-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 11

Antanas Guoga: „Realu, kad „Trakai“ ateityje žais LKL“

„Trakų“ krepšinio klubo mecenatas Antanas Guoga didžiuojasi. Trakų miesto ekipa jau debiutiniame sezone pateko į NKL finalo ketverto varžybas ir ten kovos dėl patekimo į LKL.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esame įrodymas, kad galima kažką pasiekti nuo nulio. Jau realu, kad „Trakai“ ateityje žais LKL, nors prieš tai tokių galimybių buvo nulis“, – džiūgavo didelę aistrą krepšiniui jaučiantis A. Guoga.

Oficialiai „Trakų“ klubo internetinei svetainei mecenatas pasakojo apie komandos tikslus finalo ketverte, ekipos sėkmę ir viziją, kaip Trakų miesto krepšinio ekipa vaikams gali tapti tiltu į šviesią ateitį.

– Matėte paskutiniąsias lemiamas ketvirtfinalio rungtynes su „Sūduva“, kurias „Trakų“ ekipa laimėjo vienu tašku. Prisipažinkite, kiek nervų kainavo tos paskutinės sekundės?

– Labai daug. Kaip tik sėdėjau tame kampe, kur marijampoliečiai veržėsi paskutinėje atakoje. Pasisekė, kad metimas buvo netaiklus. Gali sakyti, ką nori, bet tikrai daug ką lėmė sėkmė, tačiau sėkmė lydi stipresnius ir labiau norinčius laimėti. Džiaugiuosi, kad ji lydėjo „Trakų“ komandą. Ir smagu būti tos sėkmės dalimi.

– Nebuvote suabejojęs pergale?

– Tikrai tikėjau, kad nugalėsime „Sūduvą“. Mus lydėjo sėkmė, kuri Trakams atnešė labai didelę šventę. Reikia tik užjausti varžovus. „Sūduvos“ biudžetas – labai solidus, ženkliai didesnis nei mūsų. Bet nesvarbu, kas yra „ant popieriaus“. „Trakų“ komandos širdis buvo stipresnė.

– Ar nustebote pamatęs perpildytą Trakų salę, į kurią susirinko daugiau nei 350 žmonių – dvigubai daugiau, nei talpina? Puikus įrodymas, kad Trakams reikia didesnės modernesnės arenos?

– Be abejo, tai puikus įrodymas, jog miestui gyvybiškai reikalinga nauja arena. Moderni salė Trakuose yra vienas tų darbų, kurių čia siekiu. Ji turi būti. Trakai turi klestėti. Turime ir vaikų komandą, reikia, kad vaikai sportuotų, vyktų vietinis judėjimas visoje visuomenėje. Norėtume surinkti vaikus iš visų Trakų rajonų, kaimų, kad jie turėtų galimybę užaugti ir ateityje kažko pasiekti.

–  „Trakų“ laukia NKL finalo ketvertas Palangoje. Ko galime tikėtis?

– Pirmą kartą žaisime tokio pobūdžio bei lygio turnyre, sau keliame maksimalius tikslus, tačiau kitos finalo ketverto dalyvės – taip pat itin stiprios ekipos. O jeigu mums ir nepasiseks – tai bus gera proga pasiruošti kitų metų pergalei. Be to, tai bus geras postūmis naujai arenai, senosios renovacijai. Tokios pergalės padeda visam Trakų rajono sportui. Kartu tai ir įrodymas, kad viską galima pradėti nuo nulio.

– Kokiu rezultatu Palangoje būtumėte patenkintas?

– Norėtųsi žaisti finale. O finale – kas ten žino, gal būt mus ir vėl lydėtų sėkmė. Tuomet būtų galima sukurti stebuklą. Jei žaisime iš visų jėgų, gal ir pasiseks. Turime tuo tikėti bei kovoti visa širdimi.

Tačiau taip toli žiūrėti nereikia. Pirma, reikia suvalgyti Joniškio „Delikateso“ kietą riešutą. Reikia tos vienintelės pergalės. O kaip bus finale, taip. Komandoje yra traumų, daugeliui atrodo, jog esame susilpnėję, bet mes taip nemanome. Mes nepasiduosime ir kovosime.

– Ar važiuosite į Palangą?

– Be abejo, dėl šio renginio atšaukiau visus kitus savo planus. Stipriai šauksiu ir palaikysiu „Trakus“! Kaip visada. Krepšiniui jaučiu azartą ir didelį malonumą.

– Koks jausmas turėti savo miesto krepšinio komandą, kuri žaidžia dėl medalių ir taip sparčiai juda į priekį?

– Jaučiu pasididžiavimą. Kartu su Žygimantu Surintu ir visa jo komanda viską padarėme nuo nulio. Buvo idėja ir tą idėją mes įgyvendinome. Pasitikėjimas savo jėgomis persineša visur: į verslą, sportą, visuomenę. Esame įrodymas, kad galima kažką pasiekti nuo nulio. Jau realu, kad „Trakai“ ateityje žais LKL, nors prieš tai viskas buvo nulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius