Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 07

Jaunieji žalgiriečiai Paryžiuje šventė antrą pergalę

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ ekipos krepšininkai penktadienį iškovojo antrąją pergalę Paryžiuje vykstančiame jaunių Eurolygos finalinio turnyro (iki 18 metų) B grupės mače, rezultatu 84:71 įveikę Liublianos „Union Olimpija“ komandą.
Treniruotė Ąžuolyne
Jaunieji žalgiriečiai iškovojo antrą pergalę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Paryžius Eurolyga

Su dviem pergalėmis kauniečiai žengia pirmoje B grupės vietoje. Į finalą iškops pogrupių nugalėtojai. Šeštadienį „Žalgirio“ laukia akistata su Paryžiaus INSEP dvyliktuku.

Vos prasidėjus rungtynėms Arūno Visocko auklėtiniai ėmė įrodinėti savo pranašumą: tris atakas rezultatyviai užbaidė Dovydas Redikas, du taškus pridėjo Egidijus Mockevičius, o po Edgaro Ulanovo prasiveržimo su pražanga rezultatas tapo 11:0. Varžovai ir toliau buvo bejėgiai – po Rolando Jakšto dėjimo skirtumas dar išaugo (15:2). Tačiau viskas aukštyn kojomis apsivertė antroje pirmojo ketvirčio pusėje – žalgiriečiai ėmė strigti varžovų gynyboje, o tuo pasinaudoję „Olimpija“ krepšininkai taip pat surengė spurtą ir pirmąjį kėlinį užbaigė būdami priekyje – 19:18.

Antrajame ketvirtyje žaidimo tempas nukrito, daug metimų skriejo pro šalį, o rezultatas augo kur kas lėčiau. Kėliniui įpusėjus ekipas skyrė trys taškai (20:23). Situacija nepasikeitė ir po Vytenio Čižausko dvitaškio (22:25). Pusiausvyrą „Žalgiris“ atstatė, kai E.Ulanovas išnaudojo savo progą ir neklydo iš toli (27:27). Po slovėnų paprašytos minutės pertraukėlės šie vėl išsiveržė į priekį (29:27), tačiau jau kitoje atakoje dėjimu atsakė E.Mockevičius (29:29), o po E.Ulanovo 12–ojo taško jau pirmavo kauniečiai (31:29). Tiesa, paskutines ketvirčio minutes vėl kiek sėkmingiau sužaidė varžovai, kurie einant į didžiąją pertrauką pirmavo minimaliai – 34:33.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo lietuvių spurtu ir po D.Rediko tritaškio „Žalgiris“ kiek nutolo (40:34). Ir toliau aikštelėje dominavo Kauno klubas – vienuoliktąjį savo tašką pelnius D.Redikui skirtumas išaugo iki dviženklio (46:35). Nors jaunieji žalgiriečiai darbavosi sėkmingiau, „Union Olimpija“ krepšininkai nebuvo linkę pasiduoti ir prieš paskutines dešimt minučių išsaugojo intrigą (50:56).

Lemiamas ketvirtis dar kartą įrodė, jog lietuviai pagrįstai nusitaikė į pagrindinį turnyro trofėjų. Jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai padidino pranašumą ir iki pat finalinės sirenos neleido suabejoti savo pranašumu. Galutinis rezultatas – 84:71.

„Žalgiris”: R.Jakštas 20 (15 atk. kam.), E.Ulanovas 19 (7 atk. kam.), D.Redikas 13 (5 rez. perd.), V.Čižauskas 12 (4 rez. perd.), E.Mockevičius 11 (11 atk. kam.), A.Butkevičius 7, S.Kymantas 2.

„Union Olimpija”: J.Spanas 19 (10 rez. perd., 6 atk. kam., 7 kld.), F.Petrovičius 19 (6 atk. kam.), B.Radulovičius 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius