Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 31

Algirdas Brazys ir Sergejus Jovaiša sutinka, kad „Žalgiris“ – be 5-ių minučių LKL čempionas

Po trečiosios Kauno „Žalgirio“ pergalės prieš Klaipėdos „Neptūną“ LKL finalo serijos ketvirtosiose rungtynėse iki čempionų vardo jiems trūksta vieno žingsnelio. 15min.lt pakalbinti krepšinio specialistai, buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša ir „Lietkabelio“ treneris Algirdas Brazys, teigė, kad „Žalgiris“ jau tikrai taps nugalėtoju.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša / J.Kalinsko nuotr.

Nugalėtojas buvo aiškus dar serijai neprasidėjus, „Žalgiriui“ tik reikėjo susikaupti.

„Maratonas „Neptūnui“ yra per sunkus ir šiose rungtynėse tai puikiai matėsi – jiems nebeužtenka nei jėgų, nei emocijų. Žinoma, klaipėdiečiai dar kausis, stengsis, tačiau viskas dabar jau priklauso nuo „Žalgirio“. Jeigu kauniečiai norės, manau, Klaipėdoje tikrai iškovos pergalę“, –  pasakojo A.Brazys.

Jam pritarė ir Lietuvos krepšinio legenda S.Jovaiša: „Nugalėtojas buvo aiškus dar serijai neprasidėjus, „Žalgiriui“ tik reikėjo susikaupti. Manau, kad pagrindinis klausimas buvo ties jų nusiteikimu. Gal jiems ir naudinga būtų dar sužaisti rungtynes namuose (juokiasi)“.

Pašnekovai neišskyrė konkrečių žaidimo elementų, lėmusių „Žalgirio“ pergalę ketvirtosiose rungtynėse.

Nuo pat pradžios jautėsi, kad „Neptūno“ garas jau išleistas, krepšininkai yra susitaikę su pralaimėjimu serijoje ir vien pastangų nebeužtenka.

„Žalgiriui“ padėjo noras įtvirtinti savo pranašumą, susikaupimas ir savo žaidimo primetimas. To kauniečiams nepavyko padaryti tik pirmose rungtynėse – vėliau „Žalgiris“ parodydavo, kas yra šeimininkas“, – teigė S.Jovaiša.

„K.Maksvytis rungtynes pradėjo su T.Brazeltonu aikštėje ir tai buvo tikrai geras sprendimas, nes šis žaidėjas įnešė gyvumo. Vis dėlto, nuo pat pradžios jautėsi, kad „Neptūno“ garas jau išleistas, krepšininkai yra susitaikę su pralaimėjimu serijoje ir vien pastangų nebeužtenka.

Prognozavau, kad klaipėdiečiai gali laimėti pirmas rungtynes, nes bus pilni emocijų po pusfinalių. Taip ir įvyko. Serijos lūžis įvyko antrose rungtynėse Kaune, kai „Neptūnas“ pirmavo 9 taškais, tačiau „Žalgiris“ perlaužė rungtynes. Tai klaipėdiečius paveikė ir emociškai“, – sakė A.Brazys.

kk „Lietkabelis“/Treneris Algirdas Brazys
„Lietkabelio“/Treneris Algirdas Brazys

Tuo tarpu S.Jovaiša pasidžiaugė „Neptūno“ sezonu ir paragino klaipėdiečius kuo greičiau apsispręsti dėl kito sezono, nusibrėžti konkrečią viziją ir pasirodyti gerai Europoje.

„Jiems reikia aiškios strategijos. Pagaliau būtina apsispręsti, ar tikrai verta eikvoti jėgas VTB Jungtinėje lygoje. Po tokio sezono „Neptūnui“ turėti būti lengviau derėtis su rėmėjais, gauti daugiau pinigų, įsigyti gerų žaidėjų ir pagaliau tikrai gerai pasirodyti ULEB Europos taurėje. Šansais reikia naudotis ir tai yra ta proga“, – kito sezono kontūrus braižė S.Jovaiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius