Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 04

Artūras Gudaitis savo galingo dėjimo per Artūrą Jomantą nelaiko metų dėjimu

Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis pirmadienį LKL sudrebino tokiu galingu dėjimu, po kurio Lietuvos žiniasklaidoje kilo klausimų, ar tai tik nebuvo metų dėjimas Lietuvoje. Rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ greitoje atakoje 21 metų 208 cm ūgio žalgirietis priešais krepšį išvydo tik vieną kliūtį – puolėją Artūrą Jomantą, bet jis jam nesukliudė pasiekti tikslo.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aukštai pašokęs plačių pečių „centras“ korpusu susidaužė su A.Jomantu, bet ilgomis rankomis sugrūdo kamuolį į krepšį su priešininko pražanga. A.Gudaitis sėdėdamas ant parketo dar spėjo piktai nužvelgti net atšokusį „Dzūkijos“ puolėją, „Žalgirio“ sirgaliai pašoko iš savo vietų.

„Tai tikrai buvo vienas geresnių mano dėjimų“, – bendraudamas su LKL.lt prisipažino ir pats „Žalgirio“ aukštaūgis.

VIDEO: Dėjimai

– Artūrai, prisipažinkite: kiek kartų žiūrėjote dėjimo vaizdo įrašą? – LKL.lt paklausė A.Gudaičio.

– Gal kartelį ir žiūrėjau, bet tikrai nesureikšminu šio dėjimo.

–Ar aptarinėjite dėjimą su komandos draugais?

– Labai minimaliai. Kažkaip praleidome pro akis. Iškart po rungtynių gal ir buvo keletas komandos draugų replikų, bet kažko ypatingo – tikrai ne.

– Ar tai buvo geriausias jūsų dėjimas?

– Per rungtynes – galbūt vienas geresnių. Bet per treniruotes esu įkrovęs ir įspūdingiau. Nelabai prisimenu, iš tikrųjų.

Galiu įdėti per rungtynes. Turiu tą jėgos elementą, galiu aukštai pašokti, bet nesu plastiškas. Todėl manau, kad neturiu dėjimų konkursui reikiamų savybių.

– Nemažai kas jį tituluoja geriausiu metų dėjimu.

– Man pačiam nepasirodė, kad jis būtų toks įspūdingus. Nelabai sutikčiau su tokiomis mintimis.

– Artėja LKL „Žvaigždžių diena“. Ji neatsiejama be dėjimų konkurso. Gal norėtumėte išbandyti savo jėgas?

– Nemanau, kad esu tam pasirengęs. Galiu įdėti per rungtynes. Turiu tą jėgos elementą, galiu aukštai pašokti, bet nesu plastiškas. Todėl manau, kad neturiu dėjimų konkursui reikiamų savybių.

– „Žvaigždžių diena“ vyks pagal naują formatą – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ žaidėjai rungtyniaus prieš LKL rinktinę. Ką manote apie tokius pokyčius?

– Tai – kažkas naujo. Tikrai neblogas pasirinkimas. Anksčiau sirgaliai dažniausiai išrinkdavo komandas iš „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkų. Manau, kad tokia naujovė tikrai nepamaišys. O ar pasiteisins – pamatysime po renginio.

– Ar puoselėjate viltis išbandyti jėgas „Žvaigždžių dienoje“?

– Jei atvirai, kai paklausėte, pirmą kartą apie tai susimąsčiau. Dabar mano mintys – tik apie artėjančias rungtynes Eurolygoje Belgrade. Nors, aišku, „Žvaigždžių dienoje“ būtų malonu sudalyvauti .

– Jei būsite išrinktas į jungtinę „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandą ir greitoje atakoje po krepšiu laisvus matysite Gediminą Oreliką ir Paulių Jankūną, kam perduosite kamuolį?

–  (Juokiasi.) Nežinau. Turbūt – savam (Šypsosi.).

A.Gudaitis ne tik geba įspūdingai sugrūsti kamuolį į krepšį, bet yra ir vienas naudingiausių „Žalgirio“ žaidėjų. Per vidutiniškai 18,5 minutės jaunasis žalgirietis įmeta po 9,3 taško, sugriebia po 5,8 atšokusio kamuolio ir blokuoja 1,4 metimo, rinkdamas vidutiniškai 13,3 naudingumo balo. Už jį naudingiau žaidžia tik „Žalgirio“ lyderis Jamesas Andersonas (14,4 naud. bal.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius