Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 25

Arvydas Šikšnius: „Jeigu būsiu išrinktas į Rytų starto penketą, pažadu įspūdingų dėjimų“

Dažniausiai po jo dėjimų Kėdainių arenoje susirinkę žiūrovai pakyla iš savo vietų, o dabar jis pretenduoja traukos dėsnius paneiginėti ir Klaipėdoje vyksiančioje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) Visų žvaigždžių dienoje. Tai – Arvydas Šikšnius.
Arvydas Šikšnius
Arvydas Šikšnius / kedainiunevezis.lt/

26 metų 196 cm ūgio puolėjas šį sezoną yra vienas iš „Nevėžio“ komandos lyderių, net ir žaisdamas sau neįprastoje sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Krepšininkas šį sezoną per visus turnyrus sužaidė jau 24 rungtynes, vidutiniškai pelnydamas po 14,3 taško, atkovodamas po 3,4 kamuolio, atlikdamas po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdamas po 13,3 naudingumo balo.

Oficiali „Nevėžio“ svetainė internete su A.Šikšniumi pasikalbėjo apie pirmą sezono pusę, stabilų krepšininko žaidimą, galinėjimąsi su varžovų aukštaūgiais, sustiprėjusį LKL bei laukiančią žvaigždžių dieną.

VIDEO: A.Šikšniaus dėjimas į „Pieno žvaigždžių“ krepšį

– „Nevėžis“ LKL sužaidė jau septyniolika rungtynių – lygiai pusė viso reguliariojo sezono. Kaip vertinate pirmą sezono pusę?

– Prastai. Pradžia buvo gera, bet po to pradėjome strigti – pralaimėjome rungtynes, kurių negalėjome pralaimėti. Klaipėdos „Neptūnui“ ir Prienų „TonyBet“ nusileidome vos vienu tašku, Panevėžio „Lietkabeliui“ – dviem, o Utenos „Juventus“ mus nugalėjo tik po pratęsimo. Aišku, laimėti prieš Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ jau yra sėkmės dalykas. Iššvaistėme daug taškų, todėl antroje sezono pusėje bus gana sunku. Pirmą sezono pusę dešimtbalėje sistemoje įvertinčiau penketu.

– Jūs demonstruojate itin stabilų žaidimą – dviženklio taškų skaičiaus nesurinkote tik trejose iš 24 rungtynių. Kaip pavyksta išlaikyti tokią stabilią sportinę formą?

– Daug metu (juokiasi – Red.). Komandą paliko Vilmantas Dilys, Tyrone'as Brazeltonas, reikia daugiau atsakomybės imtis ant savo pečių. Būna pataikai, būna prameti. Stengiuosi padėti komandai kaip įmanoma labiau. Mano sportinė forma galėtų būti dar truputi geresnė. Manau, sezono pabaigoje pasieksiu optimalią sportinę formą.

– Didžiąją karjeros dalį žaidėte lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, tačiau Kėdainių ekipoje dažnai užimate sunkiojo krašto puolėjo poziciją ir net mačo pradžioje šokate dėl ginčo kamuolio. Kaip vertinate tokią patirtį?

– Vaikystėje esu žaidęs ir „centru“ (juokiasi – Red.). Tarpmokyklinėse varžybose į starto penketą eidavau kaip vidurio puolėjas, o Povilas Butkevičius žaisdavo už sunkųjį krašto puolėją. Šiaip nėra lengva su varžovų aukštaūgiais stumdytis, greičiau pavargstu. Esu pripratęs bėgioti. Tas nelabai išmuša iš vėžių, bet esu pripratęs, kad man statytų užtvarą, o ne aš kažkam. Reikia prisitaikyti, nes vis tiek reikia mesti į tą patį krepšį.

– Nuo pat Kėdainių arenos atidarymo ją visi tik gyrė, tačiau kokios būtų jūsų, žmogaus praleidusio joje daugiau nei pusę metų, įžvalgos?

Jeigu tave išrenka į starto penketą, tai gerbėjai įvertina tavo darbą ir supranti, jog ne veltui tai darai.

– Sirgaliai čia sukuria tikrai gerą atmosferą. Žmonės, atėję į rungtynes, ne tik sėdi, žiūri bei kritikuoja, bet ir palaiko, užveda, paploja. Malonu žaisti. Labai jauki arena. Krepšininkams čia tikrai nieko netrūksta. Galbūt ją galima palyginti su Šiaulių arena, tačiau pastaroji yra didesnė ir į rungtynes tiek žmonių ten neateidavo, o ir to jaukumo ten nebuvo.

– Kuomet prieš ketverius metus vilkėjote „Šiaulių“ marškinėlius iš karto būdavo aišku, kas laimės bronzos medalius, tačiau šiemet tai prognozuoti ypatingai sudėtinga. Kas pasikeitė per šį laikotarpį?

– LKL tapo daug įdomesnis, atsirado daugiau lygiaverčių komandų. Dabar kiekvienoms rungtynėms turi būti maksimalus nusiteikimas. Nėra taip, jog važiuoji kur nors ir galvoji, kad šiandien lengvai laimėsime. Kiekviename mače reikia atiduoti visą save ir kovoti dėl pergalės.

– Ar sustiprėjęs LKL buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl šią vasarą grįžote rungtyniauti į Lietuvą?

– Pagrindinė priežastis buvo ta, jog praėjusį sezoną buvau traumuotas ir dėl to nebuvau gavęs ypatingai daug pasiūlymų. Nebuvo didelio pasirinkimo. Todėl norėjosi reabilituotis ir parodyti, ką galiu.

– Esate įtrauktas į Rytų rinktinės, kuri LKL Visų žvaigždžių dienos rungtynėse kovos su atstovais iš Vakarų, starto penketo kandidatų sąrašą. Ar jums ši šventė ir pats gerbėjų įvertinimas yra svarbus?

– Čia gal labiau savimeilės paglostymas (šypsosi – Red.). Jeigu tave išrenka į starto penketą, tai gerbėjai įvertina tavo darbą ir supranti, jog ne veltui tai darai. Aišku, tai smagus renginys, kuriame gali kažkiek atsipalaiduoti.

– Ką pažadėtumėte padaryti, jeigu būsite išrinktas į Rytų rinktinės starto penketą?

– Dainuoti, šokti nemoku (juokiasi – Red.). Jeigu būsiu išrinktas į Rytų rinktinės starto penketą, pažadu gerbėjus pradžiuginti kuo įspūdingesniais dėjimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius