Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 03

Į Klaipėdą LKL direktorius išvyko be nugalėtojų taurės: nugalėjus „Žalgiriui“, „Neptūno“ aikštėje LKL trofėjaus jis nežada įteikti

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau šį vakarą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje gali iškovoti ketvirtąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje bei švęsti galutinę pergalę – antradienį žalgiriečiai turi šansus tapti šalies čempionais. Tačiau, jeigu taip ir atsitiks, kauniečiai pagrindinio trofėjaus – LKL čempionų taurės ir priklausančių aukso žiedų Klaipėdoje negaus. Kol kas 3:1 serijoj prieš Klaipėdos „Neptūną“ pirmaujantys kauniečiai apdovanojimus atsiimtų tik sezono uždarymo šventėje.
Joanas Plaza ketvirtose LKL finalo rungtynėse.
Joanas Plaza ketvirtose LKL finalo rungtynėse. / Alfrredo Pliadžio nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Iki šiol kauniečiai varžovų tvirtovėje – visus kartus Vilniuje yra triumfavę šešis kartus: sostinės ekipos sirgalių akivaizdoje čempionišką šampaną kauniečiai laistė 2001, 2004, 2005, 2007, 2008 ir 2013-isiais metais.

Jei šiandien Klaipėdoje „Žalgiris“ nurungs „Neptūną“ ir laimės seriją 4:1, kauniečių komanda tenkintųsi savo atsivežtu šampanu, greičiausiai, pergalės cigarais ir nugalėtojų marškinėliais.

„Taip jau yra nusistovėję, kad nebūtų bereikalingų nesusipratimų, kad nebūtų erzinami vietos sirgaliai. Jei nugalės „Žalgiris“, jie vietoje pasidžiaugtų tik pačiu faktu, tačiau priklausančią taurę ir aukso žiedus gautų per LKL uždarymo šventę. Mes neteikiame LKL čempionų taurės ne čempionų aikštėje“, – 15min.lt teigė LKL generalinis direktorius Romuladas Brazauskas.

Tačiau įmanomas ir kitas scenarijus: jei klaipėdiečiai šiandien sugebėtų įveikti „Žalgirį“, o šeštame serijos mače triumfuotų šeimininkai kauniečiai, LKL yra numačiusi procedūrą, jog jau aikštėje įteiktų LKL čempionų taurę. Tačiau aukso žiedai vis tiek būtų įteikti per čempionato uždarymo ceremoniją.

Greičiausiai ji vyks Kaune, tačiau dar galutinai nėra nutarta. Neoficialiais duomenimis, LKL čempionai aukso žiedus „Žalgirio“ arba „Neptūno“ krepšininkai užsimautų birželio 13 dieną.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius