-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 03

Buvęs „Lietuvos ryto“ klubo vadybininkas Jonas Vainauskas: „D.Bauermannas ir A.Petrovičius panašūs tuo, kad mokėjo teisintis ir nusišnekėti“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas nuo 2010 metų gegužės nėra iškovojęs nė vieno titulo. Būtent tais metais sostinės ekipa, vedama Rimo Kurtinaičio,antrus metus iš eilės triumfavo LKL ir į viršų kėlė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę, tačiau tuomet dėl povandeninių srovių komandoje ir asmeninių problemų iš klubo pasitraukė ekipos vadybininkas Jonas Vainauskas.
Vainausko emocijos
Vainausko emocijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ilgamečio „Lietuvos ryto“ prezidento Gedvydo Vainausko sūnus ne kartą kritikavo be jo likusios komandos vadybą, pasirinkimus ar žaidėjų atranką. Po savaitgalio LKF taurės kovų, kai „Lietuvos rytas“ finale nusileido Prienų „TonyBet“, klubas suskubo atleisti jau antrą šiame sezone trenerį – kroatą Aleksandrą Petrovičių.

J.Vainauskas portalui krepsinis.net aiškino, kad tai klubas turėjo padaryti jau po nesėkmingų Europos taurės kovų. Pats J.Vainauskas, jei būtų „Lietuvos ryto“ direktoriumi, šio kroato net nebūtų samdęs.

J.Vainauskas portalui krepsinis.net aiškino, kad tai klubas turėjo padaryti jau po nesėkmingų Europos taurės kovų. Pats J.Vainauskas, jei būtų „Lietuvos ryto“ direktoriumi, šio kroato net nebūtų samdęs.

„Reikia kalbėti apie tai, kad viskas visą sezoną daroma padrikai. Vokietis Dirkas Bauermannas praėjusį pavasarį pasirodė blankiai, tad su juo sutarties pratęsti nereikėjo. Dėl to ir sezonas Eurolygoje nepasisekė. Aleksandro Petrovičiaus nereikėjo net samdyti", – krepsinis.net aiškino J.Vainauskas.

Tai yra treneriai, kurie į rimtų komandų akiratį nepatenka. Tiek D.Bauermannas, tiek A.Petrovičius panašūs tuo, kad mokėjo teisintis ir nusišnekėti per spaudos konferencijas bei gerai leisti laiką Vilniuje.

Daugelio nuomone, ne tik mano, krepšinio dalykais tie specialistai rūpinosi labai paviršutiniškai. Nesusiformavo žaidimo braižas, nesimatė trenerio filosofijos. Atleidimas yra teisingas žingsnis, bet manau, kad jeigu jau norima reaguoti griežtai ir principingai, bandant taisyti klaidas, reikėjo A.Petrovičių atleisti jau po rungtynių su „Crvena Zvezda“.

Kalbėdamas apie buvusį asistentą Dainių Adomaitį, J.Vainauskas aiškino, kad didelių kalnų jis nenuvers.

„Tačiau lietuvis treneris Lietuvos čempionate yra geriau už užsienietį, nes jis stengsis labiau už tą, kuris jau parodė savo veidą ir jam rūpi tik pasiteisinti ir kuo geriau save pateikti. Manau, kad dabar bus geriau, bet didelio kokybinio šuolio žaidime nesitikiu. Esu stebėjęs D.Adomaičio darbą Lietuvos studentų rinktinėje ir galiu pasakyti, kad labai „Lietuvos ryto“ žaidimas nepagerės, bet, galbūt, atsiras vienybės ir kovingumo, kurio šį sezoną gerokai trūksta“, – kalbėjo J.Vainauskas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius