Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 13

Bradas Newley: dvikova su „Lietuvos rytu“ suteiks išskirtinių emocijų

Jau šį šeštadienį 14 val. 30 min. į kovą Europos taurės pusfinalyje stos Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Valensijos „Valencia Basket“ ekipos, o poros nugalėtojai iškart žengs į varžybų finalą, kuriame susitiks su Rimo Kurtinaičio treniruojamos Maskvos srities „Chimki“ ir Sankt Peterburgo „Spartak“ dvikovos nugalėtoju.
Bradas Newley
Bradas Newley / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bradas Newley puikiai žino, kaip rungtyniauja vilniečiai. Australas dar šį sezoną pradėjo Lietuvos sostinėje, tačiau jo keliai pakrypo į Ispaniją, kur dabar jis atstovauja Valensijos ekipai.

Nors Europos finalinis ketvertas – ne vieta sentimentams, lengvojo krašto puolėjas pripažįsta, jog artėjančios rungtynės jam bus ypatingos.

„Žaisti prieš savo buvusią komandą man bus didelis įvykis. To aš prieš tai Europoje nebuvau daręs, tad tai bus puiki patirtis. Žinoma, aš ten („Lietuvos ryte“) buvau beveik dvejus metus ir susiradau daug draugų tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Dėl to šiek tiek jausis išskirtinės emocijos, tačiau toks yra profesionalus sportas, jame bet kas gali nutikti.

Prieš tai apie tai pernelyg nemąsčiau ir palikau visas tas mintis nuošaly, bet pastarosiomis dienomis pagalvoju „tai įvyks jau greitai“, – teigė B.Newley.

Visgi, nepaisant to, Australijos rinktinės žaidėjas ketina siekti pergalės visais reikiamais būdais. Be to, jo teigimu abi ekipos demonstruoja panašų žaidimą, tad rungtynėse turėtų dominuoti gynyba paremtas žaidimas.

„Aš manau, kad galiu komandai padėti, atskleisdamas „Lietuvos ryto“ derinius, bet aš palikau komandą prieš kelis mėnesius ir jie turbūt kai ką pakeitė. Mes būsime pasiruošę ir tai bus geros rungtynės. Kai aš žaidžiau už juos, jų tikslas buvo laimėti Europos taurę, o, kai aš atvykau čia, mes turėjome tą patį tikslą.

Aš žinau, kad jie labai nori laimėti, tačiau ir aš noriu laimėti. Jie yra panašūs į mūsų komandą – jie mėgsta gintis, o gynyba veda į puolimą. Jie turi daug gerų kovojančių žaidėjų, atliekančių savo funkcijas, ir nepasikliauja vien tik žvaigždėmis – žaidžia komandiškai, panašiai kaip ir mes.“

27 metų amžiaus 200 cm ūgio žaidėjas negailėjo gražių žodžių ir savo buvusiems komandos draugams, prieš kuriuos jau netrukus teks stoti į kovą.

„Jų įžaidėjai yra labai geri ir, žinoma, Jonas Valančiūnas aktyviai žaidžia baudos aikštėje, visi žino, kad jų ketvirti numeriai yra labai pajėgūs. Taip pat trečiu numeriu žaidžia A.Jomantas ir S.Babrauskas, kurie yra labai patyrę. Mes turime būti pasiruošę juos įveikti ir eiti toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius