Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 01

Eurolygos varžovė Miuncheno „Bayern“ – atgimstanti krepšinio jėga

Kauno „Žalgiris“ šį penktadienį „Žalgirio“ arenoje pradės pasirodymą Eurolygos „Top 16“ etape. Pirmasis kauniečių varžovas – Miuncheno „Bayern“ klubas.
Treniruotė
Treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors Eurolygoje vokiečiai debiutavo tik sulaukę vardinio kvietimo, už „Top 16“ borto palikdami Sienos „Montepaschi“ komandą jie įrodė, kad su „Bayern“ varžovai turi skaitytis ne tik futbolo, bet ir krepšinio aikštelėse.

„Bayern“ krepšinio istorija

„Bayern“ vardas krepšinio pasaulyje garsiau skambėti pradėjo vos prieš keletą metų, bet savo egzistavimą krepšinio sekcija Miunchene pradėjo dar 1946 m. Tada vienam „Bayern“ futbolininkui, kare patyrus traumą, teko pakeisti sporto šaką. Entuziazmas davė vaisių ir 1954 bei 1955 m. „Bayern“ komanda tapo Vokietijos čempione. Dar po dešimtmečio Miuncheno ekipa debiutavo Europos turnyruose, tačiau pamažu rezultatai ėmė prastėti, kol galiausiai 1974 m. „Bayern“ iškrito iš aukščiausios Vokietijos lygos.

Naujos viltys Miuncheno krepšinio aistruoliams gimė 2008 m., kai „Bayern“ įsigijo licenciją rungtyniauti antrojoje Vokietijos lygoje. Per trejetą sezonų klubui pavyko įgyvendinti savo tikslą – iškopti į Bundeslygą. „Bayern“ iškart sulaukė pripažinimo ir buvo pakviestas rungtyniauti Europos taurės turnyre.

Nors nei ten, nei Bundeslygoje per pastaruosius porą sezonų „Bayern“ titulų neiškovojo, šiais metais biudžetą padidinę Miuncheno komandos vadovai skina pirmuosius tikrus savo darbo vaisius – patekta į „Top 16“ etapą bei užtikrintai pirmaujama Vokietijos čempionate.

Nauja sudėtis – naujos pergalės

Šį sezoną Eurolygoje debiutavęs Miuncheno „Bayern“ klubas negaišo laiko ir iškart iškovojo kelialapį į „Top 16“ etapą.

C grupėje rungtyniavę vokiečiai reguliariajame sezone laimėjo 4 rungtynes. Įdomu tai, kad visos pergalės buvo pasiektos dviženkliais skirtumais. Zielona Goros „Stelmet“ komanda buvo įveikta 94:73, Sienos „Montepaschi“ – 89:79, Malagos „Unicaja“ – 82:68, Stambulo „Galatasaray“ – 88:68. Tiesa, tarp pastarųjų pergalių buvo įsiterpusi 5 pralaimėjimų serija, kuri nesutrukdė „Bayern“ patekti tarp 16 stipriausių Eurolygos komandų.

Praėjusio sezono pradžioje Dirką Bauermanną prie „Bayern“ vairo pakeitęs Svetislavas Pesičius vasarą ekipos sudėtį rekonstravo iš pagrindų. Komandoje liko vos 4 senbuviai: vokiečiai – Robinas Benzingas, Steffenas Hamannas ir beveik nežaidžiantis veteranas Demondas Greene‘as bei amerikietis Chevonas Troutmanas.

Rinkdamasis ekipos naujokus S.Pesičius toli nesižvalgė. Iš Berlyno ALBA komandos jis perviliojo net 4 krepšininkus. Į Miuncheną persikėlė „Žalgirio“ arenoje pernai jau lankęsi Deonas Thompsonas, Heiko Schaffartzikas, Yassinas Idbihi ir Nihadas Djedovičius. S.Pesičiaus dėmesį lengvai atkreipė ir naudingiausias praėjusio sezono Bundeslygos krepšininkas Johnas Bryantas iš Ulmo „Ratiopharm“. Gynėjų liniją taip pat sustiprino amerikiečiai Malcolmas Delaney ir Bryce‘as Tayloras.

Naujos sudėties „Bayern“ greitai susistygavo. Tai įrodo ne tik žygis į „Top 16“, bet ir dominavimas nacionalinėse pirmenybėse. Miuncheno komanda Bundeslygoje per 15 rungtynių yra patyrusi vos 1 pralaimėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius