Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 09

Aritmetika: kaip „Žalgiriui“ patekti į Eurolygos „Top 16“ etapą?

Turbūt grėsmingiausią sudėtį nuo Eurolygos užkariavimo laikų subūręs Kauno „Žalgiris“ atsidūrė ten, kur ir paprastai – ant ribos patekti į „Top 16“ etapą. Tiesa, iki kovų B grupėje pabaigos likus dviem turams viskas dar Lietuvos čempionų rankose.
„Žalgiris“ išsaugo šansus patekti į Eurolygos „Top 16“ etapą.
„Žalgiris“ išsaugo šansus patekti į Eurolygos „Top 16“ etapą. / BFL nuotr.

Dvi pergalės per aštuonis žaistus mačus – apie Eurolygos finalo ketvertą prieš sezoną svajojęs „Žalgiris“ grupėje dalinasi 5–6 vietas su kukliu „Zagreb“ klubu iš Kroatijos.

Iki ketvirtosios vietos, reikalingos patekti į „Top 16“ etapą, Lietuvos čempionus skiria pergalė, tačiau grupės finiše nesnaus ir varžovai. 15min.lt apžvelgė visus įmanomus variantus, kurie nutiestų „Žalgiriui“ kelią į kitą Eurolygos etapą.

Tiesiausias kelias

Dvi pergalės, nesvarbu kokiu skirtumu. Kitą savaitę išvykoje dar kartą nugalėjęs Bambergo „Brose Baskets“ ir namuose atsirevanšavęs „Zagreb“ klubui, „Žalgiris“ tikrai patektų tarp geriausių 16-os šio sezono Eurolygos komandų.

Palankiai susiklosčius kitiems rezultatams, abu kartus laimėję Lietuvos čempionai B grupėje galėtų pakilti ir į trečiąją vietą, kas lemtų teoriškai lengvesnius varžovus „Top 16“ etape.

Pergalė Bamberge

„Žalgiris“ šansų patekti į „Top 16“ turėtų ir laimėjęs tik kartą, bet tada jau turėtų žvalgytis ir į kitus B grupės mačus bei laukti palankių rezultatų.

Laimėjęs išvykoje prieš „Brose Baskets“, bet pralaimėjęs namuose „Zagreb“ klubui, „Žalgiris“ greičiausiai atsidurtų tokioje situacijoje, kad paskutinės trys B grupės komandos būtų iškovojusios po tris pergales (su sąlyga, kad „Brose Baskets“ išvykoje nenugalės Atėnų „Panathinaikos“, o „Unicaja“ – namuose CSKA klubo).

Tuomet galimi du variantai: „Žalgirio“ ekipa 4–6 vietas dalintųsi su „Brose Baskets“ ir „Unicaja“ arba su „Brose Baskets“ ir „Zagreb“. Būtų skaičiuojamas pranašumas tarpusavio mačuose (trijų ekipų) ir abu variantai yra gana palankūs Lietuvos čempionams – kol kas jie pirmauja abiem atvejais.

Pergalė namuose prieš „Zagreb“

Pralaimėjęs kitą savaitę išvykoje prieš Vokietijos čempionę „Brose Baskets“, bet namuose įveikęs „Zagreb“, „Žalgiris“ taip pat turėtų nedidelį šansą B grupėje užimti ketvirtą vietą.

Visgi jis būtų daugiau teorinis. „Unicaja“ ne tik privalėtų pralaimėti likusius du mačus (išvykoje prieš „Zagreb“ ir namuose prieš CSKA), bet „Žalgiriui“ reikėtų ir ženkliai pagerinti tarpusavio mačų rezultatus (sutriuškinti „Zagreb“).

Nagrinėjamu atveju, 4–6 vietas B grupėje dalintųsi po tris pergales iškovoję „Žalgiris“, „Unicaja“ ir „Zagreb“. Šių komandų tarpusavio mačuose kol kas ženklų pranašumą turi „Unicaja“ – „Žalgiris“ nuo jos atsilieka net 26 taškais.

Taigi jeigu kitą savaitę „Žalgiris“ išvykoje pralaimi „Brose Baskets“, o „Unicaja“ svečiuose nugali „Zagreb“ – Lietuvos čempionų viltys žaisti „Top 16“ etape žlunga.

Eurolygos B grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. *CSKA 8 8 0 +117
2. *„Panathinaikos“ 8 6 2 +106
3. „Brose Baskets“ 8 3 5 -2
4. „Unicaja“ 8 3 5 -24
5. „Žalgiris“ 8 2 6 -74
6. „KK Zagreb“ 8 2 6 -123

* – pateko į „Top 16“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius