2010 11 21

Aco Petrovičius: „Pergalę nulėmė puiki gynyba ir fantastiškas nusiteikimas“ (komentarai)

Kauno „Žalgirio“ komanda tęsia puikų pasirodymą tiek Eurolygoje, tiek Lietuvos krepšinio lygoje. Triuškinamu rezultatu 85:60 sekmadienį buvo patiesta ne LKL vidutiniokė, o Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa. Po mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aco Petrovičius ir ekipos kapitonas Paulius Jankūnas raktu į pergalę laiko krepšininkų nusiteikimą.
A.Petrovičius ir M.Pocius akcentavo itin agresyvią varžovų gynybą
A.Petrovičius džiaugėsi auklėtinių nusiteikimu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pradžioje buvo sunku. Gal mums trūko koncentracijos. Vėliau labiau susikaupėme, geriau žaidėme ir tas skirtumas pasidarė toks didelis, kad nebuvo abejonių, kas stipresnis. Ši pergalė dar nieko nereiškia. Kitose rungtynėse scenarijus bus kitoks, juk vietoje nestovime nei mes, nei jie“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas.

P.Jankūnas neabejojo Š.Jasikevičiaus indėliu į komandos pasirodymą ir pridūrė, kad tokio lygio žaidėjas būtų naudingas bet kuriai ekipai.

„Prieš rungtynes nerimavau, ar komanda spės pasiruošti šioms rungtynėms. Laiko pailsėti neturėjome, tačiau tai mums nesutrukdė pasiekti įspūdingos ir gražios pergalės. Žaidėjai puikiai dirbo gynyboje, ypač po didžiosios pertraukos, kai vilniečiai ėmė žaisti greičiau. Žalgiriečiai buvo užsivedę, nusiteikę. Dar prieš paskutinį apšilimą individualiai pasikalbėjau su kiekvienu žaidėju, nes komunikacija tarp trenerio ir krepšininko yra ypač svarbi. Pasakiau jiems, kokais deriniais pradėti susitikimą, kaip vyks keitimai, kokia bus mūsų taktika“, – teigė A.Petrovičius.

Kauno „Žalgirio“ treneris nuramino aistruolius ir tikino, kad T.Watsono ir D.Collinso traumos nėra rimtos. Rungtynių pabaigoje strategas nenorėjo rizikuoti šių žaidėjų sveikata, nes skirtumas buvo didžiulis.

Tiek P.Jankūnas, tiek A.Petrovičius nenorėjo sutikti su žurnalistų ir aistruolių nuomone, kad Mindaugas Kuzminskas aikštelėje praleidžia per mažai laiko. „Kuzminskas žaidė tiek, kiek žaidė. Jis – jaunas žaidėjas, bet tokie pat jauni ir komandos lyderiai. Tai buvo labai svarbios rungtynės ir aš galvojau tik apie galutinį rezultatą“, – tikino A.Petrovičius. P.Jankūnas įsitikinęs, kad M.Kuzminskas išnaudoja savo šansus aikštelėje, o svarbiausia, kad puikiai dirba treniruotėse: „Tokio lygio komandoje toks jaunas žaidėjas turi prisitaikyti. Jis jau naudingas, o ateityje bus dar naudingesnis.“

A.Trifunovičius: „Einame teisinga linkme“

„Sveikinu „Žalgirį“ su puikiu pasirodymu. Jie absoliučiai nusipelnė pergalės ir šiandien buvo stipresni. Kauniečiai žaidė nusiteikę, susikaupę, o mūsų komandai to pritrūko. Tai buvo didžiausia mūsų klaida. Jau prieš rungtynes žinojome, kad „Žalgiris“ šiuo metu yra geresnės formos, o mes tik ieškome kelių į pergales. Žinoma, einame teisinga linkme, bet šiandien mums nepavyko įrodyti savo pranašumo. Jie labiau pasitikėjo savo jėgomis, o mano auklėtiniams lemiamais momentais pritrūko susikaupimo“, – per spaudos konferenciją sakė A.Trifunovičius.

Vilniaus ekipos strategas neigė, kad prieš kelerius metus „Žalgirį“ vadino didžiausia Lietuvos krepšinio komanda. Jis įsitikinęs, kad ir „Žalgiris“, ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ yra šios šalies krepšinio banginiai. Abi ekipos kuria Lietuvos krepšinio įvaizdį ir be vieno iš šių klubų tokio krepšinio ažiotažo nebūtų.

„Žaidėme prastai. Nuo pat rungtynių pradžios mums viskas nesisekė. „Žalgiris“ šiandien žaidė puikiai tiek gynyboje, tiek puolime, jie buvo nusiteikę, žaidė tarsi ant bangos. O dar tas kurtinamas triukšmas Kauno halėje. Šiuo metu vis dar nesame geros formos ir neatrandame savo žaidimo“, – pridūrė „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius