-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 24

Ilias Zouras: net ir pralaimėjimai yra patirtis, iš kurios turime mokytis

Visas viltis patekti į nuvažiuojantį Eurolygos ketvirfinalio traukinį paskandinusį pralaimėjimą svečiams iš Valensijos Kauno sporto halėje susirinkę žiūrovai pasitiko tyla. Panašios nuotaikos po rungtynių vyravo ir žalgiriečių rūbinėje.
I.Zouras ir M.Brownas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki rungtynių pabaigos likus 15 sekundžių lemiamą klaidą padaręs Martynas Pocius rūbinėje atrodė ištiktas šoko.

„Nežinau“, – tokiu žodžiu į kiekvieną žurnalistų klausimą atsakydavo gynėjas.

Kur kas kalbesnis po rungtynių buvo „Žalgirio“ treneris Ilias Zouras. Graikas į pralaimėjimą siūlė žvelgti filosofiškai.

„Buvo neblogų atkarpų, bet buvo ir blogų, kai mums trūko susikaupimo. Turėjome didelių problemų su Jeremy Richardsonu, kuris ilgai nežaidė, bet šiandien buvo labai naudingas. Pirmoje rungtynių pusėje labai gerai gynėmės po krepšiu, varžovams neleidome pelnyti taškų iš baudos aikštelės. Tiesa, turėjome problemų gindamiesi nuo metimų iš toliau, – kalbėjo graikas. – Vis tiek noriu pasveikinti savo komandą. Kai rungtynių pabaigoje atsilikome dviženkliu skirtumu, komanda nepasidavė, kovojo. Aš noriu, kad komanda sunkiais momentais taip kautųsi visada. Tačiau gyvenimas tęsiasi, krepšinis yra sportas, stengsimės būti pasiruošę kitoms rungtynėms. Krepšinyje nebūna katastrofų. Net ir pralaimėjimai yra patirtis, iš kurios turime mokytis.“

Paklaustas apie vėl prastai tiek puolime, tiek gynyboje žaidusį Marcusą Browną, I.Zouras nepuolė smerkti komandos veterano.

„Jam tiesiog buvo prasta diena. Tai gali nutikti kiekvienam. Jis prametė būdamas laisvas, taip jau kartais nutinka. Krepšininkai yra žmonės. Kita vertus, jis keičiasi su Tomu Delininkaičiu, kuris negali žaisti visų 40 minučių. Turbūt pastebėjote, kad antroje rungtynių pusėje buvo retesnė rotacija, nes mes jau matėme, kuriems krepšininkams šiandien einasi geriau“, – pasakojo treneris.

Valensijos „Power Electronics“ strategas Svetislavas Pesičius, kalbėdamas apie vadovaujamos komandos pergalę lėmusias priežastis, paminėjo sustabdytą „Žalgirio“ greitą puolimą.

„Nuo pirmos iki paskutinės minutės kontroliavome žaidimą. Ypač gerai gynėmės nuo greitų „Žalgirio“ atakų. Ruošėmės tam ir mums tai pavyko. „Žalgiris“ greitu puolimu pelnė tik 4 taškus. Tai buvo pagrindinė pergalės priežastis. Nepaisydamas paskutinių dviejų minučių, esu patenkintas savo komandos gynyba“, – teigė S.Pesičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius