Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 15

Istorijos pratęsimas: už provokuojantį elgesį mače su „Žalgiriu“ Rudy Fernandezui gresia vienerių rungtynių diskvalifikacija

Praėjusios savaitės įvykiai Eurolygos turnyro „Top 16“ mače tarp Madrido „Real“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų gali turėti pratęsimą – nepriklausomų Eurolygos teisėjų taryba nagrinės „Real“ krepšininko Rudy Fernandezo provokuojantį ir chamišką elgesį dvikovos metu.
Rudy Fernandezas ir „Real“ komanda užsipuolė Paulių Jankūną.
Rudy Fernandezas ir „Real“ komanda užsipuolė Paulių Jankūną.

Atkakliose praėjusios savaitės rungtynėse, kurias vieno taško skirtumu laimėjo ispanai 75:74, netrūko ne tik sportinės įtampos, bet ir negarbingo varžovų žaidimo. Ypač pasižymėjo „Real“ žvaigždė Rudy Fernandezas.

Ispanas kovodamas dėl kamuolio smūgiavo juo Kšištofui Lavrinovičiui į galvą, o pačioje rungtynių pabaigoje provokavo Paulių Jankūną. Šį užpuolė visa „Real“ komanda, o Felipe Reyesas griebė „Žalgirio“ kapitonui už kaklo.

Nors po to viename iš socialinių tinklų R.Fernandezas atsiprašinėjo: „...žiūrėdamas vakarykščių rungtynių vaizdus suprantu, kad kiek pasikarščiavau, todėl atsiprašau Pauliaus Jankūno. Manau, yra išmintinga susigriebti laiku ir prisipažinti, kad esu kaltas. Tikiuosi ir kiti supras mano atsiprašymą. Neturėčiau taip elgtis, kaip vakar, žinodamas, kad mane stebi mūsų jaunieji gerbėjai“, tačiau Eurolyga žada kitaip įvertinti sportininko išsišokimus.

Kaip praneša eurohoops.net, rungtynių teisėjai į protokolą įrašė R.Fernandezo „negarbingų poelgių aikštėje“ faktus, o Eurolyga tikisi rimtai pasižiūrėti į krepšininko elgesį.

Nepriklausomi Eurolygos teisėjai turėtų išnagrinėti „Real“ žaidėjo elgesį, o specialistai tikina, kad R.Fernandezas taps pirmuoju Eurolygos krepšininku, kuris bus nubaustas už nesportišką elgesį aikštėje. Manoma, kad R.Fernandezui gali būti skirta vienerių rungtynių diskvalifikacija. 

VIDEO: Rudy Fernandezo išpuolis prieš lietuvių krepšininkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius