Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 30

Garliavos mokykloje lankęsis Vladas Garastas: „Mūsų žmonės turi žinoti istoriją“

Garliavoje startavo LKL projektas „Krepšinio diena mokykloje“. Iki pat birželio mėnesio truksianti akcija vyks visoje Lietuvoje ir renginiais džiugins visų LKL miestų jaunuosius krepšinio mėgėjus.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Stipriausia šalies krepšinio lyga siekia ne tik pritraukti sirgalius į arenas, bet ir, demonstruodama socialinę atsakomybę, pati lankysis miestų vidurinėse mokyklose.

Projekto „LKL diena mokykloje“ metu bus aplankyta 11 vidurinių mokyklų. Vizitų metu dalyvaus LKL žaidėjai, taip pat legendiniai Lietuvos krepšininkai bei treneriai.

Pirmoje šventėje, kuri surengta Garliavos J.Lukšos gimnazijoje, apsilankęs Vladas Garastas sako, kad svarbiausia projekto misija – vaikams parodyti, jog šie eina teisingu keliu.

VIDEO: Reportažas iš LKL projekto „Krepšinio diena mokykloje“

„Mūsų žmonės turi žinoti istoriją. Juk istorija moko, o geri pavyzdžiai visada užkrečia. Mūsų tikslas yra tiems vaikams, kurie abejoja pasirinkta sporto šaka, duoti papildomą impulsą, kad jie eina teisingu keliu. Kažkoks naudingumo žingsnis yra padarytas“, – kalbėjo V.Garastas.

Be šio trenerio, renginyje taip pat dalyvavo ir olimpiniai čempionai Modestas Paulauskas, Angelė Rupšienė bei „LSU-Atleto“ krepšininkai.

„Iš moksleivių veidų mačiau, kad jiems įdomu. Kartais, kai pasižiūri į vaikus, tai vienas apie vieną galvoja, kitas – apie kitą. Šioje šventėje to nepastebėjau“, – vaikų dėmesingumu stebėjosi A.Rupšienė.

„Labai smagu susitikti su jaunimu: kažką papasakoti, kažką pasakyti, kažkiek juos išklausyti. Gal kitą kartą susitiksime ilgesniam laikui, kad galėtumėm daugiau sužinoti, kas juos domina, kokios problemos kamuoja. Jaučiam, kad toks mūsų procesas yra labai naudingas“, – savo įspūdžiais dalijosi ir M.Paulauskas.

Antroji projekto dalis numatyta vasario 10 dieną Klaipėdoje, kurioje vienos mokyklos mokiniai turės galimybę pabendrauti su „Neptūno“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius