-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 16

Jonas Mačiulis: „Po Europos čempionato dar nesu atgavęs savo formos“

Kartu su Atėnų „Panathinaikos“ komanda į Vilnių trečiadienį atvykęs Jonas Mačiulis teigė, kad šiuo metu būsimų varžovų, Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų, forma yra kur kas geresnė. Puolėjas sakė, kad po Europos krepšinio čempionato jis dar nėra pasiekęs geriausios sportinės formos, nes tam turėjo per mažai poilsio.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį ant Vilniaus „Siemens“ arenos parketo startinėse Eurolygos rungtynėse su „Lietuvos rytu“ išbėgsiantis J.Mačiulis Lietuvos sostinę su kitais Graikijos klubo krepšininkais pasiekė trečiadienį po pietų.

Nors lietuvis buvo puikios nuotaikos ir noriai atsakinėjo į žurnalistų klausimus, tačiau „Panathinaikos“ žaidėjai į Vilnių turėjo atvykti kupini sportinio pykčio – pirmadienį Graikijos čempionate jiems teko pripažinti Pirėjo „Olympiakos“ pranašumą – 45:55.

– Ar jau atgavote sportinę formą po Europos čempionato? - žurnalistai paklausė J.Mačiulio.

– Poilsiui po Europos čempionato neturėjau net dviejų parų – važiavau kone tiesiai į treniruotę. Geriausia sportinė forma buvo pasiekta Europos pirmenybių pabaigoje, tad dabar tikrai dar nesu geriausios formos. Tačiau dar tik sezono pradžia ir tokių žaidėjų labai daug.

Nemėgstu to skirstymo į favoritus ir autsaiderius. Kasmet kalbų yra visokių, pernai iš mūsų niekas nieko nelaukė. Visos komandos Eurolygoje yra stiprios. 

– Renaldui Seibučiui formą pavyko išlaikyti neblogą – ar jis bus pavojingiausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas?

– Visa „Lietuvos ryto“ komanda yra pasiekusi gerą formą, nes turėjo galimybę žaisti atrankos turnyre. R.Seibutis yra vienas lyderių, tačiau negalime nuvertinti kitų žaidėjų, nes yra ir tokių kaip Martynas Gecevičius. Manau, kad jų forma kur kas geresnė.

– Pralaimėjote rungtynes „Olympiacos“ ir atrodėte blankiai, kodėl?

– Tiesiog dabar mūsų tokia forma, nemažai žaidėjų yra arba po traumų, arba pavargę po Europos čempionato. Visa komanda esame lyg iš naujo susirinkę, treniruočių turėjome nedaug ir tas mačas su „Olympiacos“ nepasisekė.

– Keista buvo rungtyniauti tuščioje salėje, o gal taip geriau?

– Buvo labai keista, atmosfera lyg treniruotėje. Viena vertus, gal ir neblogai, nes tada gali galvoti vien apie krepšinį, tačiau, kita vertus, krepšinis žaidžiamas būtent dėl sirgalių, o ne sau. Jie labai reikalingi.

– Tai bus Eurolygos savaitės rungtynės – tai ko nors prideda, jaudulio, motyvacijos?

– Kiekvienos Eurolygos rungtynės jau yra paskata ir padidina motyvaciją, o jaudulio ar kokios nors reikšmės tai neprideda. Žinoma, dėmesys yra malonus dalykas.

– Rungtyniausite Lietuvoje – ar jau pripratote prie to, kad varžovai būna draugai ir pažįstami?

– Visada malonu grįžti į Lietuvą , tačiau jie yra mūsų priešininkai ir stengsimės daryti viską, kad laimėtume.

– Jūsų grupė sunki. Ar galime sakyti, kad „Panathinaikos“ vis dėlto grupės favoritas?

R.Seibutis yra vienas lyderių, tačiau negalime nuvertinti kitų žaidėjų, nes yra ir tokių kaip Martynas Gecevičius. Manau, kad jų forma kur kas geresnė.

– Nemėgstu to skirstymo į favoritus ir autsaiderius. Kasmet kalbų yra visokių, pernai iš mūsų niekas nieko nelaukė. Visos komandos Eurolygoje yra stiprios. Manau, kad grupė su CSKA, „Barcelona“ ir „Fenerbahce“ komandomis yra kur kas stipresnė, mūsų grupė, galima sakyti, yra labai lygi, komandų pajėgumas panašus.

– Ar sekėte įvykius krepšinio federacijoje – į naudą tie pasikeitimai Lietuvos krepšiniui?

– Nežinau, nuo to norėčiau atsiriboti. Man svarbiausia, kad tai nepakenktų krepšiniui, o kaip bus – pamatysime.

– Teko perleisti 8-ąjį numerį Mike'ui Batiste – ar nėra gaila? Paulius Jankūnas „Žalgiryje“ tryliktojo numerio Šarūnui Jasikevičiui neatidavė.

– Mes dėl to susitarėme. Klubas po sezono žada pakelti jo marškinėlius su 8-uoju numeriu į arenos palubes ir taip pagerbti šį krepšininką. Būtų keista, jei šis numeris kabėtų, o žaisčiau juo paženklintais marškinėliais aš. Situacija čia panaši kaip su „Žalgiriu“ – Paulius žaidžia jau kiek metų? Šaras – tik pirmą sezoną. Taip ir pas mus, aš tik dvejus metus, o M.Batiste – jau dešimtus ar vienuoliktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius