Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05

Tritaškį be vieno bato įskraidinęs Andre Iguodala tapo pirmosios „Warriors“ pergalės herojumi

Andre Iguodala šito laukė velniškai ilgai – 11 sezonų, beveik 900 rungtynių ir daugiau nei 32 tūkst. minučių aikštelėje. „Golden State Warriors“ gynybos ramstis norėjo būti reiškmingas NBA finalo serijoje. Ir jis neleido tokiai smulkmenai, kaip aikštėje pamestas batas, jo sustabdyti. Oklando klubas pergale pradėjo NBA finalo seriją su „Cleveland Cavaliers“, o A.Iguodala tapo tikru herojumi.
Andre Iguodala
Andre Iguodala / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtojo kėlinio viduryje bandydamas atsidengti, 31 metų 198 cm ūgio gynėjas netyčia pametė batą. Tačiau krepšininkas nesutriko – nuskubėjo į aikštės kampą, gavo perdavimą ir nesidrovėjo įsūdyti tritaškio.

„Prisiminiau vaikystės laikus, kai kambaryje žaisdavau krepšinį su kojinėmis“, – po mačo juokėsi A.Iguodala.

VIDEO: A.Iguodalos tritaškis be vieno bato

Tačiau ne dėl šio epizodo „Warriors“ nešiojo A.Iguodalą ant rankų. Amerikietis daugiausia prisidėjo prie netaiklaus LeBrono Jameso tritaškio tiksint paskutinėms ketvirtojo kėlinio sekundėms. Ir tik prie dviejų LeBrono taškų pratęsime.

Taip, L.Jamesas pelnė 44 taškus, tačiau kai A.Iguodala dengė „Cavaliers“ žvaigždę, per 13 atakų jis įmetė tik 7 taškus.

„Andre yra vienas gudriausių gynybos specialistų, – savo auklėtinį gyrė „Warriors“ treneris Steve'as Kerras. – Aišku, skamba juokingai, kai giri žaidėją už gynybą, nors jo varžovas pelnė 44 taškus. Tačiau Andre išties pasirodė nepaprastai gerai. Jis vertė LeBroną mesti iš nepatogių situacijų.“

„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala
„Scanpix“ nuotr./Lemiamas LeBrono metimas pagrindinio laiko pabaigoje

Prieš 16 mėnesių Oklande dar „Miami Heat“ aprangą vilkėjęs L.Jamesas per A.Iguodalos rankas paleido pergalingą tritaškį ir triumfuodamas šūkavo daužydamas sau krūtinę.

Bet visą karjerą L.Jamesą besivaikantis A.Iguodala dabar žinojo, ką tiksliai darys „Cavaliers“ lyderis.

Vakarą, kai L.Jamesas pasiekė asmeninį NBA finale pelnytų taškų rekordą, būtent A.Iguodalos epizodas gynyboje nulėmė pergalę.

„Žinojau, ką jis darys. Eis į kairę, darys žingsnį atgal ir mes. Aš buvau prie jo prilipęs, bet LeBronas vis tiek išleido metimą. O tada jau belieka tikėtis, kad pataikymo procentas bus tavo pusėje“, – šypsojosi A.Iguodala.

Procentai buvo palankūs. L.Jamesas prametė, „Cavaliers“ per pratęsimą pelnė vos 2 taškus ir „Warriors“ startavo svarbia pergale.

Vakarą, kai L.Jamesas pasiekė asmeninį NBA finale pelnytų taškų rekordą, būtent A.Iguodalos epizodas gynyboje nulėmė pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius