Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 25

Su „Rockets“ nesusitariantis Donatas Motiejūnas į Europą nesižvalgo

Praėjusią savaitę Turkijos žiniasklaidoje pasirodė gandų, kad Stambulo „Daruššafaka“ komanda, vadovaujama Davido Blatto, rimtai domisi vis dar komandos neturinčiu Donatu Motiejūnu. Tačiau paties lietuvio pasiūlymai iš Europos nedomina.
Stovyklos akimirkos
Stovyklos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jokių naujienų apie Donatą Motiejūną. Šiuo metu jis nesvarsto galimybės žaisti Europoje“, – pranešė apie „Houston Rockets“ rašantis ESPN apžvalgininkas Calvinas Watkinsas.

Tai yra savotiška naujiena. Vadinasi, D.Motiejūnas vis dar tvirtai tiki, kad pavyks sėkmingai užbaigti derybas su Hjustono klubu, nors sezonas prasideda jau po kelių dienų.

„Rockets“ treneris pasiuntė savotišką žinutę lietuviui. M.D'Antoni prasitarė, kad D.Motiejūnas yra laukiamas komandoje, nes buvo tarsi planuotas jos žaidėjas. Ir lietuviui jis užsiminė apie gražią minučių perspektyvą.

„Kalbame apie žmones, kurių nėra ir kurie kartu galėtų žaisti apie 60 minučių – po 30 atskirai, todėl tai tikrai turės įtakos, – pasakojo M.D'Antoni. – Šią naštą turės perimti kiti krepšininkai, kurie turės pasitempti. Jiems tai puiki proga.“

M.D'Antoni sąmojai apie D.Motiejūno minučių skaičių atrodo gražiai, tačiau dar anksčiau buvo minėta, jog lietuvis gali tikėtis atsarginio vaidmens už pagrindinio sunkiojo krašto Ryano Andersono nugaros.

Praėjusią savaitę Turkijos žurnalistas Fersu Yahyabeyoğlu paskelbė, kad Stambulo ekipa „rimtai domisi Donatu Motiejūnu“.

Lietuvis buvo įvardijamas kaip vienas pagrindinių kandidatų papildyti D.Blatto komandos aukštaūgių gretas, nes gali ne tik kokybiškai pulti, bet ir gintis.

Tačiau, atrodo, kad persikėlimo į Europą neprireiks. „Rockets“ ir D.Motiejūno derybos vis dar nejuda iš mirties taško, tačiau tai nereiškia, kad jos nesibaigs abiejų pusių susitarimu.

„Rockets“ ir D.Motiejūno agentas B.J.Armstrongas stebėtinai negali susitarti dėl naujos sutarties. Lietuviui buvo pateiktas 4,4 mln. JAV dolerių vertės kvalifikacinis pasiūlymas, tačiau D-Mo tikisi 2–3 metų trukmės ir gerokai pelningesnio kontrakto.

Tačiau tai prasilenkia su „Rockets“ nerimu dėl D.Motiejūno nugaros. Be to, tik trys NBA komandos turi pakankamai lėšų pasiūlyti aukštaūgiui sutartį, bet net ir tokiu atveju „Rockets“ galėtų pateikti analogišką kontraktą ir išlaikyti žaidėją Hjustone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius