-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 03 15

Eurolyga pasigailėjo „Žalgirio“ ir jam skyrė tik 25 tūkst. eurų baudą, tačiau buvo negailestinga broliams Maciams – jie diskvalifikuoti iki gyvos galvos

Eurolygos turnyro drausmės komisija penktadienį paskelbė, kad už krepšinio sirgalių agresiją Madrido „Real“ ekipos krepšininko Rudy Fernandezo atžvilgiu Kauno „Žalgirio“ klubas turės sumokėti solidžią 25 tūkstančių eurų baudą.
Normunds ir Nauris Maciai
Normunds ir Nauris Maciai / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Taip pat paskelbė, kad ispanų krepšininką sumušę, neseniai Lietuvos pasus gavę, broliai Nauris ir Normundas Maciai iki gyvos galvos negalės lankytis visose ULEB organizacijos rengiamose varžybose. Taip pat bus rekomenduojama FIBA organizacijai uždrausti N. ir N. Maciams lankytis visose krepšinio varžybose, tarp jų – nacionalinės rinktinės rungtynėse.

Kauno komandos bausmę sušvelnino tai, jog klubas šį sezoną nebuvo nubaustas už panašius incidentus. Visgi kauniečiai paraginti labiau bendradarbiauti su arenos apsauga, kad panašūs incidentai nepasikartotų ateityje.

Maksimali bauda galėjo siekti 100 tūkstančių eurų. 

Madrido „Real“ žaidėjas Rudy Fernandezas buvo užpultas kovo 7 dieną po Eurolygos „Top 16“ mačo tarp „Žalgirio“ ir ispanų ekipos. Po rungtynių jam į veidą smogė vienas iš brolių Macių. Krepšininkas stipriai nenukentėjo, tačiau žinia apie užpuolimą apskriejo visą Ispaniją. Brolius N. ir N. Macius sulaikė policija, kuriai teko panaudoti jėgą ir elektrošoką.

Lietuvos pilietybę neseniai gavę broliai viešai atsiprašė Lietuvos krepšinio gerbėjų bei „Žalgirio“ žaidėjų dėl savo elgesio. Jeigu „Žalgiriui“ bus skirta bauda, jie pažadėjo įkurti fondą, į kurį visi krepšinio aistruoliai perves pinigus, baudai padengti.

Pranešama, kad skirdama baudą Eurolyga atsižvelgė į keletą švelninančių aplinkybių: buvo pasidžiaugta, kad agresoriai nustatyti, sulaikyti ir pradėtas tyrimas. „Žalgiris“ iki tol nebuvo baustas už panašius incidentus, o  pykčio protrūkį sukėlė tik broliai Maciai.

Be to, Eurolygą kauniečiai informavo, kad broliai N. ir N. Maciai daugiau niekada nebebus įleisti į Kauno areną, bus padarytas atskiras, specialiai atitvertas įėjimas svečių komandai, o prie jo ir autobuso budės papildomos apsaugos pajėgos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius