Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

„Fenerbahce Ulker“ buvo stipresnis už Lietuvos čempionus (nuotraukos, komentarai)

Sostinės „Siemens“ arenoje susirinkę daugiau nei 7 000 žiūrovų ir vėl neturėjo progos džiaugtis. Nors triukšmas arenos tribūnose kartais viršydavo 100 decibelų, po dvikovos „Lietuvos ryto“ gerbėjai vėl skirstėsi liūdni. Jų komanda patyrė dar vieną, jau penktą, nesėkmę Eurolygos turnyre ir dar labiau apsunkino sau galimybes patekti į „Top-16“ etapą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Laimė, pergalės iškovoti nesugebėjo pagrindiniai vilniečių konkurentai kovoje dėl ketvirtos vietos grupėje. Prancūzijos „Cholet Basket“ ekipa namuose 61:70 nusileido Sienos „Montepaschi“ ekipai, kuriai tai buvo penkta pergalė. Italijos klube pasižymėjo Kšyštofas Lavrinovičius: surinko 23 taškus ir pelnė net 36 naudingumo balus. Rimantas Kaukėnas prie šios pergalės pridėjo 8 taškus, tad dabar „Fenerbahce“ ir „Montepaschi“ turi po 5 pergales, „Cholet Basket“ – 3, „Lietuvos rytas“ – 1. Ketvirtadienį Zagrebe vyks paskutinės šios grupės rungtynės: vietos „Cibona“ (pergalių dar neturi) žais su „Barcelona“ (3 laimėtos rungtynės).

Liūdnas po pralaimėtos dvikovos buvo vilniečių strategas Aleksandras Trifunovičius. Serbas atvirai pripažino matąs daug ekipos problemų.

Aleksandras Trifunovičius („Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris): „Padarėme tai, ką galėjome padaryti šiandien. Atidavėme daug energijos, mėgindami nugalėti varžovą, kuris savo arsenale turėjo daugiau ginklų. Aš manau, kad visi mano komandos žaidėjai atidavė visas jėgas. Bet tokioje padėtyje, kai mums trūksta Bajramovičiaus, kuris yra labai svarbus, ir kai neturėjome norimo Valančiūno ir Bjelicos indėlio, būna sunkių dienų. Gynėmės, kaip galėjome, ir ieškojome būdų, kaip išnaudoti varžovų klaidas. Tačiau nesugebėdavome susikaupti svarbiems metimams puolime ir kovai dėl kamuolio. Mėgindavome atitverti jų aukštus žaidėjus, tada laisvi likdavo jų metikai. Tikrai nieko negaliu pasakyti savo žaidėjams. Jie turėjo energijos ir noro. Bet...

Jeigu kalbame, apie „Top-16“, esame sunkioje padėtyje. Bet tai dar nėra neįmanoma misija. Pirmiausiai turėtume pasikliauti savimi, tačiau manau, kad mes tikrai nusipelnėme sėkmės. Praradome dvylika kamuolių ir gavome penkias pražangas puolime.  Patys matėte, kaip dabar atrodo Šarūnas Jasikevičius. Jis juda į priekį, susipažįsta su komanda. Šaras dar neprisitaikęs, bet stengiamės sudėlioti visus dalykus, kad jį išnaudotume. Jis suteikė puikių progų puolime, bet žaisti daugiau nei 22 minutes, kaip buvo šiandien, tikrai dar negali.

Aš atvykau į Vilnių likus mažiau nei savaitei iki Eurolygos pradžios. Nebūtų etiška kalbėti apie tokius dalykus, kaip prasta žaidėjų fizinė forma. Tačiau aišku, kad ši komanda buvo rengiama visai kitam žaidimo stiliui. Tai ir yra didžiausia problema. Aš noriu, kad komanda žaistų tokį žaidimą, koks man patinka, bet tada ir pradeda ryškėti problemos. Turime dar daug dirbti.“

Kur kas geriau nusiteikę buvo Stambulo ekipos atstovai. Jie iškovojo jau penktą pergalę turnyre ir toliau lieka grupės turnyro lentelės viršuje.

Darjušas Lavrinovičius („Fenerbahce Ulker“ puolėjas): „Nėra būtina kaskart mesti 21 tašką, kaip man pavyko Stambule. Bet tikrai smagu, kad komanda laimėjo. Aišku, gaila „Lietuvos ryto“, juk aš gi lietuvis, tik kad dabar žaidžiu „Fenerbahce“ klube. Man patiko trys mūsų komandos kėliniai. Ir gerai, kad sugebėjome atsilaikyti. Vilniečių ekipą tikrai sustiprino Šarūnas Jasikevičius, jis pridaro bėdų visoms komandoms, laimė, mes šį kartą nesuklupome.

– Kaip vertini Jono Valančiūno žaidimą?

– Jis tikrai tobulėja. Geras vaikinas. Sunku prieš jį bus ateityje žaisti. Gerai juda, protingas vyrukas. Bus geras puolėjas.

– Ar spėjai Vilniuje paragauti cepelinų?

– Aišku. Tėvai išvirė. Sakiau, kad suvalgysiu tris, bet skanūs buvo – suvalgiau keturis, – šypsojosi Stambulo klube žaidžiantis Lavrinovičius.

Patenkintas buvo ir lietuviškų žodžių dar nepamiršęs Nevenas Spahija, dabar treniruojantis Turkijos klubą: „Pirmiausiai noriu pasveikinti visus savo žaidėjus – jie nusipelnė pergalės. Mes gerai žaidėme, gerai pataikėme, gerai gynėmės. Mano komanda demonstruoja aukšto lygio krepšinį, manau, kad dabar esame viena geriausių komandų Eurolygoje. Visi vyrai žaidžia puikiai ir nori pergalių. Mums nesvarbu, kada ir kur laimėti – mes norime laimėti kiekvieną susitikimą. Todėl galiu drąsiai pasakyti, kad kol kas kalbame apie „Top-16“ etapą, tačiau žinau, kad dabar mus labai sunku sustabdyti. Todėl ir pačiam įdomu, kur būtų mūsų žaidimo lubos – mes sieksime tik pergalių“, – teigė treneris, anksčiau vadovavęs „Lietuvos rytui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius