Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 04

Žvėriškos J.Valančiūno žaidimo dalies atgarsiai: komplimentas, auka, pyktis ir viltis

„Toronto Raptors“ neturi daug vilčių patekti į Rytų konferencijos pusfinalį. Tik ne kai „Cleveland Cavaliers“ vėl juos daužo Klivlande. Bet viena priežasčių, kodėl treneris Dwane'as Casey dar tiki sėkminga serijos baigtimi – Jonas Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jonas žaidė labai gerai“, – paklaustas, kokie „Raptors“ žaidimo elementai įkvėpia tikėtis intrigos prieš „Cavaliers“, lietuvį paminėjo „Raptors“ strategas.

Po pirmųjų pakankamai beviltiškų rungtynių visai komandai, D.Casey pasodino J.Valančiūną ant atsarginių suolo, tikėdamasis, kad šis manevras išsuks seriją taip, kaip prieš „Milwaukee Bucks“.

Pasirodęs aikštėje J.Valančiūnas per 9 minučių atkarpą pelnė net 18 taškų ir po dviejų kėlinių rezultatyvumu prilygo LeBronui Jamesui.

J.Valančiūnas: Mes vis kalbame ir kalbame apie tai, bet tiesiog to nepadarome.

Tik pernai J.Valančiūnas sykį atkrintamosiose varžybose turėjo tokią rezultatyvią pirmąją rungtynių pusę. Ir tik kartą pernai jis sužaidė rezultatyvesnį mačą nei šįkart Klivlande, kur LeBrono karalystę paliko su 23 taškais.

Problema tame, kad bendras rezultatas nesikeitė – trečiajame kėlinyje „Cavaliers“ vėl daužė „Raptors“ krepšininkus 25 taškų skirtumu.

J.Valančiūno rezultatyvumą paaiškino „Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue. Pasirodo, tai buvo savotiška Klivlando gynybos auka.

„Kartais turi aukoti tam tikrus momentus. Valančiūnas įsivažiavo pirmoje rungtynių pusėje, bet tai buvo pasekmė to, kad mes aktyviai gynyboje atakavome Kyle'ą Lowry ir DeMarą DeRozaną“, – tikino T.Lue.

VIDEO: J.Valančiūno šou puolime – 23 taškai

D.DeRozanas baigė mačą vos su 5 taškais per 31 minutę ir tik 2 taikliais dvitaškiais iš 11. Tai – svarbesni skaičiai „Cavaliers“ nei J.Valančiūno rezultatyvumas.

Didžiulė „Raptors“ problema taip pat buvo gynyba, kurioje Toronto ekipa vėl nesuspėjo paskui „Cavaliers“ taškų mašiną.

Apsiginti prieš NBA čempionus yra beveik neįmanoma.

Pirmiausia, reikia kažkaip sulaikyti gamtos fenomeną LeBroną Jamesą, bet jei pabandysi padvigubinti gynybą, „Cavaliers“ lyderis numes perdavimą prie tritaškio linijos, kur pataiko visi 4 likę žaidėjai.

Net tas pats 211 cm ūgio Channingas Frye ramiu veidu suleido 5 tritaškius iš 7 per 18 žaidimo minučių. Paskui du iš jų nespėjo ir J.Valančiūnas.

„Puolimas yra jų jėga. Turime geriau gintis. Mes vis kalbame ir kalbame apie tai, bet tiesiog to nepadarome“, – pyktelėjo 24-erių lietuvis, taip pat pasigedęs taiklesnių kolegų metimų.

VIDEO: Rungtynių apžvalga: J.Valančiūno komandai nepavyko sustabdyti LeBrono kompanijos

Geresnio pataikymo iš paties JV buvo sunku prašyti – „centras“ sumetė 10 dvitaškių iš 13, 9 iš 10 pirmoje rungtynių dalyje.

„Mes susikuriame geras progas, metame laisvi, bet nepataikome. Nežinau, kartais taip būna.

Dabar turime grįžti namo į Torontą ir kažką sutaisyti. Turime žaisti geriau. Bet kaip tą padaryti, aš nežinau. Tiesiog privalome žaisti geriau.“

Kai paskutinį kartą J.Valančiūnas buvo toks piktas ant komandos rūbinėje Milvokyje, vėliau „Raptors“ laimėjo 3 rungtynes iš eilės ir 4-2 pranoko „Milwaukee Bucks“.

Tik dabar „Raptors“ priešaky ne jauna „Bucks“ komanda su Gianniu Antetokounmpo, kuris lemiamomis sekundėmis atsilikdamas 3 taškais nemeta tritaškio, o veržiasi krepšio link, bet geriausias žaidėjas pasaulyje ir NBA čempionai.

„Situacija visai kaip pernai. Kažkodėl mes nepasitikime savimi puolime. Nors turėtume. Juk „Cavaliers“ nedaro nieko tokio, ko mes dar nebuvome matę. Todėl aš tikiu. Tikrai nepasiduodu, – vilties nepraranda D.Casey. – Žinau, kad skauda. Aš tą sakiau ir komandai – turėtume būti įtūžę, nusivylę, bet tai ilga serija, o sužaidėme tik dvejas rungtynes. Ir abejos buvo svečiuose.

Tiesiog grįžtame namo išspardytais užpakaliais.“

„The Star“ autorius Bruce'as Arthuras nesėkmingą startą Rytų konferencijos pusfinalyje prilygino su dinozaurų išnykimu.

„Galbūt visai kaip po to asteroido, dinozaurai pakilo į orą ir išnyko. Galbūt ir jie bandė prisitaikyti, bėgti, kautis, kažką keisti. Bet ką jie bedarė, tai vis tiek nesuveikė. Jie niekada neturėjo net menkiausio šanso.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius