Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 15

Jono Mačiulio klubas nesunkiai žengė į Eurolygos finalą

Stebuklą pirmajame Eurolygos pusfinalyje sukūrę Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai sulaukė savo varžovo. Sekmadienį juo bus finalo ketverto šeimininkai Madrido „Real“ krepšininkai.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antrajame pusfinalyje „Real“ nesunkiai 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28) įrodė pranašumą prieš Stambulo „Fenerbahce“.

Lemiamą spurtą šeimininkai surengė antrajame kėlinyje, kurį laimėjo net 35:14.

Nugalėtojų ekipai atstovaujantis Jonas Mačiulis per 6 minutes ir 34 sekundes pelnė 2 taškus ir prasižengė 3 kartus. Lietuvis pataikė dvitaškį ir prametė tritaškį.

„Real“ Eurolygos finale žais trečius metus iš eilės.

„Karališkasis“ Madrido klubas penktadienio vakarą stojo į kovą su komanda, kurią treniruoja Željko Obradovičius – žmogus, kartu su Arvydu Saboniu 1995 metais Madridui padovanojęs Europos klubinio krepšinio karūną.

Nuo to laiko stipriausiu Senojo žemyno klubu „Real“ taip ir netapo.

Rungtynių eiga:

1 kėlinys. Pirmasis taškus pelnė Luka Žoričius, tačiau netrukus rezultatą išlygino Sergio Llullas. Vėliau vyko kova „taškas į tašką“, o likus trims minutėms Bojanas Bogdanovičius tolimu metimu vėl išvedė svečius į priekį – 15:14. Tokią minimalią persvarą turkai išsaugojo iki pirmo kėlinio pabaigos – 21:20.

2 kėlinys. Po pertraukėlės „Real“ tiesiog nokautavo savo priešininkus. Antrą kėlinį šeimininkai pradėjo rezultatyvių atakų škvalu ir susikrovė lemiamą pranašumą. Antrą ketvirtį Madrido komanda laimėjo triuškinančiu rezultatu 35:14. Progą pasireikšti gavo ir Jonas Mačiulis. Lietuvis žengė į aikštę, tačiau labai greitai susirinko tris pražangas ir vėl atsisėdo ant suolo. Po dviejų kėlinių – triuškinanti „Real“ persvara 55:35.

3 kėlinys. Antroji rungtynių pusė tebuvo formalumas. Iš karto po ilgosios pertraukos Sergio Lullas ir Rudy Fernandezas smeigė po tritaškį ir „Real“ persvara jau tapo nepadori – 61:35. Vėliau alyvos į ugnį įpylė technines pražangas gavę Luka Žoričius ir R.Fernandezas. „Real“ atsipalaidavo ir turkijos klubas sugebėjo trečiąjį ketvirtį laimėti 24:21, tačiau po jo vis tiek šeimininkų pranašumas buvo milžiniškas – 76:59.

4 kėlinys. Paskutiniame ketvirtyje „Real“ visiškai atleido vadžias ir turkai sugebėjo sumažinti deficitą. Visgi atotrūkis buvo pernelyg didelis, kad Stambulo komanda sugebėtų pakartoti Pirėjo „Olympiacos“ stebuklą ir įšoktų į nuvažiuojantį finalo traukinį.

„Real“: Gustavo Ayonas 18 taškų (7 atk. kam.), Kelvinas Riversas 17, Sergio Rodriguezas 13, Andresas Nočioni, Rudy Fernandezas ir Sergio Llullas (8 rez. perd.) po 12... Jonas Mačiulis 2.

„Fenerbahce“: Andrew Goudelockas 26, Janas Vesely 20, Bogdanas Bogdanovičius 12, Nemanja Bjelica 10, Melihas Muhmatoglu ir Luka Zoričius po 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius