Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 05

„Warriors“ dominavimas paslėpė pagrindines Stepheno Curry žaidimo problemas

Stephenas Curry 2015 ir 2016 metais tapo naudingiausiu NBA reguliariojo sezono krepšininku. „Golden State Warriors“ superžvaigždė varydavo iš proto kiekvieną varžovą savo itin tolimais metimais, tačiau šiemet jo žaidimas pasikeitė. Natūralu, nes į Kaliforniją atvyko Kevinas Durantas, tačiau kokį iš tiesų poveikį jis padarė savo naujajam kolegai? Pateikiame „Sports Illustrated“ įžvalgas.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nesustabdomas puolimas, būrys superžvaigždžių ir puikus pergalių bei pralaimėjimų santykis paslėpė faktą, kad šį sezoną dar nematėme S.Curry, pasiekusio savo aukščiausios sportinės formos. „Warriors“ mažylis praėjusį sezoną visus varė į neviltį su savo tolimais šūviais, kurių uždengti buvo tiesiog neįmanoma.

Žinoma, nėra taip, kad S.Curry žaidžia blogai. Krepšį jis atakuoja visai gerai, tačiau taiklumas metant po kamuolio varymosi yra gerokai suprastėjęs. Pagal išplėstinę statistiką jis pataiko vos 28,5 proc. tokių metimų, o tokie tolimi šūviai jau tapo retenybe.

S.Curry vis dar sulaukia labai didelio varžovų gynybos dėmesio, o suprastėjęs pataikymas to nepakeitė. Tačiau taiklūs įžaidėjo šūviai praėjusį sezoną buvo labai svarbia „Warriors“ puolimo dalimi.

Juk jei S.Curry pataikydavo kelis neįmanomus tolimus metimus, tada varžovų gynyba pradėdavo jį dar labiau spausti, o tai leisdavo gerose pozicijose atsidurti Klay Thompsonui ar ataką netradiciškai suorganizuoti Draymondui Greenui.

„Auksinės valstijos kariai“ vis dar yra itin pavojingi puolime, o daug kas priklauso nuo K.Duranto sugebėjimo varytis kamuolį bei kurti atakas. Atrodo, kad šiemet „Warriors“ naujokas perėmė lyderio vaidmenį ir tai nėra melas. Tačiau nėra sunku laimėti rungtynes turint tris krepšininkus, kurie vidutiniškai renka po 20 taškų per rungtynes.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry

Daugelis manė, kad S.Curry žaidimas „du prieš du“ turėtų būti beveik nesustabdomas, tačiau šį sezoną po tokio derinio daugiau metimų išmetė tokie žaidėjai kaip Rajonas Rondo, Tyleris Johnsonas, Beno Udrihas ar Sergio Rodriguezas. „Warriors“ tapo stipresniais, tačiau drauge pamiršo ir kelis esminius dalykus savo puolimo schemose.

Keisčiausia yra tai, jog prastesnis nei įprasta S.Curry pasirodymas visiškai nedaro įtakos „Warriors“ žaidimui. „Didysis ketvertas“ vis tiek randa būdų, kaip laimėti, o komandos puolimo reitingas netgi yra aukštesnis nei pernai, kai buvo pasiektas 73 pergalių rekordas.

S.Curry ir kompanija laimėjo 14 iš paskutinių 16, 26 iš paskutinių 29 rungtynių ir yra pakeliui dar kartą pasiekti 70 laimėtų mačų.

Taigi, šie nedideli „Warriors“ trūkumai jų žaidimui kol kas nekenkia, tačiau praėjusių metų „kariai“ mums įrodė, kad tinkamas varžovas atkrintamosiose gali šiuos trūkumus atrasti ir sėkmingai jais pasinaudoti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry

Reguliariajame sezone „Warriors“ ir toliau neturės problemų, tačiau finale prieš „Cavaliers“ gali būti sunku. LeBronas Jamesas su savo kariauna į jį tikrai atvyks pasiruošęs, o suprastėjęs S.Curry žaidimas gali Ouklando komandai kainuoti pergalę būtent tada. Žinoma, K.Durantas keičia situaciją, tačiau „karių“ įžaidėjas privalo ir vėl atrasti savo firminius tolimus metimus.

Kita vertus, jeigu niekas nepasikeis, tai „Warriors“ ir taip gali laimėti NBA karūną. S.Curry problemos metant iš toli pavertė Ouklando komandos puolimą dar pavojingesniu nei pernai.

Sunku patikėti, tačiau „Warriors“ yra geriausia komanda lygoje, kol jų naudingiausias pastarųjų kelerių metų žaidėjas žaidžia vidutiniškai. K.Durantas kol kas rungtyniauja puikiai, D.Greenas žaidžia stabiliai, o K.Thompsonas prastai pradėjo sezoną, tačiau po truputį įsibėgėja.

„Warriors“ puikiai išnaudoja savo atsarginius ir juos taupo svarbiausioms metų dvikovoms pavasario pabaigoje.

Jeigu S.Curry susitvarkys savo taikiklį, tai „Warriors“ puolimo reitingas gali pasiekti rekordines aukštumas. Jeigu nutiks priešingai, tai Steve'ui Kerrui teks gerokai pasukti galvą, kaip sugrąžinti savo lyderį į pačią aukščiausią sportinę formą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius