Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 29

Butautas: „Tai buvo gera krepšinio pamoka“

Po tragiškai susiklosčiusio starto Eurolygos „Top-16“ etape Kauno „Žalgirio“ treneris Ramūnas Butautas guodėsi, kad auklėtiniai nepataikė daugybės metimų atakuodami visiškai laisvi, o skaudų pralaimėjimą pavadino gera krepšinio pamoka jaunai komandai.
Lietuvos rinktinės sutiktuvės Vilniuje
R.Butautas krimtosi dėl netaiklių auklėtinių metimų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Asseco Prokom“ šįvakar žaidė tiesiog nuostabiai. Turėjome daugybę problemų su Davidu Loganu – mums niekaip nesisekė jo sustabdyti, ypač mačo pradžioje, – pralaimėjimo priežasčių ieškojo R.Butautas. – Iš kitos pusės, metėme daug metimų visiškai nedengiami ir patys esami kalti, kad nesugebėjome tų metimų pataikyti. Turime jauną komandą ir, manau, šios rungtynės jiems buvo gera krepšinio pamoka.“

Tuo tarpu „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis labiausiai gyrė Lenkijos čempionų gynybą.

„Varžovai žaidė tikrai gerai, ypač gynyboje. Jų gynyba buvo labai aktyvi. Nepaisant to, turėjo savo progų metimams, tačiau jie tiesiog nerasdavo kelio į krepšį. Mums trūko traumuotų aukštaūgių ir todėl turėjome problemų grumdamiesi su varžovų priekine linija, tačiau aš tikiu, jog mūsų galimybės kautis dėl patekimo į kitą etapą nėra prarastos – turėsime kautis dėl pergalės kiekviename susitikime“, – pasakojo M.Kalnietis.

„Žalgirio“ aukštaūgių trūkumą kaip vieną pagrindinių pergalės priežasčių įvardijo ir „Asseco Prokom“ treneris Tomas Pačėsas.

„Kiekvienos rungtynės yra skirtinga istorija. Šiandien mes nematėme tikrojo „Žalgirio“ veido, nes į Gdynę jie atvyko be dviejų pagrindinių savo aukštaūgių. Tikėjomės, jog jie dengsis zona, o puldami dažniausiai bandys laimę iš toli. Varžovams ši diena tikrai nebuvo pati geriausia ir mes tuo pasinaudojome. Net neabejoju, jog Kaune mums pasiekti pergalę bus 100 procentų sunkiau“, – dėstė T.Pačėsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius