Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

Talentų kalviai – NBA pradeda revoliucinį projektą

NBA daro svarbų ėjimą krepšinio talentų kalvėje. „Yahoo Sports“ šaltiniai praneša, kad NBA ketina atidaryti tarptautines krepšinio akademijas, kuriose būtų prižiūrimi talentingiausi paaugliai. Jiems būtų suteikta ne tik visapusiška galimybė tobulėti krepšinyje, bet ir įgyti aukštesnį išsilavinimą. Toks NBA projektas gali padėti nukalti dar daugiau fantastiškų krepšininkų.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

„NBA misija yra ambicinga – surasti geriausius jaunuosius pasaulio talentus, suteikti jiems sąlygas intensyviai ir kryptingai treniruotis, gauti išsilavinimą, ir taip sustiprinti kasmet į NBA žengiančius žaidėjus“, – rašo „Yahoo Sports“.

Akademijose NBA rūpinsis 14-18 metų amžiaus paaugliais. NBA padės atnaujinti krepšinio ir ugdymo įstaigų infrastruktūrą.

Tarptautinės akademijos pirmiausia kursis Afrikoje, Kinijoje, Indijoje ir Australijoje.

Rašoma, kad NBA skautai stebės talentingiausią jaunimą tam tikruose regionuose ir įvertinę jų potencialą pasiūlys geriausiems prisijungti prie akademijos.

Jaunimą NBA aprūpins krepšinio treneriais, taip pat – jėgos ir ištvermės specialistais, žaidimo skautingo, vaizdo analizių ir technikos ekspertais.

Ši NBA programa glaudžiai bendradarbiaus su krepšininkų šeimomis ir mokytojais. NBA pabrėžia ne tik krepšinio įgūdžių tobulinimo svarbą, bet ir švietimo būtinybę. NBA nori pasirūpinti, kad talentingi žaidėjai gyvenime turėtų ir kitą išeitį be krepšinio, todėl skirs didelį dėmesį edukacijai.

Jaunimą NBA aprūpins krepšinio treneriais, taip pat – jėgos ir ištvermės specialistais, žaidimo skautingo, vaizdo analizių ir technikos ekspertais.

Tiems, kurie vis dėlto norės pasukti į profesionalų sportą, bus sudarytos visos sąlygos pradėti derybas su agentais. Manoma, kad kitas tokių akademijų žingsis bus glaudus bendradarbiavimas su antrine NBA Plėtojimosi lyga, kurioje ateityje galbūt žais talentingiausi akademijos krepšininkai dar prieš dalyvaujant NBA naujokų biržoje.

Tiesa, NBA vis dar aiškinasi tikslias talentų kalvių vietoves. Bet skelbiama, kad beliko sutvarkyti formalumus, o oficialiai projektas turėtų būti pristatytas netolimoje ateityje.

Teigiama, kad pagrindinė tarptautinių akademijų bazė turėtų įsikurti Australijoje, į kurią važiuos talentingiausi krepšininkai, kurių šalyse nėra reikiamų sąlygų tobulėti.

Bet su laiku tikimasi akademijas įkurti ir kituose regionuose. Be to, kelis kartus per metus akademijų komandos keliaus po pasaulį žaisti draugiškų rungtynių.

NBA iki šiol vykdė sėkmingą „Krepšinis be sienų“ projektą, kuriame talentingiausias jaunimas būdavo kviečiamas į aukščiausio lygio krepšinio stovyklą. Bet NBA užsinorėjo rūpintis perspektyviausiais krepšininkais ne pavienėmis stovyklomis, o ištisus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius