Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 17 /21:43

Broliai Maciai į „Žalgirio“ areną nesiverš, tačiau svajoja slapta VIP ložėje stebėti „Real“ pralaimėjimą

„Jeigu mes pasirodysime arenoje, bus didelis skandalas. Mums juk Eurolyga uždraudė patekti į jos rengiamas varžybas. Patikėkite, jei mus pamatytų vaikščiojant po „Žalgirio“ areną, ispanai ir vėl išpūstų muštynių burbulą“, – 15min.lt konstatavo Lietuvos pilietybę turintis Nauris Macius, dėl kurio išsišokimo Kauno „Žalgirio“ arenoje praėjusį sezoną kilo nemenkas krepšinio skandalas.
Broliai Maciai pristatė paramos fondą
Broliai Nauris ir Normundas Maciai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau penktadienį 19 val. 45 min. Kauno „Žalgirio ekipa startiniame šio sezono Eurolygos B grupės mače susikaus su favorite laikoma ispanų Madrido „Real“ komanda.

Garsiais ir žinomais, keikiamais ir palaikomais, nekenčiamais ir garbinamais broliai Normundas ir Nauris Maciai tapo po konflikto su Madrido „Real“ ekipos ir Ispanijos rinktinės žaidėju Rudy Fernandezu.

Pavasarį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo namų arenoje žaidė su „Real“ klubu ir pralaimėjo po pratęsimo – po mačo tarp brolių ir R.Fernandezo įvyko konfliktas, po kurio Maciai atsidūrė areštinėje, o Eurolyga „Žalgiriui“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą bei visam gyvenimui uždraudė broliams lankytis jų rengiamų turnyrų varžybose.

Stebėti žalgiriečių mačus galėsime tik po to, kai oficialiai atsiprašysime Rudy Fernandezo.

„Mes važiuosime į Kauną. Prieš savaitę kalbėjomės su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu ir jis sakė, kad stebėti žalgiriečių mačus galėsime tik po to, kai oficialiai atsiprašysime Rudy Fernandezo ir „Real“. Tačiau tas atsiprašymas turi eiti per Eurolygą ir per mūsų advokatus. Aš pasirengęs atsiprašyti, tačiau kuo čia dėtas brolis Normundas? Jis apskritai tame konflikte nedalyvavo – todėl ir nežada atsiprašinėti. Turime vaizdo įrašą, kuriame matosi visa tiesa, o ne ispanų išsigalvojimai: neva, mes žiauriai mušėme krepšininką, mus sulaikyti negalėjo net apsaugos darbuotojai. Viskas yra kitaip ir mes bandome prisibelsti iki Eurolygos, kad ta neteisybė būtų paviešinta“, – kalbėjo N.Macius.

Vienas iš brolių teigė, kad Kaune penktadienį kur nors susiras kavinę, kur yra televizorius, ir kartu su broliu sirgs už „Žalgirį“.

„Turime slaptą svajonę. Kad „Žalgirio“ vadovai mus, Lietuvos patriotus ir žiauriai mylinčius Lietuvos krepšinį, kaip nors įleistų į areną ir mes pasižiūrėtume rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Real“. Į kokią nors VIP ložę – kas ten mus matys...Tai būtų tikra atgaiva mūsų širdžiai“, – kalbėjo Nauris.

Jis teigė, kad Eurolyga savo kanalais pradėjo spausti ir Europos lygoje dalyvaujančią Rygos VEF komandą, kurią treniruoja lietuvis Ramūnas Butautas.

„Šnekėjome su VEF atstovais, norėjome įsigyti abonentus į VEF rungtynės Europos lygoje, tai mūsų geras draugas Ramūnas Butautas prasitarė, kad Eurolyga siekia uždrausti mums rodytis ir Rygos arenoje. Bet jie ką nors sugalvos“, – sakė N.Macius.

Eurolyga siekia uždrausti mums rodytis ir Rygos arenoje.

Abu broliai Maciai teigė, kad jau pradėjo rinkti 25 tūkst eurų, kuriuos esą atiduos „Žalgirio“ komandai, sumokėjusiai baudą už jų išsišokimą. Du garsūs sirgaliai teigė, kad per savo įkurtą fondą „braliukai“ jie ne tik rinks pinigus „Žalgiriui“, bet ir pasistengs padėti internato mokyklai, šalies krepšinio metraštininkui, televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjui Vidui Mačiuliui – nupirks brangiai kainuojančią vaizdo kamerą.

„Mums sakė, kad pakeisti Eurolygos sprendimus gali padėti tik šiame turnyre dalyvaujanti komanda. Jos žodis gali turėti įtakos. Labai malonu, kad padėti neatsisako Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas – kalbėjausi su ekipos vadovu Martynu Purliu. Matosi, kad tai labai geras ir doras žmogus, norintis mums padėti – jie per savo klubo advokatus persiųs mano atsiprašymą, visą vaizdo medžiagą, kurioje matysis, jog nesu tas „Bostono maratono sprogdintojas“. Tik nereikia kiršinti dabar „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ – manyk, vieni padeda, kiti – ne. Mes su broliu mylime Lietuvą, Lietuvos krepšinį ir nedaliname Eurolygos varžybose mūsų valstybės komandų į skirtingas barikadų puses. Abi ekipos atstovauja Lietuvai. Kaip ir Klaipėdos „Neptūnas“ – gaila, kad jam nepasisekė pirmame Europos lygos mače“, – sakė Nauris.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius