Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 02 27

Iš Eurolygos sprendimo slovėnui uždrausti lankytis varžybose pasišaipę broliai Maciai: „Tegul dar suranda to vyro brolį ir jį diskvalifikuoja visam gyvenimui“

Vienais didžiausių Lietuvos krepšinio gerbėjų save tituluojantys mūsų šalies pasus turintys broliai Normundas ir Nauris Maciai tikina, kad Eurolyga ir toliau pažeidžia piliečių teises ir elgiasi pagal savo nuostatas. Šią savaitę Eurolyga paskelbė, kad dėl teisėjo sumušimo aikštėje daugiau niekada į ULEB rengiamas krepšinio varžybas neįleis garsaus slovėnų dainininko Zorano Predino. „Tai tegul dar suranda to slovėno brolį ir jį diskvalifikuoja visam laikui. O po to ir visą Slovėniją. Yra juk teismai, tačiau Eurolygai tai nė motais“, – sakė savo kailiu Eurolygos sankcijas patyręs Normundas Macius.
Nauris ir Normundas Maciai
Normundas ir Nauris Maciai / Evaldo Šemioto nuotr.

Nors Normundas aiškina, kad prieš metus įvykusiame konflikte su ispanu Rudy Fernandezu jis nedalyvavo ir net jo nelietė, Eurolyga jam taip pat uždraudė lankytis šios organizacijos rengiamuose turnyruose.

Eurolygos drausmės komitetas užvakar baigė nagrinėti Slovėnijos sostinėje Liublianoje vykusiose rungtynėse kilusį incidentą. Praėjusią savaitę ULEB Europos taurės mačo tarp vietos „Olimpija“ ir Kijevo „Budivelnyk“ ekipų pabaigoje žinomas dainininkas Zoranas Predinas užpuolė arbitrus ir vienam jų trenkė kumščiu į galvą.

Teisėjas neva lemiamu momentu neužfiksavo akivaizdžios pražangos ir tai lėmė Kijevo ekipos sėkmę.

Eurolygos drausmės komitetas nusprendė, kad „Olimpija“ klubas artimiausias tris Europos taurės namų rungtynes žais be sirgalių, klubas turės sumokėti 25 tūkst. eurų baudą, o Z.Predinui visam gyvenimui yra draudžiama lankytis ULEB organizuojamose rungtynėse.

Žinomas dainininkas Zoranas Predinas užpuolė arbitrus ir vienam jų trenkė kumščiu į galvą. Teisėjas neva lemiamu momentu neužfiksavo akivaizdžios pražangos ir tai lėmė Kijevo ekipos sėkmę.

Šis Slovėnijoje žinomas dainininkas yra 2013 metų Europos krepšinio čempionato himno autorius. Pats „herojus“ iškart po incidento surengė spaudos konferenciją, kurioje atsiprašė už savo elgesį ir pažadėjo daugiau nesilankyti krepšinio rungtynėse.

„Lengviausias kelias – kaltas tik tas žmogus. Teisėjo darbo niekas nekomentuoja. Z.Predinui pasisekė, kad joks brolis ar draugas nestovėjo prie jo – nes ir jis būtų kaltas. Kaip ir aš. Vis dar kovojame, kad tas nesąmoningas Eurolygos spendimas man ir broliui Nauriui būtų panaikintas. Galima skirti baudas, per teismus siekti tikslų, bet negalima pažeisti žmogaus teisių. Juolab, jei jis visiškai nekaltas“, – kalbėjo prieš metus priesaiką Lietuvai perskaitęs N.Macius.

BFL/Tomo Lukšio nuotr./Normunds ir Nauris Maciai
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Normunds ir Nauris Maciai

Garsiais ir žinomais, keikiamais ir palaikomais, nekenčiamais ir garbinamais broliai Maciai tapo po 2013-ųjų konflikto su Madrido „Real“ ekipos ir Ispanijos rinktinės žaidėju Rudy Fernandezu.

Praėjusių metų kovą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo namų arenoje žaidė su „Real“ klubu ir pralaimėjo po pratęsimo – po mačo tarp brolių ir R.Fernandezo įvyko konfliktas, po kurio N.ir N. Maciai atsidūrė areštinėje, o Eurolyga „Žalgiriui“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą bei visam gyvenimui uždraudė broliams lankytis jų rengiamų turnyrų varžybose.

„Mes jau atsiprašėme šimtus kartų ir dar galėtume tą padaryti. Tačiau tai turėčiau daryti tik aš, nes Normundas apskritai visoje šioje istorijoje yra savotiška auka – jį pripynė prie šios istorijos, nors jis nieko nedarė. Mes turime visą vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kad konfliktas rutuliojosi ne taip, kaip jį „piešia“ ispanų pusė. Mes dar kovojame ir siekiame, kad tiesa būtų atskleista. Bandome prisibelsti iki Eurolygos ir kitų institucijų. O jums neatrodo keista, kad Lietuvos teismas neranda jokių nusikaltimo požymių ir teisėsauga net nenagrinėja šio incidento, o Eurolyga mus diskvalifikuoja visam gyvenimui?“ – dėstė N.Macius.

Brolis tikino, kad, greičiausiai, jau šiemet jie atsiskaitys su „Žalgirio“ krepšinio klubu, kuriam Eurolyga skyrė 25 tūkstančių eurų baudą.

O jums neatrodo keista, kad Lietuvos teismas neranda jokių nusikaltimo požymių ir teisėsauga net nenagrinėja šio incidento, o Eurolyga mus diskvalifikuoja visam gyvenimui?

„Mes sukūrėme prekinį ženklą „Braliukai“ ir pradėjome lėšų rinkimo kampaniją. Prie mūsų prisijungė Kauno aludariai, kurie sukūrė alų „Braliukai“, „Rokiškio sūris“. Visi jie gamins prekes su „Braliukų“ ženklu ir dalį savo pelno skirs mūsų įkurtam fondui.

Be to, mes jau dirbame ir Latvijoje – gegužės pradžioje pristatysime alų ir sūrį latviams, parodysime mūsų sukurtus marškinėlius, kepurėles. Iki metų pabaigos mes tikimės sugrąžinti „Žalgiriui“ tuos 25 tūkst. eurų, kuriuos ekipa sumokėjo kaip baudą“, – pasakojo Normundas.

Tačiau kol kas brolių laukia kelionė į JAV, kur vyrai lankysis Čikagoje, po to Brukline susitiks su Andrejumi Kirilenka, bendraus su lietuviais Donatu Motiejūnu ir Jonu Valančiūnu. Kartu su broliais į JAV vyks Klaipėdos šokių grupė „Leader dance“

Broliai žada stebėti kelis NBA mačus, o į Latviją žada sugrįžti kovo 17 dieną.

VIDEO: Zorano Predino išsišokimas
VIDEO: Oficiali Eurobasket 2013 daina

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius