-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 29

Dar vienas Kauno „Žalgirio“ arenos įvertinimas – čia vyks ir Eurolygos sezono atidarymo rungtynės

Eurolyga paskelbė, kad naujasis pajėgiausios žemyno lygos sezonas prasidės rungtynėmis Kaune. Pirmosios 2011-12 m. sezono Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA bus sužaistos spalio 17-ąją daugiau nei 15 tūkstančių žiūrovų talpinančioje „Žalgirio“ arenoje. Neįprastą Eurolygai dieną – pirmadienį – vyksiančiam mačui bus skirtas visos Europos dėmesys.
Kauno „Žalgirio“ arena.
Kauno „Žalgirio“ arena. / T.Lukšio/BFL nuotr.

Lietuvos ir Rusijos čempionų susitikimu prasidės dešimt savaičių truksiantis Eurolygos reguliarusis sezonas. Po jo tradiciškai vyks „Top 16“ etapo kovos, atkrintamosios varžybos bei finalo ketverto turnyras Stambule, rašo zalgiris.lt.

„Lietuvos indėlis į šios sporto šakos populiarinimą yra milžiniškas, todėl naujojo sezono atidarymo rungtynes nusprendėme patikėti Kaunui. Tai bus jaudinantis renginys, – sakė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu. – Po „Žalgirio“ ir Kauno miesto didelio darbo gerbėjai turi nuostabią naująją areną, kurioje galės pademonstruoti savo unikalų atsidavimą. Visiems mums, mylintiems krepšinį, Kaunas spalio 17 dieną taps didžiausiu traukos objektu.“

Eurolyga savo pranešime Kauną vadina viena iš pasaulio krepšinio sostinių. Eurolygos nugalėtoju 1999 m. tapęs „Žalgiris“ yra vienintelė Lietuvos komanda, kuriai yra pavykę užlipti ant stipriausios Europos lygos čempionų pjedestalo.

„Malonu priimti Maskvos CSKA klubą naujoje „Žalgirio“ arenoje, kurioje varžovai pajaus mūsų krepšininkų jėgą ir jų ištikimų fanų palaikymą. Visa krepšinio istorija, kiek aš ją prisimenu, susieta su „Žalgirio“ ir CSKA dvikovomis, todėl susitikimas vėl bus principinis. Šita amžina sportinė kova grūdina ne tik „Žalgirio“ komandą, bet ir visą Lietuvos krepšinį. Manau, kad šios rungtynės duos gerą impulsą visoms Eurolygos varžyboms“, – teigė „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

Kaunas jau antrą kartą istorijoje rengs Eurolygos atidarymo rungtynes. Pirmą kartą tokia garbė „Žalgiriui“ buvo suteikta 2004 m. rudenį. Tada žalgiriečiai Kauno sporto halėje priėmė tuometinius Eurolygos čempionus Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

„Žalgirio“ varžovu atidarymo rungtynėse neatsitiktinai bus CSKA klubas. Įsimintinos Kauno ir Maskvos komandų dvikovos prasidėjo dar prieš 65 metus, kai kauniečiai pirmą kartą tapo Sovietų Sąjungos pirmenybių laimėtojais. Eurolygos varžybose „Žalgirio“ ir CSKA keliai yra susikirtę dešimtyje rungtynių, kuriose devynias pergales iškovojo maskviečiai. CSKA šį sezoną treniruoja Jonas Kazlauskas, 1999 m. atvedęs žalgiriečius į Eurolygos olimpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius