Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 10

Trūkstama detalė: 4 NBA ekipos, kurioms trūksta vieno žaidėjo norint stipriai patobulėti

NBA čempionų komanda dažniausiai nėra surenkama per vieną vasarą. Tai ilgas ir kupinas pralaimėjimų procesas, kurio dėka pamažu yra lipdoma nuolatinė atkrintamųjų varžybų dalyvė. Kelyje link Larry O'Brieno trofėjaus kiekviena komanda prieina tašką, kai jai iki čempionų žiedų trūksta vos vieno vienintelio žaidėjo. Pažvelkime į 4 NBA komandas, kurioms itin padėtų vienas vienintelis krepšininkas.
Isaiah Thomasas
Isaiah Thomasas / „Scanpix“ nuotr.

„Boston Celtics“

„Scanpix“ nuotr./Bradas Stevensas
„Scanpix“ nuotr./Bradas Stevensas

Bostono klubas vis dar nėra laikomas favoritu laimėti NBA titulą, tačiau jis tikrai yra netoli to.

Į „Celtics“ ekipą atvykęs krepšinio vunderkindas Bradas Stevensas kiekvienais metais gerina savo komandą. Pirmaisiais darbo metais Bostone jo komanda iškovojo 25 pergales per sezoną, vėliau pasiekė 40, o 2016-ųjų reguliarųjį sezoną pabaigė su 48-omis.

Tačiau tai nėra „Celtics“ ekipos žaidimo viršūnė, o vasarą Bostono klubą papildė Alas Horfordas.

A.Horfordas gali pataikyti iš toli bei puikiai perduoda kamuolį. Jis nėra savanaudis, todėl nereikalauja kamuolio kiekvienoje atakoje, o vietoje to atlieka daug juodo darbo baudos aikštelėje.

„Celtics“ gynyba praėjusį sezoną buvo viena iš penkių geriausių lygoje, o A.Horfordo atvykimas ją tik dar labiau sustiprins.

Žinoma, kad ji pretenduotų nugalėti „Cavaliers“ Rytų konferencijoje jai vis dar trūksta vieno puikaus žaidėjo. Bostono komanda turi ne vieną naujokų biržos šaukimą, o savo sudėtyje turi daug jaunų žaidėjų. Sulaukus tinkamo pasiūlymo Danny Ainge'o ranka sudrebėti neturėtų.

Idealus variantas: Blake'as Griffinas

Realus žaidėjas: Gordonas Haywardas

„Memphis Grizzlies“

„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Conley
„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Conley

„Grizliai“ praėjusį sezoną taip kentėjo nuo traumų, kad jų marškinėlius metų bėgyje buvo užsivilkę net 28 skirtingi žaidėjai. Jie buvo aktyvūs ir šią vasarą, per kurią į savo komandą prisiviliojo Chandlerį Parsonsą bei didžiausią sutartį NBA istorijoje pasiūlė Mike'ui Conley.

Memfyje artėjantį sezoną dirbs ir naujas vyriausiasis treneris. Juo tapo buvęs „Miami Heat“ asistentas Davidas Fizdale'as.

Jeigu „Grizzlies“ išliks be traumų, tai ši komanda drąsiai gali pakilti net iki ketvirtosios vietos Vakarų konferencijoje. Daug kas pamiršta kokia gera yra Memfio ekipa, kurią nuolat kankina traumos. Labai svarbūs bus C.Parsonso bei D.Fizdale'o papildymai.

Memfio klubui verkiant reikia gerai atakuojančio gynėjo, kuris galėtų rungtyniauti šalia M.Conley. „Grizliams“ nuolat trūksta puolimo, todėl dar viena jėga puolime klubui žūtbūt reikalinga, nes C.Parsonsas rungtyniauja itin nestabiliai.

Idealus variantas: Krisas Middletonas

Realus žaidėjas: Wilsonas Chandleris

„Minnesota Timberwolves“

„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Jokia kita ekipa neturi tiek daug talento savo sudėtyje kaip „Timberwolves“. Jie turi geriausius pastarųjų dvejų metų naujokus Andrew Wigginsą ir Karlą-Anthony Townsą, Ricky Rubio bei Krisą Dunną, iš toli pataikantį dėjimų konkurso čempioną Zachą LaVine, aukštaūgį Gorgui Diengą bei gynėją Shabazzą Muhammadą.

Tik vienas iš išvardintų žaidėjų yra vyresnis nei 25 metai. Visi svarbiausi šio sąrašo krepšininkai nėra sulaukę net 23 metų amžiaus. Pridėkime ir tai, kad artėjantį sezoną jiems vadovaus vienas geriausių lygos trenerių Tomas Thibodeau.

„Vilkai“ turi daug galimybių nutraukti 12 metų trukusią atkrintamųjų varžybų sausrą. Visų pirma jiems reikia išspręsti savo gynybos problemas, tačiau jeigu jaunieji žaidėjai pasitemps, tai bus padaryti nesunku.

Šiuo metu vilkai labiau primena šunyčius, tačiau paaukojus kelis perspektyvius krepšininkus į vieną solidų žaidėją jie akimirksniu taptų viena grėsmingiausių komandų Vakarų konferencijoje.

Idealus variantas: Jimmy Butleris

Realus žaidėjas: Nerlensas Noelis

„Washington Wizards“

„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

Du metus buvo kalbama, kad K.Durantas gali sugrįžti į miestą, kuriame užaugo. Stebėtina, bet šis miestas yra Vašingtonas.

„Wizards“ nepavyko net pasiklabėti su žaidėju, kurio atvykimui ruošėsi pastaruosius kelis sezonus. Jie pasamdė buvusį „Thunder“ trenerį Scottą Brooksą, o savo sudėtyje turi itin jaunų ir perspektyvių krepšininkų: Johną Wallą, Bradley Bealą, Otto Porterį, Kelly Oubre ir Tomašą Satoransky.

Aukštaūgiai nėra superžvaigždės, tačiau jie taip pat pakankamai solidūs: Marcinas Gortatas, Ian Mahinmi bei Markieffas Morrisas.

Talento užtenka kovoti dėl ketvirtosios vietos Rytų konferencijoje, tačiau „burtininkus“ nuolat kankina traumos.

Naujasis ekipos treneris puikiai dirba su jaunais talentais, o J.Wallo, B.Bealo, O.Porterio, M.Morriso ir M.Gortato penketas praėjusį sezoną buvo vienas iš efektyviausių visoje lygoje. Tačiau šie penki krepšininkai negavo itin daug galimybių aikštėje būti vienu metu.

„Wizards“ labai reikia NBA superžvaigždės, kuri juos pakeltų į sekantį lygį. J.Wallas gali sužaisti MVP vertą sezoną, B.Bealas gali išlikti sveikas, tačiau to vis tiek nepakaks, kad pasipriešinti „Cavaliers“, „Celtics“ ar „Raptors“.

Idealus variantas: DeMarcusas Cousinsas

Realus žaidėjas: Rudy Gay

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius