Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 15 /14:20

Dirkas Bauermannas prieš pirmą Eurolygos dvikovą: „Šiemet komandoje atmosfera kur kas geresnė, pasitikime savimi“

Dirko Bauermanno vadovaujami Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai ketvirtadienį namuose stos į kovą pirmose šio sezono Eurolygos rungtynėse. Tik po papildomo atrankos turnyro į varžybas prasimušusių vilniečių treneris mano, kad kovoti su tokia stipria komanda dabar yra pats geriausias laikas.
Dirkas Bauermannas
Dirkas Bauermannas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Laimėjome pastarąsias rungtynes Žemutiniame Naugarde, nes antroje dalyje sugebėjome pagerinti savo žaidimą. Šios rungtynės mums suteikė pasitikėjimo savimi, be to, nepralaimėjome nė vieno mačo jau nemažai laiko. Jeigu kada buvo geresnis laikas žaisti su tokia komanda kaip „Panathinaikos“, jis yra dabar. Jie dar tik ieško savo žaidimo. Komanda bus supykusi, nes pralaimėjo „Olympiacos“, tačiau matėsi, kad žaidėjai dar nėra pasiekę savo formos piko“, – kalbėjo Dirkas Bauermannas, žurnalistus pasitikęs lietuvišku „Laba diena“.

Paklaustas apie praėjusio ir naujojo krepšinio sezono skirtumus „Lietuvos ryto“ klube, vokietis pirmiausia išskyrė kur kas geresnę atmosferą ir draugiškesnius žaidėjų santykius.

„Jei kalbėtume apie sudėtį, pernai turėjome jauną įžaidėją Nemanja Nedovičių, kuris labiau mėgo pelnyti taškus, veržtis. Dabar komandai vadovauja kur kas labiau patyręs Omaras Cookas, kuris vien savo buvimu aikštėje daro kitus geresnius. Jis yra puikus lyderis ir geras vadovas. Kitose pozicijose taip pat turime stipresnių žaidėjų, kaip Martynas Gecevičius, tad esame geresnė komanda ir sudėtimi, tačiau ypač svarbu – atmosfera.

VIDEO: Dirko Bauermanno interviu

Nebuvau čia praėjusio sezono pradžioje, tačiau manau, kad šiemet komanda yra kur kas vieningesnė, atmosfera kur kas geresnė, pasitikime savimi. Visi žaidėjai puikiai sutaria, yra draugiški. Žinoma, kad po Eurolygos atrankos turnyro tas pasitikėjimas dar išaugo, be to, visi yra pasiekę neblogą formą. Daug davė ir tos VTB rungtynės Rusijoje, mat sugebėjome laimėti būdami labai sunkioje situacijoje. Mums reikėjo tokių rungtynių“, – pasakojo D.Bauermannas.

Krepšinio specialisto teigimu, „Lietuvos rytui“ Eurolygoje teko nesaldūs varžovai ir labai galinga grupė. Pašnekovo teigimu, „Panathinaikos“ yra pagrindinis pretendentas grupėje užimti pirmą vietą.

„Jų komanda pasikeitė nedaug, į ją grįžo jau ten žaidę Mike'as Batiste'as ir Antonis Fotsis, tad jiems nereikės daug laiko įsivažiuoti. Treneriams tokios rungtynės nebūna sunkios, nes žaidėjų nereikia papildomai motyvuoti. Visi krepšininkai yra susikaupę, reikia tik jiems duoti nurodymus. Aš tikiu mumis ir manau, kad galimybių laimėti tikrai turėsime“, – optimistiškai kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius