Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 04

Kalnietis: mus sudraskė per 20 minučių (video)

Maskvos CSKA pademonstravo, kad krepšinis žaidžiamas 40 minučių. Ši pamoka Kauno „Žalgirį“ praktiškai eliminavo iš kovos dėl vietos kitame etape.
Rungtynės
M.Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antrose Eurolygos „Top-16“ rungtynėse tarp „Žalgirio“ ir CSKA sužaidus 17 minučių kauniečiai pirmavo 44:29. Bet tada žaidimas apsivertė aukštyn kojomis. Rusai likusią 23 minučių atkarpą laimėjo 54:24, iškovojo pergalę 83:68 ir nubloškė kauniečius į G grupės dugną.

Po mačo abiejų ekipų treneriai pažymėjo, kad mačo lūžis įvyko, kai CSKA sumažino penketuką ir rėmėsi vienu aukštesniu krepšininku bei 4 gynėjais. Tačiau 17 taškų pelnęs ir rezultatyviausiu mačo žaidėju tapęs Trajanas Langdonas turėjo kitą nuomonę.

„Mes tiesiog pradėjome žaisti kiečiau. Pirmoje rungtynių dalyje varžovai labiau stengėsi, o antroje mes kovėmės stipriau. Juk aikštėje buvo tie patys vaikinai, kaip ir per pirmus du kėlinius“, – apie savo ekipos nusiteikimą per rungtynes kalbėjo T.Langdonas.

Kitose grupės rungtynėse Gdynės „Prokom“ laimėjus Malagoje, „Žalgirio“ viltys patekti į kitą etapą priblėso. Kauniečiams reikės ne tik laimėti du likusius mačus namie, atsirevanšuoti didesniu skirtumu, bet ir pasiekti bent vieną pergalę Malagoje arba Maskvoje.

Po dvikovos „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis teigė, kad nepaisant pralaimėjimų rankos dar nenuleidžiamos.

– Mantai, pirmoje mačo dalyje pirmavote 15 taškų skirtumu, antroje varžovai perėmė vadžias į savo rankas ir laimėjo 15 taškų skirtumu. Kas pasikeitė?BasketNews.lt paklausė M.Kalniečio.

– Varžovai pasodino savo nejudrų vidurio puolėją, nes mes pirmoje rungtynių dalyje pasinaudojome jų lėtumu, daug žaidėme vienas prieš vieną. Antroje mačo dalyje jie tą žmogų pasodino, mes sutrikome ir neradome priešnuodžių, kaip įveikti tokią gynybą. Varžovai tada atsikovodavo kamuolius, bėgdavo į greitą puolimą. Per tas 20 minučių mus sudraskė.

– Ar nebuvo pernelyg piktnaudžiaujama tolimais metimais?

– Galbūt. Su CSKA neužtenka žaisti dvidešimt minučių, reikia rungtyniauti visas keturiasdešimt. Mums tai nepavyko ir dėl to skaudžiai nukentėjome. Aišku, tie tritaškiai gal buvo desperatiški, reikėjo aktyviau veržtis po krepšiu, bet buvo, kaip buvo. Reikia pripažinti, kad šiuo metu CSKA yra aukštesnio lygio komanda ir puikiai išnaudojo mūsų klaidas.

– Pralaimėjome antras rungtynes „Top-16“ etape. Ar tai neatsilieps komandai psichologiškai?

– Stengsimės neskaičiuoti, kiek turime pralaimėjimų. Čia yra puiki patirtis ir per kiekvienas rungtynes kovosime dėl pergalės.

Rungtynių vaizdo reportažas, Tado Klimavičiaus, Manto Kalniečio ir Aleksandro Čapino komentarai.

VIDEO: Euroleague: Žalgiris - CSKA 68:83

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius