-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

CSKA tankas pervažiavo serbų „partizanus“

Antrose ULEB Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse ketvirtadienį Maskvos CSKA su Ramūnu Šiškausku namie 77:50 (21:6, 22:16, 18:12, 16:16) sutriuškino serbų Belgrado „Partizan“ krepšininkus ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.
Begrado komandai antroje dvikovoje CSKA užkūrė tikrą pirtį.
Begrado komandai antroje dvikovoje CSKA užkūrė tikrą pirtį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po dviejų rungtynių Rusijos sostinėje ketvirtfinalio serija persikels į Belgradą, kur serbų komanda turės progą atsigriebti. Tiesa, tai padaryti bus sunku, nes armiečiams trūksta tik vienos pergalės, kad jie septintą kartą iš eilės patektų į Eurolygos Finalo ketverto varžybas.

Rungtynėse ketvirtadienį turnyro nugalėtojų titulą ginantys maskviečiai neleido svečiams pajusti, kad jie gali ką nors pakeisti šioje dvikovoje. Po Belgrado ekipos snaiperio Urošo Tripkovičiaus tritaškio (8:5) rungtynių pradžioje aikštės šeimininkai spurtavo 22:3 ir galutinai perėmė iniciatyvą.

Įpusėjus mačui CSKA pirmavo 43:22, o prasidėjus trečiam kėliniui išsklaidė visas varžovų mintis apie pergalę dar pelnydami 10 taškų be atsako. Kai skirtumas pasiekė 33 taškus, serbai prabudo ir mėgino vytis, bet to iki galo padaryti nepavyko.

Nugalėtojams Erazemas Lorbekas pelnė 21 tašką ir atkovojo 7 kamuolius. Ramūnas Šiškauskas ir Terence‘as Morrisas pridėjo po 11 taškų. Lietuvis per 22 minutes dar atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo. Jis pataikė abu mestus dvitaškius ir visas septynias baudas bei prametė abu tritaškius.

Aikštės šeimininkai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 40:25. „Partizan“ komandoje išsiskyrė Stephane‘as Lasme – 15 taškų ir 5 atkovoti kamuoliai.

Pirmose atkakliose tarpusavio rungtynėse CSKA pergalę šventė 56:47. Apie pirmąją dvikovą antradienį daugiau sužinosite paspaudę čia.

Kitose ketvirtadienio rungtynėse graikų Pirėjo „Olympiacos“ savo aikštėje antrąkartą 79:73 (18:15, 20:21, 21:13, 20:24) įveikė ispanų Madrido „Real“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:0.

AFP/Scanpix nuotr./Pirėjo komanda antrąkart parklupdė svečius ia Madrido.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pirėjo komanda antrąkart parklupdė svečius iš Madrido.

Nugalėtojams Lynnas Greeras pelnė 21 tašką, Georgias Printezis – 18, Nikola Vujčičius – 14. „Real“ ekipoje išsiskyrė Felipe Reysesas ir Louisas Bullockas. Jų sąskaitose atitinkamai 23 ir 22 taškai. Pirmose tarpusavio rungtynėse „Olympiacos“ šventė pergalę 88:79.

Trečioje ketvirtadienio dvikovoje ispanų klubų derbyje „Barcelona“ savo aikštėje 85:62 (23:24, 23:16, 14:7, 25:15) sutriuškino Vitorijos „TAU Ceramica“ krepšininkus ir išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą – 1:1. Kitus du mačus Vitorijos komanda žais namie ir turės išskirtinę progą iškovoti bilietą į finalo ketvertą savo sirgalių akivaizdoje.

AFP/Scanpix nuotr./Ispanų krepainio milžinų dvikovoje kol kas lygiosios.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanų krepšinio milžinų dvikovoje kol kas lygiosios.

Nugalėtojams 17 taškų pelnė Jaka Lakovičius, 16 – Ersanas Ilyasova, po 14 – Juanas Carlosas Navarro ir Franas Vazquezas. Svečių komandoje geriausia pasirodė Igoris Rakocevičius ir Willas MacDonaldas. Jų sąskaitose atitinkamai 18 ir 14 taškų. Pirmose tarpusavio rungtynėse pegalę Barselonoje 84:75 šventė „TAU Ceramica“ krepšininkai.

Apie „Montepaschi“ triumfą Atėnuose ketvirtadienį, Rimanto Kaukėno puikų žaidimą ir netikėtai pasveikusį Kšyštofą Lavrinovičių sužinosite paspaudę čia.

Trečiąsias ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynes komandos žais kovo 31 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius