-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 03

Iš Ukrainos atvykęs Darjušas Lavrinovičius: „Jei prasidės karas, reikės išvažiuoti arba imti „vintovkę“ ir eiti kariauti“

Krymą okupuojanti Rusijos armija privertė iš Ukrainos trauktis sporto renginius. Atidėtas šalies futbolo čempionato startas, stabdomas tarptautinių varžybų rengimas, ukrainiečių klubai tarptautinėms kovoms priversti ieškotis namų arenų už valstybės ribų. Pirmadienį po pietų į Vilnių reisu iš Ukrainos sostinės atskrido lietuviškasis Kijevo „Budivelnyk“ krepšinio klubas, kuris antradienį Kauno „Žalgirio“ arenoje žais į mūsų šalį perkeltas Europos taurės aštuntfinalio rungtynes su prancūzų Nantero JSF ekipa. „Mūsų reikalas tik žaisti. Tegul politikai sprendžia valstybinius reikalus“, – apie įvykius Kijeve ir Ukrainoje nenorėjo kalbėti „Budivelnyk“ strategas latvis Ainaras Bagatskis.
Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kijevo „Budivelnyk“ komandoje rungtyniauja trys lietuviai. Praėjusiame sezone „Žalgiryje“ žaidęs Darjušas Lavrinovičius yra neabejotinas „Budivelnyk“ lyderis. Jam gerai talkina ir devynerius metus „Žalgiryje“ praleidęs Dainius Šalenga bei aukštaūgis Michailas Anisimovas. „Budivelnyk“ komandą treniruoja buvęs žalgirietis Ainaras Bagatskis, o ekipos vadovas yra ne vienerius metus kauniečių komandai vadovavęs Gediminas Navikauskas.

Sutikimą padėti Ukrainos ekipai dar praėjusią savaitę paskelbė Kauno „Žalgiris“. „Dar praėjusią savaitę buvome sutarę su Kijevo komanda, kad, jei prireiks, „Budivelnyk“ galės šias rungtynes sužaisti „Žalgirio“ arenoje. Suprantame, kokioje nelengvoje padėtyje yra ukrainiečiai, todėl tiesiog privalome jiems padėti“, – sakė Kauno „Žalgirio“ ir „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas.

Visos iš parduotų bilietų gautos lėšos bus skirtos nukentėjusiems per Maidano protestus paremti. Bilietai į rungtynes kainuoja nuo 10 iki 12 litų, o turintys „Žalgirio“ sezono abonementą bus įleidžiami nemokamai.

Nors „Budivelnyk“ komandos treneris tikino, kad krepšininkai iki rungtynių nešnekės apie įvykius Ukrainoje, patys žaidėjai surado laiko trumpai papasakoti apie savo požiūrį į įvykius Ukrainoje.

– Sunku susikoncentruoti krepšiniui, kai aplinkui vyksta tokie dalykai? – buvo paklaustas D.Lavrinovičius.

– Be abejo, kad sunku, nes įvykiai nukreipia mintis į šalį – pradedi galvoti apie žmonių saugumą. Stengiamės suprasti, kad nieko nepakeisime ir reikia dirbti savo darbą.

– Įvykiai neturėjo įtakos treniruočių procesui?

– Ne, niekas nepasikeitė. Dirbame tuo pačiu režimu. Buvo atidėtos kelios Ukrainos čempionato rungtynės, bet viskas vyksta pagal planą.

– Ar dabar Kijeve ramiau?

– Pačiame Kijeve visada buvo ramu, Maidane tik ten buvo kruvini įvykiai. Pačiame mieste buvo gana ramu.

– Ką Ukrainoje kalba žmonės?

– Kiekvienas turi savo tiesą, kiekvienas palaiko vieną arba kitą pusę. Visi jaudinasi dėl to, kad tik nekiltų karas. Norisi, kad problemos būtų išspręstos taikiai.

– Kokiomis nuotaikomis gyvena vietiniai žaidėjai?

– Daug diskutuojame apie tai. Jie labai išgyvena ir nenori karo. Kiekvienas suaugęs žmogus supranta, kad daugiausiai nukentės paprasti žmonės, kurie nenori to karo ar didelių permainų.

– Esate nustatęs „raudoną liniją“, už kurios jau paliktumėte Ukrainą?

– Kol kas tikrai nesu. Kol yra galimybės, kol neprasidėjo kažkokie karo veiksmai, mes su šeima planuojame likti ten. Tikrai neplanuoju niekur išvykti – noriu užbaigti sezoną komandoje.

– O jeigu prasidės karas?

– Tuomet tikrai reikės išvažiuoti. Arba imti „vintovkę“ (sraigtinis šautuvas, – aut. past.) ir eiti kariauti (juokiasi). Tikimės, kad taip neatsitiks ir Dievas padės išspręsti viską taikiai.

– Žaisite ne namuose, o Kaune. Tai bus vis tiek ne jūsų aikštė. Tikitės didelio sirgalių palaikymo?

– Kol kas galima tik spėlioti, kaip mums seksis Kauno arenoje. Bet viliuosi, kad mus palaikys daug žmonių, o mes bandysime jų nenuvilti.

Pirmosios Europos taurės aštuntfinalio rungtynės tarp „Budivelnyk“ ir JSF krepšininkų taps trečia komandų akistata šiame sezone. Dusyk klubai susitiko Eurolygos reguliariajame sezone. Pirmose rungtynėse Prancūzijoje – 80:61 pergalę šventė šeimininkai, Kijeve 97:87 laimėjo „Budivelnyk“.

Europos taurės turnyro aštuntfinalio serija susideda iš dviejų rungtynių. Po mačo Kaune ekipos dar kartą ginklus surems Prancūzijoje kovo 11 dieną.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius