Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 24

„Juventus“ sutriuškinęs „Neptūnas“ – aštuntas LKL čempionate

Klaipėdos „Neptūnas“ (6-12) laimėjo principinę kovą dėl 8-os Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyrinės lentelės vietos. Šeštadienį namuose „Neptūnas“ net 88:69 sutriuškino laipteliu žemiau nukritusią Utenos „Juventus“ (6-14) ekipą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Laurynas Mikalauskas, surinkęs 26 taškus ir po krepšiais sugriebęs 10 kamuolių. 14 taškų pridėjo Arturs Brunins, 11 taškų – Martynas Mažeika, 10 – Evaldas Dainys.

„Juventus“ komandoje išsiskyrė 19 taškų surinkęs Karolis Petrukonis, 11 – Žydrūnas Urbonas, 9 – Gintautas Matulis, po 8 – Gediminas Maceina, Darius Pakamanis ir Vaidotas Volkus.

„Neptūnas“ po šios pergalės ne tik pakilo į aštuntą LKL rikiuotės vietą, bet ir įgijo pranašumą tarpusavio mačuose su „Juventus“. Sezono pradžioje Utenoje „Juventus“ buvo laimėjusi „tik“ 14 taškų skirtumu – 85:71.

Tiesa, nusprendus sutrumpinti LKL sezoną lieka neaišku, ar atkrintamosiose varžybose šiemet dalyvaus 8 komandos, kaip būdavo per visą turnyro istoriją. Taip nutiktų tik tuo atveju, jeigu nė vienas iš LKL lyderių – nei Kauno „Žalgiris“, nei Vilniaus „Lietuvos rytas“ – neįveiktų pirmojo VTB Vieningosios lygos atkrintamųjų varžybų etapo. Priešingu atveju, LKL atkrintamosiose šį sezoną dalyvauti tik 6 ekipos.

Osvaldas Kurauskas, „Neptūno“ vyr. treneris: „Tai ilgai laukta pergalė, jos reikėjo lyg oro. Žaidėjai ėjo keliais, kovojo. Prieš rungtynes akcentavome, jog darysime viską, ką galime. Turime atiduoti visas jėgas likusiose keturiose rungtynėse, turime atidirbti iš peties ir miestiečiams, savo sirgaliams įrodyti, kad mus ir kitą sezoną verta remti ir ateiti į varžybas. Šis „Neptūno“ kolektyvas yra geras, tačiau per šį sezoną turėjome itin daug sukrėtimų. Kitos kelios komandos nepatiria jų tiek, kiek mums teko šį sezoną. Dar bandysime kovoti. Mano nuomone, iš paskutinių keturių rungtynių turėjome iškovoti tris pergales. Tiesiog buvome verti pergalės ir dvikovoje su „Žalgiriu“, patys pergalę padovanojome ir „Kėdainių“ ekipai. Gal ši pergalė mus labiau sustiprins psichologiškai“.

Laurynas Mikalauskas, rezultatyvaiusias šių „Neptūno“ rungtynių žaidėjas: „Tai labai reikalinga pergalė. Pirmoji pergalė treneriui Osvaldui Kurauskui. Atidirbome 100 procentų. Tikiu, kad ši pergalė padės emociškai.“

Robertas Giedraitis, „Juventus“ komandos treneris: „Nepasiteisino mūsų gynyba, praleidome lengvų taškų ir pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Tai pagrindinės pralaimėjimo priežastys. Nustebino „Neptūno“ žaidėjas iš Latvijos Arturs Brunins – jis mus apšaudė tritaškiais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius