-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 19

Jankūnas: po pergalės prieš „Chimki“ atsirado daugiau pasitikėjimo

Po Rusijoje praleistų metų Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vėl apsivilkęs Paulius Jankūnas į gimtąjį miestą grįžo būdamas toks pat paprastas ir kuklus. Kalbėdamas apie įsibėgėjantį sezoną puolėjas neslėpė, kad komandos draugai kiekvieną dieną vienas kitą supranta vis geriau.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot ekipos kapitono pareigas iš Dainiaus Šalengos perėmusio P.Jankūno, sekmadienį VTB Vieningosios lygos sezono pradžioje iškovota pergalė prieš pajėgią Maskvos srities „Chimki“ komandą (75:69) „Žalgiriui“ suteikė pasitikėjimo savo jėgomis. Nors puolėjas per dvikovą su komanda, kuriai atstovavo praėjusiame sezone, pelnė tik 7 taškus, sugriebė 4 atšokusius kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

– Kokiomis nuotaikomis komanda ruošiasi ketvirtadienį laukiančiai dvikovai su Belegrado „Partizan“? – antradienį žurnalistai paklausė P.Jankūno.

– Nuotaikos geros. Savaitgalį laimėjome prieš pajėgią komanda, tad atsirado daugiau pasitikėjimo. Rytinėje treniruotėje pasportavome daugiau fiziškai, o vakare treneriai paruoš planą, kaip ketvirtadienį reikės žaisti su varžovais.

– Kaip galėtum apibūdinti būsimus varžovus?

– Jie kaunasi iki paskutinės sekundės. Nesvarbu, ar laimi, ar daug pralaimi, jie kovoja užsivedę ir iki galo, tad reikės kautis su jais visas rungtynes ir atiduoti visas jėgas, kad pasiektume pergalę.

– Ar jaučiate, kad komanda pasiekė neblogą formą?

– Dar pakilimo gal nėra, bet kiekvieną dieną forma gerėja. Kiekvieną dieną vis geriau suprantame vienas kitą.

– Metus praleidęs Rusijoje ir ten paragavęs legionieriaus duonos grįžai į Kauną. Ar daug kas čia pasikeitė?

– Bazė ta pati, vardas tas pats, bet komandoje pasikeitė beveik viskas – daug užsieniečių, treneriai serbai. Tad nors daug dalykų yra nauji, „Žalgiryje“ metai iš metų vyrauja tos pačios tradicijos.

– Ar tiks „Žalgiriui“ serbiškos krepšinio mokyklos filosofija?

– Manau, kad tiks. Krepšinis šiuo metu visur daugmaž vienodas, skiriasi gal tik keletu niuansų. Reikia tik prisitaikyti, perprasti trenerio taktiką ir viskas bus gerai.

– Kokia kalba šnekama per minutės pertraukėles?

– Gal geriau klauskite, kokiomis kalbomis (juokiasi – red.). Treneris šneka serbiškai ir angliškai,  asistentas pataria taip pat angliškai. Taip kad lietuvių kalbos ten būna mažiausiai. Bet tai nėra problema, nes visi supranta angliškai. Yra mokančių rusiškai, yra ir tokių, kurie supranta serbiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius