2017 07 13

Tarp potencialiai pralaimėjimus rinksiančių ekipų NBA – M.Kuzminsko ir D.Sabonio klubai

Vienos komandos šiuo metu komplektuoja savo sudėtį galimai kovai dėl aukštesnės vietos konferencijoje, tačiau kitų laukia ilgas bei daug kantrybės reikalaujantis ekipos perstatymo procesas. „Sports Illustrated“ pateikė šešis klubus, kuriems artėjantį sezoną būtų naudinga pralaimėti ir siekti aukšto naujokų biržos šaukimo vardan šviesesnės ateities. Į tokį sąrašą pateko lietuviškieji „New York Knicks“ bei „Indiana Pacers“ klubai.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindinė priežastis, kodėl abi komandos gali pasukti pralaimėjimų keliu yra lyderių netektys.

„Knicks“ jau seniai bando išmainyti Carmelo Anthony, o iš organizacijos veiksmų galime suprasti, kad į rugsėjį prasidėsiančią treniruočių stovyklą jis atvykti neturėtų. Priešingu atveju galima būtų kovoti dėl vietos atkrintamosiose, tačiau tai nebūtų protinga žinant, jog Rytuose vis dar karaliauja „Cavaliers“.

„Knicks“ jau pasirašė 71 mln. JAV dolerių vertės sutartį su Timu Hardaway, o naujausi pranešimai teigia, jog C.Anthony tikrai turėtų būti išmainytas.

Tokiu atveju Niujorko ekipa savo sudėtį lipdys aplink T.Hardaway, Kristapą Porzingį bei aštuntąjį šios naujokų biržos šaukimą Franką Ntilikiną.

Ši „Knicks“ komanda į atkrintamąsias tikriausiai nepateks, o ką jau kalbėti apie kovą dėl aukštesnės vietos. Logiškas sprendimas būtų pralaimėti, keliauti į naujokų biržą ir papildyti savo gretas dar vienu jaunu talentu.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Paulas George'as
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Paulas George'as

„Pacers“ išmainė savo žvaigždę Paulą George'ą, o vietoje jo gavo gynėją Victorą Oladipo bei lietuvį Domantą Sabonį. Tai paliko Indianos ekipą labai nepavydėtinoje padėtyje, o su dabartine sudėtimi reguliariajame sezone Indianos komanda gali tikėtis daugiausiai 35 pergalių.

„Pacers“ taip pat lipdys bei augins savo komandą iš naujo, o ją į priekį vesti turėtų vidurio puolėjas Mylesas Turneris.

Indianos klubas aukštos vietos Rytuose užimti neturėtų, todėl geriau būtų keliauti į naujokų biržą.

„Sports Illustrated“ savo šešių komandų sąraše taip pat paminėjo ir be J.Butlerio likusią „Chicago Bulls“, vis dar jauną „Phoenix Suns“, Paulą Milsapą paleidusią „Atlanta Hawks“ bei vis dar savęs ieškančią „Orlando Magic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius