Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 09

Antrame mūšyje dėl LKL aukso – triuškinama vilniečių pergalė (komentarai, nuotraukos)

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo antrose rungtynėse šeštadienį sostinėje Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai rekordiniu 42 taškų skirtumu 100:58 (20:22, 32:11, 26:10, 22:15) sutriuškino Kauno „Žalgirį“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2:0. Toks skirtumas LKL finaluose - rekordinis.
Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ dvikova
LKL finaluose šios dienos rungtynių skirtumas - rekordinis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl techninių arenos švieslentės gedimų vėlavusi prasidėti dvikova daug žadėjo. Pirmose LKL finalo rungtynėse trečiadienį čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje 84:94 nusileido „Lietuvos ryto“ krepšininkams, tad degė noru revanšuotis.

Deja, intriga rungtynėse laikėsi vos pusantro kėlinio. Mačą sėkmingiau pradėjo vilniečiai, tačiau remdamasi savo lyderiais Jonu Mačiuliu ir Pauliumi Jankūnu „Žalgirio“ komanda netruko išlyginti ir netgi persverti rezultatą savo naudai – 20:27. Tačiau tuomet suaktyvinę gynybą aikštės šeimininkai pradėjo varžovus į neviltį varantį spurtą ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 19 taškų 52:33.

Po pertraukos aikštės šeimininkai dar labiau padidino apsukas ir visiškai sugniuždė kauniečius – prieš paskutinį ketvirtį „Lietuvos ryto“ komanda pirmavo 78:43. Likusios 10 minučių buvo tik formalumas – abiejų ekipų treneriai leido žaisti savo atsarginiams žaidėjams.

Komentarai po rungtynių

Rimas Kurtinaitis, „Lietuvos ryto“ treneris:
„Žaidėme namie su dviguba energija, nors prieš rungtynes buvo klausimų, ar žaisime gerai. Mums pavyko susikaupti, žaisti agresyviai ir tai buvo vienas iš nedaugelio kartų, kai esu patenkintas gynyba.
Man įdomi ši finalo serija. Pripratinome sirgalius prie pergalių, žinome savo žaidimo kokybę – ją mėginame išlaikyti visas rungtynes. Atvirai pasakius šiandien daugiau tikėjausi iš „Žalgirio“, bet mums pavyko labai gerai sužaisti antrajame kėlinyje. Šiandien parodėme, kad ne vien Eidsonas komandoje žaidžia.
Visokių būna variantų, netgi pirmaujančios komandos serijoje pralaimi. Pasitikėjimo turime ir į ateinančias rungtynes žiūrime rimtai. Evaldo Dainio trauma rimta – išniro jo alkūnė, ją įstatė į vietą, bet patempti raiščiai. Manau, šį sezoną jo daugiau nematysime.“

Gintaras Krapikas, „Žalgirio“ treneris:
„Skaudus pralaimėjimas. Reikia pasveikinti varžovus su gražia pergale. Norėčiau pats pažiūrėti antro kėlinio antros pusės vaizdo įrašą. Žaidimas klijavosi, buvome aštrūs ir staiga kažkas nutrūko. Neturėjau minutės pertraukėlių ir negalėjau sustabdyti tos lavinos, kuri nešė mus į pralaimėjimą. Kol kas atsakymo nežinau.
Viso sezono metu buvo problemų – tai finansai, tai žaidėjai nori išvažiuoti, tai atlyginimai vėluoja – visa tai ir susidėjo. Neturime tos vidinės energijos ir emocijų. Šiuo metu „Lietuvos rytas“ yra puikioje sportinėje formoje, ne tik Eidsonas ir Petravičius. Jeigu nėra tos ugnies ir jėgos – nuo 10 iki 40 taškų yra kelios minutės. Finale reikalingi charakteriai, tvirtumas. Daug tikėtis iš žaidėjų, kurie pernai dar žaidė NKL, sunku. Tačiau tikiu savo komanda ir tikėsiu iki pat paskutinių rungtynių.“

 

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos
Steponas Babrauskas 9 6 2 1 1
Mindaugas Lukauskis 15 5 0 1 1

Michailas Anisimovas

14 12 4 4 3
Milko Bjelica 22 9 4 0 2
Chuckas Eidsonas 23 15 1 4 2
Donatas Zavackas 22 5 4 1 0
Marijonas Petravičius 21 12 4 1 2
Artūras Jomantas 26 16 4 1 0
Justas Sinica 16 8 1 1 0
Martynas Gecevičius 22 10 2 2 2
Lukas Brazdauskis 10 2 2 0 0
Evaldas Dainys 1 0 0 0 0

 

Kauno „Žalgirio" žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos
Šarūnas Vasiliauskas 12 5 1 0 2

Povilas Butkevičius

10 4 2 0 0
Jonas Mačiulis 28 11 3 2 6
Mantas Kalnietis 26 5 1 5 3
Žygimantas Janavičius 17 5 2 1 2
Eurelijus Žukauskas 13 2 3 0 4
Tadas Klimavičius 27 4 4 0 2
Paulius Jankūnas 25 8 6 0 3
Vytenis Čižauskas 9 2 1 0 2
Dainius Šalenga 32 12 3 3 4

Starto penketai
„Žalgiris“: J.Mačiulis, M.Kalnietis, E.Žukauskas, P.Jankūnas, D.Šalenga.
„Lietuvos rytas“: M.Lukauskis, Ch.Eidsonas, D.Zavackas, M.Petravičius, A.Jomantas.

Pirmas kėlinys

Dėl arenos švieslentės gedimo šiek tiek vėliau prasidėjusiose rungtynėse vilniečių sąskaitą tritaškiu metimu atidarė Chuckas Eidsonas. Greitą kontrataką pradėjęs Ch.Eidsonas buvo pargriautas M.Kalniečio – pastarajam skirta nesportinė pražanga. Sužaidus dvi minutes 5:2 pirmauja „Lietuvos rytas“. Po kelių svečių klaidų iš eilės vilniečiai savo pranašumą padidino iki 9:2.

P.Jankūnas ir J.Mačiulis mažina skirtumą – įpusėjus ketvirčiui 12:11. Aikštėje įsivyrauja lygus žaidimas – po Ž.Janavičiaus tritaškio 16:16, o J.Mačiulis neilgai trukus persveria rezultatą „Žalgirio“ naudai 16:18. Paskutinę ketvirčio sekundę tritaškį įsmeigia D.Šalenga – po pirmo kėlinio „Žalgiris“ priekyje 20:22.

Antras kėlinys

5 taškus be atsako pelnę kauniečiai šauna į priekį 20:27, , tačiau suaktyvinę gynybą „Lietuvos ryto“ krepšininkai po penkių iš eilės A.Jomanto taškų nesunkiai varžovus paveja – 29:29. Vilniečiai toliau diktuoja savo sąlygas ir įpusėjus kėliniui išsiveržia į priekį 34:29.

Žalgiriečiai įsmunka į duobę – niekaip nesugeba pataikyti ir klysta, tuo tarpu aikštės šeimininkai susikrauna 10 taškų pranašumą – 39:29. Per kelias minutes apsukas dar labiau padidinusi Vilniaus komanda prieš pertrauką susikrovė solidų 19 taškų pranašumą 52:33.

Vilniečių ekipoje išsiskyrė Ch.Eidsonas ir A.Jomantas. Jie per du kėlinius pelnė atitinkamai 15 ir 11 taškų, o „Žalgiriui“ 10 taškų pelnė D.Šalenga.

Trečias kėlinys

Po pertraukos komandos kurį laiką nesugeba pelnyti taškų, kol galiausiai vėl prabyla galinga „Lietuvos ryto“ puolimo mašina – skirtumas išauga iki 24 taškų – 57:33. Vaizdas aikštėje nesikeičia – įpusėjus ketvirčiui tarp komandų jau milžiniška 30 taškų praraja – 64:34. Rimas Kurtinaitis sodina savo komandos generolą Ch.Eidsoną ant suolo – amerikietis savo darbą šiose rungtynėse jau atliko.

Aikštės šeimininkai pajuto malonumą žaisdami ir vieną po kito siunčia taiklius tritaškius į varžovų krepšį. Panašu, kad „Žalgirio“ krepšininkai jau nuleido rankas. Po trečio kėlinio triuškinamas „Lietuvos ryto“ pranašumas – 78:43.

Ketvirtas kėlinys

Skirtumas ir toliau nepadoriai auga – po poros žaidimo minučių komandas skiria jau 39 taškai (84:45). Abiejų ekipų treneriai taip pat susitaikė su tokia pabaiga ir aikštėje leidžia žaisti atsarginiams žaidėjams. Įpusėjus ketvirčiui vilniečiai pirmauja 90:49.

Jaunasis „Žalgirio“ gynėjas Vytenis Čižauskas gauna LKL finalo krikštą – pargriuvęs susižeidžia galvą, iš žaizdos pasipila kraujas. Arena skanduoja „šimtą, šimtą“. M.Gecevičius dviem baudos metimais pasiekia sirgalių prašomą taškų ribą. Rungtynės baigiasi triuškinama „Lietuvos ryto“ pergale 100:58.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius