Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 10

Jasikevičius ir „Panathinaikos“ užsitikrino vietą „Top-16“ varžybose (video)

Trečiadienį sužaidus penkerias ULEB Eurolygos krepšinio turnyro septintojo turo rungtynes antras vietą antrajame varžybų etape užsitikrino titulą ginantis graikų Atėnų „Panathinaikos“ su Šarūnu Jasikevičiumi.
Titulą ginantys „Panathinaikos“ krepšininkai įveikė „Chimki“ ir svečiuose
Titulą ginantys „Panathinaikos“ krepšininkai įveikė „Chimki“ ir svečiuose. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį „Panathinaikos“ krepšininkai svečiuose po pratęsimo 87:82 įveikė dviejų lietuvių Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipą ir, iškovoję šeštą pergalę, tapo vienvaldžiais D grupės lyderiais.

Beveik 13 minučių aikštelėje praleidęs Š.Jasikevičius atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir kartą suklydo. Trečią nesėkmę patyrusiai, tačiau trečią poziciją grupėje išsaugojusiai „Chimki“ komandai Paulius Jankūnas pelnė 12, o Robertas Javtokas – 11 taškų.

31 su puse minutės (31:23) žaidęs P.Jankūnas pataikė abu tritaškius ir 3 dvitaškius iš 4 bei prametė baudos metimą, atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį bei prasižengė 4 kartus. R.Javtoko sąskaitoje – 5 taiklūs dvitaškiai iš 10 ir 1 baudos metimas iš 2, 5 sugriebti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, 4 blokuoti varžovų metimai, klaida bei 4 pražangos per 28 su puse minutės (28:29).

Antrą nesėkmę trečiadienį patyrė ir į antrą vietą D grupėje smuktelėjo ispanų Madrido „Real“ klubas su Darjušu Lavrinovičiumi ir Rimantu Kaukėnu. Svečiuose jis 76:82 nusileido Tomo Pačėso treniruojamai Gdynės „Prokom“ ekipai, kuri su trimis pergalėmis įsitvirtino ketvirtoje pozicijoje.

Mažiau  nei 17 minučių (16:42) aikštelėje praleidęs D.Lavrinovičius svečiams pelnė 10 taškų (tritaškiai 1/2, dvitaškiai 3/4, baudos 1/1), po krepšiais atkovojo 8 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, dusyk suklydo ir triskart prasižengė, o beveik 19 minučių (18:51) žaidęs R.Kaukėnas į aikštelės šeimininkų krepšį įmetė 9 taškus (tritaškiai 1/1, dvitaškiai 3/5), sugriebė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus suklydo ir prasižengė tris sykius.

Antrą pergalę iškovojo penktą vietą D grupėje užimanti Milano „Armani Jeans“ (Italija) komanda su Jonu Mačiuliu bei Marijonu Petravičiumi, savo aikštėje 79:51 sutriuškinusi Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė M.Petravičius: pelnė 16 taškų, sugriebė 1 kamuolį, kartą suklydo ir prasižengė 4 kartus. Per 24 minutes (24:01) jis pataikė 6 dvitaškius iš 6 ir visus 4 baudų metimus.

Beveik 29 minutes aikštelėje praleidęs J.Mačiulis pelnė vos 3 taškus (tritaškiai 0/1, dvitaškiai 1/3, baudos 1/4), tačiau po krepšiais atkovojo 8 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, dusyk suklydo ir triskart prasižengė.

Trečią pergalę A grupėje iškovojo ir į trečią vietą pakilo Vilerbano „Asvel“ klubas su Mindaugu Lukauskiu, svečiuose 68:61 palaužęs Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkų pasipriešinimą.

Vienas geriausių rungtynių Eurolygoje šį sezoną sužaidęs lietuvis prie pergalės prisidėjo 12 taškų, 4 atkovotais ir 2 perimtais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais ir blokuotu varžovų metimu. Per 36 minutes (35:57) M.Lukauskis pataikė 1 tritaškį iš 4, 4 dvitaškius iš 5 ir vienintelį baudos metimą, taip pat po kartą suklydo ir prasižengė.

C grupės autsaiderių dvikovoje graikų Atėnų „Maroussi“ namie 74:62 nugalėjo slovėnų Liublianos „Union Olimpija“ ekipą.

VIDEO: Khimki-Panathinaikos Last 1:30 Minutes Before Overtime

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius