Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 21 /14:02

Gelbėjimosi šiaudas Kauno „Žalgiriui“ – savivaldybė skyrė 2 mln. litų paramos

Finansinėje duobėje atsidūrusio Kauno „Žalgirio“ gerbėjai šią savaitę išgirdo kelias geras naujienas – klubo generaliniu direktoriumi tapo jį kartą jau gelbėjęs Paulius Motiejūnas, komandą valdančios viešosios įstaigos Kauno „Žalgiris“ valdyboje nebeliko Vladimiro Romanovo. Ketvirtadienį išgirdo dar vieną – Kauno miesto taryba klubui skyrė puse milijono didesnę paramą, nei planuota anksčiau – 2 mln. Lt. Už šį sprendimą balsavo 29 iš 31 posėdyje dalyvavusių tarybos narių, 2 nariai nebalsavo.
Eurolygos rungtynės
Eurolygos rungtynės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šios sumos, P.Motiejūno skaičiavimu, turėtų užtekti sumokėti „Žalgirio“ krepšininkams mėnesio atlyginimą. Žaidėjai algų negauna jau keturis mėnesius.

Primename, kad trečiadienį komandos kapitonas Paulius Jankūnas viešai paskelbė, kad po šį vakarą įvyksiančių Eurolygos rungtynių su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa krepšininkai nebesitreniruos kartu. Jei iki kitos savaitės vidurio žaidėjams nebus sumokėta bent dalis įsiskolinimo, komanda nežais kitų Eurolygos rungtynių su Berlyno „Alba“.

Kada pinigai bus pervesti?

Klubo vadovas P.Motiejūnas tikisi, kad pinigai bus pervesti artimiausiomis dienomis.

„Įsigalios tarybos sprendimas ir kitą savaitę analizuosime ir spręsime, kaip ir kasdien. Noriu atkreipti dėmesį, kad už miesto valymą ir tvarkymą žiemą savivaldybė yra skolinga 6 mln. litų. Tai dideli pinigai ir savivaldybei, ir tai įmonei. Tačiau suprantame liūdną, krizinę „Žalgirio“ padėtį ir ieškosime sprendimų. Negaliu teigti, kad visi 2 mln. Lt pasieks „Žalgirį“ iki Velykų, bet tai bus prioritetų sąraše“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Buvęs Kauno meras Arvydas Garbaravičius neabejoja, kad dabartinė valdančioji koalicija su A.Kupčinsku priešakyje, nesugebės greitai pervesti pinigų „Žalgiriui“.

Tarybos posėdyje taip pat dalyvavo Paulius Jankūnas, VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas valdybos narė Angelė Dementavičiūtė, LKL rungtyniaujančio klubo „LSU-Baltai“ Edas Nickus, rankinio ir kitų sporto šakų atstovai.

Savivaldybė klubui neįsipareigojusi

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis į Gedimino Budniko klausimą apie savivaldybės sutartis su krepšinio klubu „Žalgiris“ atsakė, kad jokių sutarčių, jokių įsipareigojimų viešajai įstaigai Kauno „Žalgirio“ rėmėjas, kuri valdo klubą, nėra.

Andrius Kupčinskas pridūrė, kad 2010 m. panaikinus savivaldybės valdytą viešąją įstaigą „Krepšinio perspektyvos“, buvo panaikinti visi įsipareigojimai „Žalgiriui“.

Sportui – 3 mln. litų

Iš viso sportui finansuoti skirti 3 mln. Lt pagal keturias programas.

Kauno taryba pritarė siūlymui miesto sporto žaidimų komandų programai finansuoti skirti 2,4 mln. Lt, iš jų 2 mln. Lt atiteko „Žalgiriui“, 90 tūkst. Lt moterų rankinio klubui „Žalgiris“, 60 tūkst. Lt – vyrų rankinio klubui „Granitas“, futbolo klubui „Spyris“ – 80 tūkst. Lt, vyrų krepšinio klubui „LSU-Baltai“ – 75 tūkst. Lt.

Nebiudžetinių sporto mokyklų programai skirti 200 tūkst. Lt, nevyriausybinių sporto organizacijų ir sporto visiems programai – 300 tūkst. Lt, viešųjų įstaigų, kurių steigėja ar dalininkė yra savivaldybė, sporto programai – 100 tūkst. Lt, iš jų 95 tūkst. S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrui, 5 tūkst. Lt – tarptautinėms akrobatinio skraidymo varžyboms „Baltijos taurė“.

15min.lt primena, kad anksčiau planuota „Žalgiriui“ skirti 1,5 mln. Lt litų, tačiau vėliau nuspręsta sumą padidinti 0,5 mln. Lt, atimant juos iš kitų sporto programų. Parama sportui dar gali padidėti vienu milijonu iš privatizavimo fondo, tiesa, šiuo metu jis yra tuščias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius