Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 10

„Žalgirio“ košmaras tęsiasi (nuotraukos)

Septintose Eurolygos A grupės rungtynėse ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ po atkaklios kovos namie 72:83 (17:24, 15:25, 29:17, 11:17) nusileido italų Sienos „Montepaschi“ komandai, patyrė šeštą pralaimėjimą iš eilės ir iki minimumo sumažino savo šansus kovoti dėl vietos „TOP-16“ varžybose.
Rungtynių akimirkos
T.Watsonas – aktyviausias kauniečių gretose. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vieną pergalę per septynias rungtynes iškovojęs Kauno „Žalgiris“ kartu su Zagrebo „Cibona“ dalijasi paskutines dvi A grupės vietas. Kroatai ketvirtadienį namie 66:80 pralaimėjo grupės lyderei „Barcelona“ ekipai.

Kartu su katalonais vietą kitame etape užsitikrinę Sienos „Montepaschi“ krepšininkai, kaip ir per pirmąsias tarpusavio rungtynes, tvirtus pamatus pergalei pasiklojo per pirmąją dvikovos dalį. Trečiame kėlinyje Gintaro Krapiko auklėtiniai įžiebė vilties – surengę galingą spurtą sugebėjo sumažinti varžovų pranašumą nuo 17 iki 4 taškų (62:66), tačiau paskutiniame kėlinyje pritrūko jėgų.

Lygiaverčiais žaidėjais laviruodamas svečių strategas Simone Pianigiani neleido aikštės šeimininkams toliau kurti intrigos ir šventė pergalę. Nugalėtojams 20 taškų pelnė D.Hawkinsas, 16 – Kšyštofas Lavrinovičius.

Vienu iš pergalės kalvių tapęs lietuvių legionierius Sienos komandai per 25 minutes pelnė 16 taškų (dvitaškiai 3/7, tritaškiai 2/3, baudos 4/4), atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko tris rezultatyvius perdavimus, blokavo vieną metimą ir surinko 27 naudingumo balus.

Lietuvos vicečempionai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių – 41:31, tačiau dvigubai dažniau klydo – 13:6 ir prasčiau metė dvitaškius („Žalgiris“ – 44 proc. „Montepaschi“ – 60 proc.).

„Žalgiriui“ žūtbūt reikalingos kone visos pergalės per likusias tris A grupės rungtynes, o tai padaryti nebus lengva. Kitą savaitę kauniečiai išvykoje kovos su šį sezoną dar nė karto nepralaimėjusia „Barcelona“ komanda. 

Kauno „Žalgirio" žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos Naud. balai
Marcusas Brownas 17 9 2 1 1 8

Martynas Pocius

21 7 1 1 2 6
Mantas Kalnietis 28 9 7 3 2 10
Žygimantas Janavičius 12 0 0 2 2 -2
Tadas Klimavičius 15 14 1 3 0 12
Mirza Begičius 13 4 2 0 0 2
Dainius Šalenga 21 2 1 1 2 -7
Travisas Watsonas 32 17 17 3 3 30
Artūras Milaknis - - - - - -
Povilas Čukinas - - - - - -
Adas Juškevičius 15 9 2 1 0 11
Povilas Butkevičius - - - - - -

Rungtynių eiga

Starto penketai

„Žalgiris“: M.Kalnietis, M.Brownas, T.Watsonas, D.Šalenga, M.Begičius.
„Montepaschi“: T.McIntyre'as, B.Eze, R.Sato, D.Hawkinsas, Sh.Stonerookas.

Pirmas kėlinys

Svečiai iš Italijos sėkmingiau ir aktyviau kovoja dėl atšokusių kamuolių, kauniečiai kol kas nesugeba pralaužti varžovų gynybos. Sužaidus tris minutes aikštės šeimininkai atsilieka 2:8. Budinti apsnūdusius komandos draugus imasi M.Brownas – pataiko tolimą tritaškį, tačiau „Montepaschi“ pernelyg lengvai toliau renka taškus. Įpusėjus kėliniui kauniečiai atsilieka 8:12.

Komandos apsikeičia netaiklių metimų serijomis, po varžovų krepšiu sėkmingai darbuojasi T.Watsonas. D.Šalenga krauna kamuolį iš viršaus, tuo pačiu atsako ir B.Eze. Italų čempionai nuo trijų taškų linijos šaudo nedengiami, laimei metimai nėra taiklus. Po T.Klimavičiaus tolimo šūvio „Žalgiris“ atsilieka 2 taškais – 15:17. Aikštėje pasirodo K.Lavrinovičius. Ketvirčio pabaigą sėkmingiau sužaidžia svečiai. T.McIntyre'as tritaškiu didina Sienos ekipos pranašumą – 17:24.

Antras kėlinys

M.Pocius tritaškiu mažina skirtumą, tačiau tai mažai guodžia. Varžovų snaiperiai įsišaudo, pirmuosius taškus šioje dvikovoje pelno ir K.Lavrinovičius. Po T.Klimavičiaus dėjimo iš viršaus 24:30. Jaunasis „Žalgirio“ krepšininkas S.Vene iš krašto prameta abu tritaškius. Įpusėjus kėliniui svečiai po K.Lavrinovičiaus metimo iš po krepšio pirmauja 24:34.

S.Pianigiani auklėtiniai taip pat klysta, „Žalgiriui“ pavyksta pristabdyti svečius – 29:36. Italijos čempionai atidžiai prižiūri M.Browną, šiam retai tenka mesti į krepšį. Po krepšiais ir toliau siautėja T.Watsonas, tačiau naudos iš to nedaug - sėkmingai puldami svečiai padidina skirtumą, o paskutinę sekundę dar tolimą tritaškį smeigia T.McIntyre'as. Po dviejų kėlinių G.Krapiko auklėtiniai atsilieka jau 17 taškų – 32:49.

Trečias kėlinys

Po pertraukos pirmuosius savo taškus nuo baudų metimo linijos pelno M.Kalnietis. Žalgiriečiai nespėja paskui aktyvius varžovų gynėjus. T.Watsonas prasižengia trečią kartą. M.Kalnietis uraganu perbėga visą aikštę, krauna kamuolį iš viršaus, mažina skirtumą iki 12 taškų (40:52). Kauniečiai dukart blokuoja varžovų metimus, o T.Juškevičius tritaškiu mažina skirtumą iki 7 taškų 45:52. Suaktyvėję gynyboje žalgiriečiai užmina naujų mįslių varžovams.

Įsišaudo M.Kalnietis, tačiau į jo tritaškį tuo pačiu atsako ir K.Lavrinovičius. T.Klimavičius smeigia tritaškį ir skirtumas tirpsta iki 5 taškų – 53:58, tačiau tuoj pat svečiai savo pranašumą padvigubina. T.Watsonas prasižengia ketvirtą kartą ir sėda ant atsarginių suolo. Po trijų kėlinių „Žalgiriui“ pavyksta sumažinti skirtumą iki 5 taškų – 61:66.

Ketvirtas kėlinys

Po S.Vene baudos metimo komandos pora minučių nesugeba pelnyti taškus. Jų badą nutraukia K.Lavrinovičius ir  D.Hawkinsas – 62:70. K.Lavrinovičiaus aktyviai žaidžia ne tik puldamas, bet ir gindamasis. Kauniečių puolimas sustojo, o Sh.Staunrookas didina svečių pranašumą iki 13 taškų – 62:75.

Komandos apsikeičia klaidomis, „Miontepaschi“ vėl diktuoja savo sąlygas, skirtumas didėja iki 16 taškų – 65:81. Panašu, kad nieko daugiau aikštės šeimininkams nepavyks pakeisti. M.Brownas ir T.Watsonas šiek tiek sumažina Sienos ekipos pranašumą, tačiau tai neguodžia – šeštas pralaimėjimas iš eilės – 72:83.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius