Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 06

Antrosiose LKL ketvirtfinalio rungtynėse „Šiauliai“ bandys atsirevanšuoti „Neptūnui“

Praėjusį ketvirtadienį pirmajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio susitikime „Šiaulių“ klubo krepšininkai beveik visų rungtynių metu pirmavo prieš Klaipėdos „Neptūną“, tačiau likus septynioms sekundėms, visiškai laisvą prie tritaškio linijos paliko Justą Sinicą, kuris pataikė bei išplėšė pergalę savo komandai.
Travisas Leslie
Travisas Leslie / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Iškart po pralaimėjimo, susikrimtęs „Šiaulių“ ekipos vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas pareiškė, kad svarbiausia užduotis iki atsakomųjų rungtynių atsigauti psichologiškai.

„Manau, kad į šį klausimą teisingai bus galima atsakyti tik po rungtynių. Dabar per treniruotes lyg ir viskas gerai, bet kai ateis laikas rungtynėms, kurios mums jau bus „mirk arba gyvenk“, tada ir pamatysime, kaip mums pavyko susitvarkyti su psichologija“, – likus dienai iki atsakomosios dvikovos „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ kalbėjo treneris, kuriam rytoj, veikiausiai, teks verstis be pirmose rungtynėse traumą patyrusio Juliaus Juciko. Pastarasis krepšininkas Klaipėdoje buvo vienas spurto iniciatorių.

„Jis sveiksta, tačiau galimybių išvysti jį aikštelėje rytoj beveik nėra. Užtat yra kitų kozirių – puolime dar turime daug variantų, kuriais nepasinaudojome pirmose rungtynėse. Ir aišku, gynyba. Jeigu sutvarkysime kelis aspektus, kurie trukdė pirmose rungtynėse, galime tikėtis geresnio rezultato, jeigu toliau taip klysim gynyboje – laimėti bus labai sunku“, – dėstė G.Petrauskas.

Ne visus savo sugebėjimus pademonstravo ir „Neptūnas“, kurio krepšininkai jau rytoj tikisi užbaigti seriją.

Dabar per treniruotes lyg ir viskas gerai, bet kai ateis laikas rungtynėms, kurios mums jau bus „mirk arba gyvenk“, tada ir pamatysime, kaip mums pavyko susitvarkyti su psichologija

„Pagrindiniai akcentai – kova dėl atšokusių kamuolių bei žaidimas gynyboje prieš kai kuriuos varžovų derinius. Nemanau, kad kažkokiom naujovėm dar galim nustebinti. Tiesiog reikia daryti gerai tai, kas sekėsi ir pataisyti klaidas, kur klydome. Žiūrim vaizdo medžiagą, analizuojam klaidas, matom, kur klystame. Neabejoju, kad ir „Šiauliai“ tą patį daro, tad žiūrėsime, kas geriau atliks namų darbus“, – kalbėjo klaipėdiečių aukštaūgis Vytautas Šarakauskas, per savo karjerą vilkėjęs ir „Šiaulių“ marškinėlius.

Prieš šios serijos pradžią, nemaža dalis krepšinio specialistų spėjo, jog į LKL pusfinalį keliaus „Šiauliai“. Toks pripažinimas rytojaus aikštės šeimininkams galėjo padaryti meškos paslaugą.

„Tie eskalavimai, kas laimės, kas turi istorinį šansą, normalu, kad veikia komandą. Aišku, stengiamės atsiriboti nuo visų tokių kalbų ir visas mintis perkelti į aikštelę. Nenoriu sakyti, kad prieš pirmas rungtynes mes prastai dirbome treniruotėse, bet matosi, kad dabar vyrai yra dar labiau užsidegę. Aišku, galvojame ir apie tai, kad neperžengtumėm ribos ir neperdegtumėm, nes tokiu atveju, iš didelio noro gautųsi šnipštas“, – pasakojo G.Petrauskas, kurio auklėtiniams bus labai svarbu „sugaudyti“ „Neptūno“ metikus.

„Viena iš priežasčių, kodėl tada grįžome į kovą, yra ta, kad šiauliečiai mūsų snaiperiams leido išmesti savo metimus. Įskaitant lemiamą metimą, kai šiauliečiai paliko visiškai laisvą vieną mūsų geriausių snaiperių ir likus septynioms sekundėms, mes išsiveržėme į priekį“, – pirmosios pergalės priežastis prisiminė V.Šarakauskas.

Rungtynių Šiauliuose tarp „Šiaulių“ ir „Neptūno“ pradžia trečiadienį 19.00 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius