-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 06

Adas Juškevičius: „Grandų dvikova atsakys į klausimą, ar Saulius Štombergas jau pajėgus konkuruoti su Dirku Bauermannu“

Ne vienus metus Lietuvos krepšinio lygoje praleidęs ir pavasarį su Kauno „Žalgiriu“ čempionu tapęs Adas Juškevičius nuo rudens karjerą tęsia Vokietijoje ir LKL čempionatą stebi tik iš šalies.
Krepšininkas Adas Juškevičius
Krepšininkas Adas Juškevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Įdomu sekti, kas vyksta LKL. Praėjusią savaitę „Prienai“ įveikė „Žalgirį“, o tokie rezultatai pakelia visos lygos lygį ir parodo, kad joje yra daugiau stiprių komandų. Ne tik „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Dabar nei vieni, nei kiti negali atsipalaiduoti, ypač išvykose, nes iškart gali būti nubausti. Čempionatas tapo įdomesnis“, – pokalbį pradėjo nacionalinės rinktinės kandidatas.

Kai esi legionierius, tampi profesionalesnis. Turiu daugiau laiko skirti tik krepšiniui.

– Paminėjote „Prienus“ ir „Žalgirį“, komandas, kuriose pačiam teko žaisti. Kam prieš tokias rungtynes sunkiau: žalgiriečiams, kurie privalo laimėti, ar prieniškiams, kurie yra silpnesni?

– Sunku pasakyti. Kai grandai atvažiuoja žaisti į Prienus, „Prienų“ žaidėjams būna dviguba motyvacija: jie nori įrodyti, kad gali žaisti stipresnėje komandoje. O kai tu esi labai stipriai motyvuotas ir nori įrodyti, kad gali, tai žaidi 100 proc. savo galimybių, o kartais net daugiau.

– Po dviejų savaičių Lietuvos krepšinio sirgalių laukia „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ dvikova. Kaip manote, kas šiose rungtynėse bus svarbiausia? Ar trenerių mikrodvikova gali turėti lemiamos įtakos?

– Reikia suprasti, kad Saulius Štombergas vyriausiojo trenerio poste tokio lygio komandoje dirba pirmą mėnesį, o Dirkas Bauermannas dirba daugelį metų. Patirties atžvilgiu, natūralu, kad D.Bauermannas sukaupęs jos daugiau. Kita vertus, treneris Saulius praėjusiais metais turėjo labai gerą mokytoją Joaną Plazą, iš kurio, manau, išmoko labai daug gerų dalykų ir įgijo daug patirties. Tos rungtynės tikrai parodys, kiek treneris S.Štombergas bus pasiruošęs konkuruoti prieš trenerį D.Bauermanną.

– Šiemet nutolote tiek nuo „Žalgirio“, tiek  nuo „Lietuvos ryto“. Kokia Vokietijos lyga?

– Lyga tikrai labai gera ir labai stipri. Visos komandos stiprios, bet kur nuvažiavus negali būti atsipalaidavęs, nes autsaiderių lygoje paprasčiausiai nėra. Visos komandos turi po 6 legionierius, tarp kurių labai daug individualiai stiprių žaidėjų. Lyga yra antra Europoje po Ispanijos čempionato, tad lygis tikrai aukštas. Džiaugiuosi, kad galiu žaisti šioje lygoje, nes ji yra auganti. Vokiečiai nori, kad iki 2020 metų tai būtų stipriausia Europos nacionaline lyga.

– Kaip pačiam sekėsi įsilieti į komandą, į legionieriaus gyvenimą?

Lyga yra antra Europoje po Ispanijos čempionato, tad lygis tikrai aukštas. Džiaugiuosi, kad galiu žaisti šioje lygoje, nes ji yra auganti.

– Viskas yra kitaip. Kai esi legionierius, daug didesnė atsakomybė. Nėra lietuvio šalia, su kuriuo galėtum artimiau pasikalbėti, bet šiaip visi komandos nariai priėmė gerai, ir viskas sekasi neblogai. Apskritai, mano žaidimas gerėja. Kartais neišvengiu duobių, bet tai mano pirmieji metai užsienyje ir man dar reikia laiko. Manau, kad po Naujųjų pradėsiu žaisti stabiliai ir taip bus iki pat sezono pabaigos.

– Ar pirmoje sezono pusėje paaugote kaip žaidėjas?

– Manau, taip, nes kai esi legionierius, tampi profesionalesnis. Turiu daugiau laiko skirti tik krepšiniui, nes nėra pašalinių dalykų – nei draugų, nei šeimos narių, nieko.  Galvoji tik apie krepšinį: ką tobulinti, kokius pratimus daryti prieš treniruotę ir panašiai. Prieš kiekvieną treniruotę vis stengiuosi padaryti kažką individualiai tam, kad tapčiau stipresnis žaidėjas ir manau, kad man šie metai kitoje šalyje bus į naudą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius