Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 03 /20:18

Išradingiau žaidę „Lietuviai“ vėl nugalėjo „Legionierius“, efektingiausias – Jonas Valančiūnas

Teisėju virtęs krepšininkas, krepšininku virtęs teisėjas, aistruolis aikštelėje, vienas už kitą išradingesni perdavimai ir dėjimai – „Lietuvių“ ir „Legionierių“ („Time Team“) rungtynės 2012 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių dienoje“ tapo tikru spektakliu. Pagrindinius vaidmenis jame atliko efektingiausiais krepšininkais išrinkti Jonas Valančiūnas ir Sonny Weemsas.
Jonas Valančiūnas – efektingiausias „Lietuvių“ krepšininkas
Jonas Valančiūnas / Sportoakimirka.lt nuotr.

Tiesa, rungtynės pasibaigė kaip ir visada – iš šalies čempionate rungtyniaujančių Lietuvos krepšininkų sudarytos „Lietuvių“ komandos pergale 115:98.

LKL „Žvaigždžių dienos“ istorijoje „Lietuvių“ ir „Legionierių“ komandos tarpusavyje kovėsi jau dešimt kartų, o legionieriams iš jų pavyko laimėti tik kartą (2005 m.).

Bet ne rezultatas buvo svarbiausias – po mačo nei „Legionieriai“ verkė, nei „Lietuviai“ per daug džiaugėsi nugalėję. Labiausiai džiaugtis turėjo krepšinio sirgaliai, kurie išvydo turbūt įsimintiniausią „Žvaigždžių dieną“ LKL istorijoje.

15min.lt skaiciavimais, rungtynėse buvo atlikti 44 dėjimai. Tai reiškia, kad dėjimais buvo pelnyta 41 proc. taškų. Daugiausia kartų – devynis – iš viršaus įdėjo M.Kuzminskas. S.Weemsas – šešis, J.Valančiūnas – penkis, M.Kalnietis ir M.Rakovičius – po keturis kartus. Iš viso dėjimais pasižymėjo 17 abiejų komandų žaidėjų.

Fantastiški M.Kalniečio perdavimai

Pirmasis įspūdingas epizodas įvyko dar rungtynėms net neprasidėjus. Tyrese'as Rice'as paleido kamuolį nuo aikštelės vidurio, šis atšoko nuo grindų ir įkrito į krepšį!

Kol „Legionieriai“ mėtė tritaškius, „Lietuviai“ stebino įspūdingais dėjimais. Mantas Kalnietis atliko perdavimus nuo lentos, nuo grindų, o sugavę kamuolį ore iš viršaus jį grūdo Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas.

Sportoakimirka.lt nuotr./Midaugas Kuzminskas
Sportoakimirka.lt nuotr./Midaugas Kuzminskas

M.Kalnietis tiesiog šėlo – demonstravo išradingus kamuolio varymo būdus ir dalino neįtikėtinus perdavimus. Fantazija išsiskyręs „Žalgirio“ įžaidėjas atliko net 11 rezultatyvių perdavimų.

Iš širdies linksminosi ir Jonas Valančiūnas. „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas bandė žaisti įžaidėju, įmesti į savo krepšį, atliko perdavimą kabliu. Po pirmojo kėlinio 34:33 priekyje buvo „Lietuviai“.

Akcija „Seibuti, pavaryk!“ – ir Klaipėdoje

Rungtynėse netrūko linksmų epizodų. Atsipalaidavę krepšininkai persistengdavo, todėl kartais juokingai suklysdavo.

Antrajame kėlinyje persirengimų šou pradėjo J.Valančiūnas. Jis aikštelėje pasirodė užsimetęs raganiaus kostiumą ir nešinas garsiuoju „Seibuti, pavaryk!“ plakatu. Audringais sirgalių plojimais sutiktas raganius sulaukė ir paties herojaus – Renaldo Seibučio – rankos paspaudimo.

Šventė ir teisėjai. Paprastai itin atidūs ir priekabūs LKL krepšinio šventėje jie užmerkė akis žaidėjų žingsniams, užribiams, pražangoms ir kitiems taisyklių pažeidimams. Arbitrai netgi leido J.Valančiūnui metimą atlikti išbėgus iš aikštelės.

Ne taip išradingai rungyniaujantys „Legionieriai“ antrajame kėlinyje perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį 58:55.

J.Valančiūnas persirengė teisėju

Po simbolinės didžiosios pertraukos J.Valančiūnas tęsė šou. Vidurio puolėjas persirengė vienu iš mačo arbitrų, o J.Valančiūno vietą „Lietuvių“ komandoje užėmė teisėjas Martynas Gudas.

J.Valančiūnas netruko pasinaudoti švilpuku ir turėta įtaka – užfiksavo žingsnius komandos draugui „Lietuvos ryto“ komandoje T.Rice'ui. Šis dar bandė priekaištauti, bet J.Valančiūnas savo sprendimo nekeitė.

Į žaidimą įsikišo ir kitas arbitras Jurgis Laurinavičius. Jis netikėtai sugriebė kamuolį ir technišku metimu pelnė du taškus!

„Legionierių“ komandoje įspūdingiausiai žaidė S.Weemsas. Amerikietis, tarsi apšilinėdamas prieš „Oro karaliaus“ konkursą sugrūdo kamuolį iš viršaus per Robertą Javtoką. Šis iš išgąsčio net pritūpė. Bet po trijų kėlinių 83:76 priekyje „Lietuviai“.


Efektingiausias krepšininkas – vėl J.Valančiūnas

J.Valančiūnas įrodė, jog gali pataikyti ir iš toli. Taip, vidurio puolėjas pataikė tritaškį! Spurtuojantys „Lietuviai“ įmetė jau 100-ąjį tašką – pasižymėjo M.Kuzminskas. „Legionieriai“ atsiliko 87:100.

Turbūt pamanęs, jog smagiau būti nugalėtojų komandoje, Sonny Weemsas persirengė „Lietuvių“ komandos apranga ir įspūdingai įdėjo kamuolį iš viršaus į savo - „Legionierių“ - krepšį. Taigi „Lietuviai“ žaidė šešiese.

Pačioje mačo pabaigoje „Legionierius“ dar bandė gelbėti Mantas Kalnietis, kuris mėtė taškus į savo krepšį, tačiau teisėjai jų neįskaitė. „Lietuviai“ dar kartą, jau aštuntą iš dešimties, 115:98 nugalėjo „Legionierius“.

Efektingiausiu rungtynių krepšininku antrus metus iš eilės buvo išrenktas Jonas Valančiūnas. Jis ne tik kūrė šou persirengęs teisėju, bet ir buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose – 25 taškai, 13 atkovotų kamuolių ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

„Legionierių“ komandoje efektingiausio krepšininko titulas ir „Beko“ šaldytuvas atiteko S.Weemsui.

VIDEO: Sonny Weems between the legs dunk (LKL ALL-STAR GAME 2012)

„Lietuviai“: Jonas Valančiūnas 25, Mindaugas Kuzminskas 24, Renaldas Seibutis 17, Mantas Kalnietis 13 (11 rez. perd.), Laimonas Kisielius 8, Evaldas Baniulis ir Martynas Mažeika po 7, Gintaras Kadžiulis ir Robertas Javtokas po 4, Darius Pakamanis ir Paulius Jankūnas po 2.

„Legionieriai“: Sonny Weemsas 21, Rashaunas Broadusas 20, Milovanas Rakocvičius 13, Trevonas Hughesas 11, Aleksandras Rašičius ir Mario Delašas po 6, Cameronas Longas 5, Dane'as Johnsonas 4, Marko Popovičius 3, Tyrese'as Rice'as 2.

LKL „Žvaigždžių dienos“ runtynių starto penketai
„Lietuviai“ „Legionieriai“
Mantas Kalnietis, „Žalgiris“ Marko Popovičius, „Žalgiris“
Renaldas Seibutis, „Lietuvos rytas“ Tyrese‘as Rice‘as, „Lietuvos rytas“
Mindaugas Kuzminskas, „Žalgiris“ Sonny Weemsas, „Žalgiris“
Paulius Jankūnas, „Žalgiris“ Lawrence‘as Robertsas, „Lietuvos rytas“
Jonas Valančiūnas, „Lietuvos rytas“ Milovanas Rakovičius, „Žalgiris“
Atsarginiai: G.Kadžiulis („Rūdupis“), M.Mažeika („Neptūnas“), D.Pakamanis („Juventus“), E.Baniulis („Sakalai“), V.Vasylius („Šiauliai“), L.Kisielius („Kėdainiai Triobet“) ir R.Javtokas („Žalgiris“). Atsarginiai: A.Rašičius („Lietuvos rytas“), R.Broadusas („Šiauliai“), T.Hughesas („Pieno žvaigždės“), C.Longas („Šiauliai“), A.Bruninis („Neptūnas“), M.Delašas („Baltai“) ir D.Johnsonas („Palanga“).
Treneris: Antanas Sireika („Šiauliai“) Treneris: Aleksandras Trifunovičius („Žalgiris“)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius