-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 07

Karantino sąlygomis gyvenantys žalgiriečiai į Lenkiją vyks kovoti dėl bilieto į „Top-16“

Po košmarui prilygusių rungtynių, kuriose pergalę savo rankose tvirtai laikę žalgiriečiai sugebėjo nusileisti Tel Avivo „Maccabi“ ekipai, „Žalgirio“ vadovams trūko kantrybė – krepšininkai prieš išvyką į Lenkiją pateko į karantiną.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo šios savaitės pradžios viešbutyje gyvenantys „Žalgirio“ krepšininkai ruošiasi išvykai į Gdynę. Šiame Lenkijos mieste kauniečių laukia svarbi akistata su Tomo Pačėso vadovaujama „Asseco Prokom“ ekipa. Ketvirtadienį iškovoję pergalę, žalgiriečiai užsitikrintų vietą tarp 16-os stipriausių Eurolygos ekipų. Prieš šį mačą „Žalgirio“ vadovybė priėmė netikėtą sprendimą – krepšininkai iki  išvykos į Lenkiją likus dviems dienoms buvo apgyvendinti viename iš Kauno viešbučių.

„Yra taip, kaip yra, – santūriai tokį komandos vadovų sprendimą vertino Dainius Šalenga. – Gal tai pridės susikaupimo, nes rungtynės bus labai svarbios.“

Priešininką pažįsta kaip nuluptą

„Mes į Lenkiją važiuojame laimėti, nes tik iškovoję pergalę užsitikrinsime kelialapį į „Top-16”, – pergalės svarbą ir tikslus trumpai įvardijo „Žalgirio“ treneris Aco Petrovičius.

Gdynės „Asseco Prokom“ žalgiriečiams yra geriausiai pažįstamas varžovas iš visų A grupės komandų. Prieš kiek daugiau nei mėnesį kauniečiai po pratęsimo įveikė varžovus Eurolygoje (74:68), be to, pranašumą įrodė ir prieš kiek daugiau nei savaitę, kai Vieningosios lygos rungtynėse išvykoje triumfavo kur kas lengviau (73:60). Praėjusį sezoną šios komandos buvo susitikusios Eurolygos „Top-16“ etape: išvykoje patyrę pažeminimą (65:89), „Žalgirio“ krepšininkai Kauno sporto halėje sugebėjo apginti savo garbę (93:88).

„Kai priešininką gerai pažįsti, žaisti tikrai šiek tiek lengviau, – pripažino D.Šalenga. – Varžovai turi individualiai labai stiprių žaidėjų, bet jiems kartais trūksta komandinio žaidimo. Jeigu mums pavyktų jų lyderius uždaryti, tie žaidėjai komandą temptų žemyn.“

Komandų nuotaikos – skirtingos

Kauno „Žalgirio“ ir „Asseco Prokom“ krepšininkai aštuntosioms šio sezono Eurolygos rungtynėms ruošiasi būdami visiškai skirtingos nuotaikos. Kauniečiai, per pirmuosius penkis mačus iškovoję net keturias pergales, per pastarąsias dvejas rungtynes buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą. Tuo tarpu Lenkijos čempionai, pirmąjį Eurolygos ratą baigę be pergalių, antrąjį pradėjo kur kas geriau: namuose įveikė Maskvos srities „Chimki“, o išvykoje privertė pasiduoti Vitorijos „Caja Laboral“ ekipą.

„Pačios pagrindinės bėdos buvo mūsų klaidos, kurių daugelis, kaip mes sakome, buvo padarytos lygioje vietoje, – prisimindamas praėjusio ketvirtadienio košmarą, konstatavo D.Šalenga. – Net ir taip blogai žaisdami likus kelioms minutėms turėjome pergalę savo rankose, tik tos trys klaidos neleido jos iškovoti. Rungtynės Lenkijoje parodys, ar padarėme išvadas. Norint galvoti apie pergalę, reikia klaidų skaičių sumažinti bent iki dešimties.“

Turnyro lentelė

Po septynių turų Kauno „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 4 pergales ir tris pralaimėjimus bei su tiek pat taškų turinčiu Belgrado „Partizan“ klubu dalijasi antrą ir trečią A grupės vietas. Tuo tarpu tik du kartus varžovus įveikęs Gdynės „Asseco Prokom“ su „Caja Laboral“ rikiuojasi pačiame grupės gale.

Komandų lyderiai

Gdynės „Asseco Prokom“: Danielis Ewingas (13 tšk.), Ratko Varda (12,7 tšk.), J.R.Giddennsas (11,4 tšk.).

Kauno „Žalgiris“: Mirza Begičius (11 tšk.), Martynas Pocius (11 tšk.), Paulius Jankūnas (9,6 tšk.).

Komandų netektys

Kauno „Žalgiriui“, be Marcuso Browno, padėti negalės po klubo sąnario uždegimo dar nepasveikęs įžaidėjas Aleksandras Čapinas. Tuo tarpu apie Gdynės „Asseco Prokom“ krepšininkų traumas jokios oficialios informacijos nėra.

Lažybų tarpininkų prognozės

Lietuvos lažybų tarpininkai šių rungtynių favoritu laiko Kauno „Žalgirį“. Už kauniečių pergalę siūloma lažintis santykiu 1:1,7. Tuo tarpu Gdynės „Asseco Prokom“ sėkmė yra vertinama santykiu 1:2,2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius