-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 06

Gediminas Orelikas: „Norėjau įrodyti, kad galiu žaisti aukšto lygio komandoje“

Praėjusią savaitę rungtynėse su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa Vilniaus „Lietuvos rytas“ tris ketvirčius kovėsi taškas į tašką ir ketvirtojo kėlinio pradžioje rezultatas buvo lygus – 66:66. Tačiau tuomet Gediminas Orelikas pataikė iš toli, po kelių akimirkų dar pridėjo dvitaškį ir vilniečiai šventė pergalę 98:74.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Būtent G.Orelikas ir buvo pagrindinis pergalės kalvis. 24 metų 197 cm ūgio puolėjas per 33 minutes įmetė 27 taškus (3/5 dvit., 5/8 trit., 6/6 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 5 pražangas bei surinkęs 34 naudingumo balus antrą kartą šį sezoną buvo pripažintas naudingiausiu savaitės žaidėju.

G.Orelikas džiaugėsi prie ekipos prisijungusiu Kšištofu Lavrinovičiumi bei kylančiu komandų lygiu LKL lygoje.

– Rungtynės su „Nevėžiu“ buvo sudėtingesnės nei tikėjotės. Kas atsitiko?

– Nežinau, gal keli žaidėjai buvo atsipalaidavę. Taip pat turėjome daug treniruočių – tiek per šventes, tiek per Naujuosius metus.

– Po trijų kėlinių komandas teskyrė 2 taškai, kas pasikeitė ketvirtajame?

Kšištofas gali pataikyti iš tolimesnės distancijos, o kadangi treneris jį stato vidurio puolėjo pozicijoje, mūsų žaidimas kiek prasiplečia. Taip pat jo patirtis ir bendravimas jaučiamas ir komandos viduje, už aikštelės ribų.

– Gal atsibudome (juokiasi). Aišku, turbūt priešininkai pavargo, nes rungtyniavo vos šešiese. Tai manau, ir lėmė pergalę.

– Komanda pataikė net 18 tolimų metimų, ar tai ir buvo pagrindinė pergalės priežastis?

– Na, mes rungtynių pradžioje nepataikėme metimų, tai būtų padarę rungtynes lengvesnes. Vėliau varžovai prastai gynėsi, leido mesti mūsų laisviems žaidėjams, o šiems teliko pataikyti.

– Jums tai buvo labai geros rungtynės, buvote arti dvigubo dublio. Kaip vertinate savo pasirodymą?

– Vertinu tikrai gerai. Visada stengiuosi kuo geriau sužaisti ir kuo labiau padėti savo komandai. Šį kartą viskas pavyko, todėl savo žaidimą vertinčiau gerai.

– O kas lėmė tokį gerą žaidimą?

– Manau, susikaupimas ir noras laimėti. Kai stengiesi, kovoji, viskas pradeda sektis.

– Toks pasirodymas nebuvo nepastebėtas ir antrą kartą buvote pripažintas naudingiausiu savaitės žaidėju. Ar smagu gauti tokius apdovanojimus?

– Smagu, tačiau to nereikėtų labai sureikšminti.

– Apskritai, visas šis sezonas jums yra sėkmingas. Kas lėmė tokį gerą žaidimą viso sezono metu?

– Manau, jog nuo praėjusio sezono mano žaidimas pasikeitė kardinaliai. Norėjau įrodyti, jog galiu žaisti ne tik „Prienuose“ ar „Šiauliuose“, o ir aukštesnio lygio komandoje.

– Ar prie to prisidėjo prie ekipos vairo stojęs Virginijus Šeškus?

– Be abejonės. Būtent jis ir suteikė man galimybę tobulėti ir parodyti, ką galiu. Virginijus man suteikia nemažai žaidybinio laiko ir aš, manau, jį kol kas neblogai išnaudoju.

– Prie ekipos neseniai prisijungė K.Lavrinovičius. Ką jis įnešė į komandos žaidimą?

– Na, jis dar nėra čia labai ilgai. Kšištofas gali pataikyti iš tolimesnės distancijos, o kadangi treneris jį stato vidurio puolėjo pozicijoje, mūsų žaidimas kiek prasiplečia. Taip pat jo patirtis ir bendravimas jaučiamas ir komandos viduje, už aikštelės ribų.

Manau, jog nuo praėjusio sezono mano žaidimas pasikeitė kardinaliai. Norėjau įrodyti, jog galiu žaisti ne tik „Prienuose“ ar „Šiauliuose“, o ir aukštesnio lygio komandoje.

– Klubą sustiprino ir Simas Jasaitis. Kaip jis turėtų pakeisti ekipos žaidimą?

– Sunku pasakyti, nes su juo žaidęs nesu. Taip pat nežinau, ar jis yra geros sportinės formos. Simas keturis mėnesius niekur nežaidė, todėl apie jo žaidimą ir indėlį komandai dar spręsti sunku.

– Ar jo atėjimas nesumažins jūsų praleidžiamo laiko aikštėje?

– Gal ir sumažins. Vis dėlto stengsiuosi, dirbsiu toliau ir įrodinėsiu, jog galiu žaisti.

– Praėjęs sezonas „Lietuvos rytui“ nebuvo labai sėkmingas. Dabar ekipa LKL turnyro lentelėje yra trečia. Kokie yra komandos tikslai LKL ir Europos taurės turnyre?

– Tikslai visada yra patys aukščiausi. Lietuvos krepšinio lygoje sieksime pirmosios vietos, o Europos taurės turnyre stengsimės nužygiuoti kuo įmanoma toliau.

– Apskritai, koks yra šis sezonas LKL? Kuo skiriasi nuo praėjusių?

– Visų pirma, komandų lygiai. Šį sezoną reikia žaisti su visomis komandomis. Jau nėra taip, kad ateini ir viena koja visus apžaidi. Su visomis ekipomis reikia žaisti iki paskutinės minutės.

– Ar taip yra dėl pagerėjusio silpnesnių komandų žaidimo ar lyderiai yra praradę savo pozicijas?

– Manau, kad sustiprėjo silpnesnės komandos. Jos išeina į aikštelę trokšdamos pergalių. Todėl manau, kad daugelio komandų lygis tikrai pakilo.

– Kas šį sezoną nustebino ar nuvylė?

– Nustebino tai būtent komandos savo pagerėjusiu žaidimu, kovingumu. Aš, kaip krepšininkas, tuo tikrai džiaugiuosi. Apskritai, sporte būna ir gerų, ir blogų momentų. Mano nuomone, visi turėtų suprasti, jog komandai tą dieną gali ir nesisekti. Apibendrinus, manau, jog šį sezoną tikrai buvo visko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius