-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 12

„Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis: „Sonny Weemsas yra didis žaidėjas"

Po skaudaus pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“ rezultatu 95:94, Maskvos srities „Chimki“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis stengėsi neparodyti nusiminimo ir gyrė gerą sportinę formą bei pasitikėjimą savo jėgomis įgijusį laikinosios sostinės klubą.
Rimas Kurtinaitis
Rungtynių akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praeityje garsus krepšininkas džiaugėsi, kad net ir ne stipriausios sudėties „Chimki“ demonstravo kovingą žaidimą ir iki pat paskutinės mačo sekundės turėjo galimybę laimėti. Į klausimą, kodėl sužaidė būtent taip rungtynių pabaigą, R.Kurtinaitis atsakė: „Nėra taisyklės, kaip gerai sužaisti rungtynių pabaigą. Yra sėkmingas arba nesėkmingas pasirinkimas. Šį kartą mano pasirinkimas buvo nesėkmingas“.

Strategas negailėjo gerų žodžių žalgiriečių lyderiui Sonny Weemsui, vadindamas jį "didžiu žaidėju", ir sugrįžusiam komandos senbūviui Dainiui Šalengai.

Tai buvo jau septintasis iš eilės namuose prieš „Chimki“ laimėtas žalgiriečių mačas.

Treneri, kaip vertinate rungtynes, kurias pralaimėjote tik vienu tašku?

– Visų pirma, norėčiau pasveikinti „Žalgirį“su puikia pergalę. Ji visiems patiko visiems, išskyrus mane. Visumoje esu patenkintas varžybų eiga ir jų kokybe. Tai nėra atsiprašymai, bet šiuo metu nesame stipriausios sudėties, tačiau kovėmės iki galo ir buvome netoli pergalės.

„Žalgiris“ yra įgijęs pagreitį, pasitikėjimą. Kad ir kontroliavome rungtynių eigą, bet „Žalgiris“ nepalūžo, kaip kad būdavo sezono pradžioje. Daug nematomų vėjų įnešė Dainius Šalenga. Jis tapo balansu tarp energijos ir išlaikyto žaidimo. Jis yra didelė komandos dalis.

„Žalgiriui“ ši pergalė padės įgyti dar daugiau pasitikėjimo savimi prieš antrąjį Eurolygos etapą. Linkiu jam kuo geriausios sėkmės.

Kaip vertinate, kad dalis žiūrovų jums švilpė?

– Toks yra trenerio darbas – kažkur man ploja, kažkur – švilpia. Pripratau prie to. Galbūt daug kas „Žalgirio“ arenoje net nežino kas aš esu, ką aš esu nuveikęs Lietuvai. Savame kieme pranašu nebūsi.

– Paskutinė ataka įvyko taip, kaip planavote?

– Mums nepavyko pati rungtynių pabaiga. Nėra taisyklės, kaip gerai sužaisti rungtynių pabaigą –  yra arba laimingas, arba nelaimingas pasirinkimas. Šį sykį mano sprendimas nebuvo sėkmingas. Pasirinkau strategiją gintis iki galo, o ne bauduoti ir turėti laiko paskutinei atakai, nors šiaip labiausiai mėgstu būtent šį variantą.

– Ar „Žalgiris“ be Sonny Weemso būtų kitokia komanda?

– Nenorėčiau išskirti atskiro žaidėjo, nes esu komandinio žaidimo gerbėjas. Vienas žaidėjas negali visko nulemti. Tačiau S.Weemsas yra didis žaidėjas, atėjęs iš stipriausios pasaulio lygos. „Žalgiriui“ labai pasisekė, kad sugebėjo pasirašyti su juo kontraktą iki sezono pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius