forma, o praėjusį sezoną jis padėjo „Spurs“ pagerinti savo reguliariojo sezono rekordą ir iškovoti 67 pergales.

K.Leonardas praėjusiais metais puolime išdarinėjo ką norėjo: slėpėsi už užtvarų, mėtė iš toli, žaidė nugara, krovė iš viršaus atkovodamas kamuolį puolime, prasiveržė po krepšiu... Jeigu sugalvosite dar bent vieną būdą pelnyti taškus, tai krepšininkas būtinai jį išmoks.

Žinoma, žaidėjas turi ir kelias ydas, tačiau beveik nėra abejonių, kad vasarą jis bandė jomis atsikratyti.

5. Russellas Westbrookas

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Praėjusiais metais: 7

Naujasis „Thunder“ lyderis yra absoliučiai nesustabdomas, jeigu tik gauna vietos įsibėgėti. Besiginantys krepšininkai privalo trauktis iš kelio, nes gaus pražangą arba per juos bus įkrauta iš viršaus.

Norint sustabdyti R.Westbrooką reikia, kad visa varžovų gynyba būtų kaip vienas kumštis, nes žaidėjas dirba tokiu greičiu, kuris yra retas NBA.

Krepšininkas niekada neturi prastų rungtynių. Jis niekada nėra išsiblaškęs, jam netrūksta motyvacijos bei noro traiškyti varžovų ir palikti juos už nugaros besiveržiant po krepšiu.

4. Chrisas Paulas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas

Praėjusiais metais: 6

C.Paulas yra tikras aikštės generolas ir geriausiai visoje NBA valdo komandą. Net penkis metus iš eilės jis yra renkamas į geriausiai lygoje besiginančių žaidėjų pirmąją komandą, o tai pasako labai daug. Jis gali visiškai „uždaryti“ savo varžovą ir neleisti jam laisvai judėti.

„Clippers“ įžaidėjas visuomet žaidžia protingai. Jis meta tik apgalvotus metimus, o pataikymo procentas visuomet yra pakankamai stabilus.

Bet kuris NBA treneris pasirinktų C.Paulą, jog šis vadovautų komandos puolimui, o apie tai net nėra diskusijų. Jis iš visų likusių aikštės žaidėjų gali išspausti daugiausiai, todėl jis vertas ketvirtosios pozicijos.

3. Stephenas Curry

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Praėjusiais metais: 4

S.Curry praėjusiais metais buvo geriausias krepšininkas visoje lygoje. Jis absoliučiai sutraiškė savo paties tritaškių rekordą ir reguliariajame sezone sumetė net 402 tolimus metimus.

Naudingiausias pastarųjų dviejų sezonų reguliaraus sezono žaidėjas buvo svarstomas ir labiausiai patobulėjusio krepšininko prizui, o tai yra tiesiog neįtikėtina.

Viskas apsivertė aukštyn kojomis, kai atkrintamosiose varžybose jis patyrė kelio traumą, tačiau niekas neabejoja šio žaidėjo meistriškumu. Būdamas sveikas, įžaidėjas yra vienas geriausių pasaulio krepšininkų puolime. Jis gali pataikyti iš bet kurios aikštės vietos, o tai yra tikra retenybė.

2. Kevinas Durantas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Praėjusiais metais: 2

Labai daug skaičių mums rodo, kad S.Curry yra geresnis krepšininkas už K.Durantą, tačiau buvęs „Thunder“ lyderis tiesiog yra labiau apdovanotas fiziškai.

KD yra labai aukštas ir turi ilgesnes rankas, o tai jam visuomet padeda būti sunkiai sustabdomu puolime ir stipriai patobulėjusiu gynyboje. Priešingai nei S.Curry, K.Durantui nereikia daugybės užtvarų ir komandos draugų pagalbos, nes jis viską gali padaryti ir vienas.

Bus labai įdomu pamatyti K.Durantą komandoje, kuri žaidžia protingą krepšinį, nes tai jį pavers dar pavojingesniu abejose aikštės pusėse. Įdomu tai, kad abu šiuos žaidėjus galėsime palyginti jau artėjantį sezoną, nes jie rungtyniaus šalia vienas kito.

1. LeBronas Jamesas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Praėjusiais metais: 1

„Karalius“ šio sąrašo viršūnėje jau yra ketvirtus metus iš eilės, tačiau ne daug trūko, kad jis būtų nukarūnuotas šią vasarą. Jo pirmąją poziciją išgelbėjo fantastiškas pasirodymas NBA superfinale bei čempionų žiedai, kuriuos jis su „Cavaliers“ išplėšė iš „Warriors“ žaidėjų rankų.

S.Curry sužaidė fantastišką sezoną, tačiau L.Jamesas finišavo tiesiog nepriekaištingai.

Žinoma „Warriors“ įžaidėjas buvo šiek tiek traumuotas, Draymondas Greenas buvo suspenduotas, o Klay Thompsonas per daug prisikalbėjo, tačiau po tokio pasirodymo abejingų neliko.

L.Jamesas šiuo metu yra geriausias krepšininkas planetoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius